perjantai 1. huhtikuuta 2011

...Ja kuravettä päälle?

Perinteitä kunnioittaen neiti Unna Tuutikki Penninraha oli päättänyt aprillipäivän kunniaksi hieman huvitella kansalaisten kustannuksella. Kuivatun naudanmaksan tyhjä ja repaleinen pussi löytyi aamulla keittiön lattialta, ja onneksi myös myrkyllinen hapensyöjäpussi oli jäänyt jäljelle.

"Voisko näitä saada lisää?" Kissan öisen toiminnallisuustason perusteella kuivattu maksa sopii erinomaisesti aktivointiin.

Valtakunnan aiempia vaiheita seuranneet myhäilevät tietäväisinä, että tällaista olisi pitänyt osata jo odottaa valtakunnassa, jossa on aiemmin mystisesti kadonnut ankkasuikaileita ja jossa on menestyksekkäästi murtauduttu aktivointihousuihin. Tällä kertaa herkkujen saaminen on kuitenkin ollut jo kansalaisten järjelle käsittämättömän vaivan takana, sillä niiden eteen seikkailijatarkissan on täytynyt kiivetä keittiön tasolle, avata yläkaapin ovi, kiipeillä kaapinhyllyillä ja poistua sieltä maksapussi mukanaan. Naksuthan siirrettiin yläkaappiin Tuutin opittua avaamaan lelulaatikkonsa turhan näppärästi. Kansalaiset tunnustavat jälleen sortuneensa vakavaan aliarviointiin.

11 kommenttia:

L-L kirjoitti...

Tälläisten pienten opettavaisten tarinoiden jälkeen Kansalaisesta kasvaa aina vain fiksumpi kissanomistaja.

Neiti Tuutunen on hyvä kouluttaja.

ella kirjoitti...

Kissanpito tekee viisaaksi ;D Kenties olisi aikakin oppia, että herkkunaksut säilytetään kierrekantisessa ja kyllin kestävässä astiassa alkuperäispakkauksen sijaan, kuten kissanminttukin.

luolaleijona kirjoitti...

Voisiko tähän painaa *tykkää*-painiketta? Kuulostaa hyvin tutulta :D

Mamma N kirjoitti...

Hui, ettei vaan olis aprillipila? Vai oikeestiko tämä tapahtui?

ella kirjoitti...

Luolaleijona: Sen siitä saa, kun koettaa pitää itseään fiksumpia eläimiä lemmikkeinä :)

Naukulan Mamma: Kun olisikin :D Neiti Penninrahan mielestä "pila" oli makoisa ja kansalaisten ilmeet varmasti näkemisen arvoiset... :D

sea kirjoitti...

Käsittämätöntä taituruutta! :D Meillä namit ja ruuat on ihan tavallisen korkean kaapin alimmalla hyllyllä eli lähes lattiarajassa, eikä kukaan ole koskaan kaappiin murtautunut. Paras lukea näitä sivuja tästä lähin salaa Annilta, oppii vielä viekkaaksi tuutuseksi. ;P

ella kirjoitti...

Ruokakaappiin ei Tuutunenkaan sentään ole murtautunut, mutta eipä siitä olisi hyötyäkään, kun raksut ovat painavassa lasipurkissa ja tölkkiruuat riittävän hajutiiviitä. Ilmeisesti nuo herkkunaksut olivat kissan nenään hyvin voimakkaan tuoksuisia, kun niiden eteen näin urheiltiin :)

Unknown kirjoitti...

Kuulostaa niin tutulta :D mulla on ollu kissoja läpi elämän ja tälläkin hetkellä 4 kappaletta.

Meän Otto-poika on mestari näissä hommissa, namut löytyy ihan minne vain ne piilottaa. Otto syö kaiken lisäksi mitä vain, kaikista herkuin ruoka taitaa olla pizza :) ja kaikki täytteet käy!

Olipa hyvä ko löysin tänne teän kivaan blogiin!

ella kirjoitti...

Kiitos kehuista, ja tervetuloa toki uudelleenkin blogivierailulle :)

Oton "ruokavalio" kuullostaa persoonalliselta. Unna taitaa olla kissoistani normaalein ruokien suhteen. Kummitätikissat Vappu ja Lyyti sen sijaan ovat mielistyneet mitä hupsuimpiin herkkuihin tuoreesta pullasta chilipähkinöihin :D

Unknown kirjoitti...

Kiitos varmasti tulee seurattua :D
Otto on omalaatuinen :) jokaisella kissalla on totisesti oma luonteensa ja mieltymyksensä! :)

ella kirjoitti...

Näin on! Ne, jotka muuta väittävät lienevät joko hupsuja tai kissattomia :D