maanantai 25. huhtikuuta 2011

Riskianalyysi

"Maansiirtymäriski tällä neliösentillä on ilmeinen!"

Valtakunnan parveke on vihdoin turvallisuustarkastettu ja todettu kissakäyttöön erinomaisesti sopivaksi. Tarkastuksen suoritti turvallisuus- ja itsepuolustusekspertti U.T. Penninraha. Parveketarkastusta suorittaessa on hyvä liikkua matalana ja tutkia tarkasti jokainen betonimuru sortumavaaran varalta.

Kansalaisille on epäselvää, mikä oli varsinainen syy hyväksyvään lausuntoon tällä kertaa. Aiemmat tarkastuskerrat ovat päättyneet tarkastajan hätäiseen pakenemiseen parvekkeelta ennen kuin tarkastus on ehtinyt alkaakaan.

"Kappas, seinä on halki! Tämähän saattaa olla turvallisuusriski..."


Parvekkeen seinämien väliin jäävät raot olivat arvatenkin erityinen mielenkiinnon kohde tunnolliselle tarkastajalle. Lähempi tutkiskelu kuitenkin osoitti halkeamien olevan turvallisuusriskin sijaan verraton viihdekeskus. Todettuaan parvekkeen kriteerit täyttäväksi niin turvallisuuden, viihteellisyyden kuin lämpötilankin puolesta neiti tarkastaja siirtyi sisätiloihin nauttimaan turvallisista olohuoneen ikkunan läpi suodatetuista auringon säteistä.

+31 C on sopiva lämpötila parvekkeella ja olohuoneessa.

14 kommenttia:

Saila kirjoitti...

+31!!! :-D Ei vähä mitään. Unna on kuumaverinen pantterityttö! Mikähän siellä parvekkeella on aiemmin ollut niin epäilyttävää? Ehkä helteen poissaolo?

ella kirjoitti...

Suora auringon paiste ja tyyni sää tekevät parvekevierailusta melkoisen helleloman :) Typerät kansalaiset toki koettavat tuulettaa sisätiloja viileämmäksi pitämällä ikkunoita auki varjon puolelta asuntoa.

Vaikea sanoa, miksi parvekkeella on ollut aiemmin niin kamalaa, kun parvekeulkoilua on kuitenkin yritetty vähintään puolen kymmentä kertaa. Aina Unna on jalat maahan saatuaan vetänyt heti sisälle, mutta nyt neiti jäi rohkeasti nuuskuttelemaan parveketta :)

Mamma N kirjoitti...

Ilmeisen sopiva lämpötila Unna Tuutikille!

ella kirjoitti...

Neiti on felimpialaistason kolmiläikkääjänä tietenkin tottunut jopa haastavan kuumiin aurinkoläikkiin ;D Ehkäpä lämmin ja paikallaan seisova ilma hämäsi Unnan luulemaan, että ollaan parvekkeellakin yhä sisätiloissa?

Jenni kirjoitti...

Ehkä Unna odottaa, että parvekkeella on kolmiläikkä ja aloittaa kunnon ulkoilukauden sitten? Kolmiläikkäysmestari oli mielessäni viikonlopun mittaan, kun huomasin Toton harrastavan kaksiläikkäystä!

ella kirjoitti...

Voipa hyvinkin olla, että parvekkeella on ollut vain huonot treeniolosuhteet :) Kissojen kriteerit ovat monissa asioissa ihmismielelle käsittämättömiä.

Meei kirjoitti...

Huh Unna ottaa vähän tosissaan tuon lämmönpalvonnan :O. Hienoa, että parveke viimein täyttää neidin kriteerit :)

ella kirjoitti...

Täälläkin ollaan tyytyväisiä, että parveke kelpaa :) Huikealla paisteella höpökatti tosiaan hakeutuu edelleen aurinkoon ja katsoo paheksuen pimennysverhoja ikkunoihin nyhtäviä turkittomia kansalaisia :D

Saara kirjoitti...

Hitsi vieköön kun joka blogissa on parvekekuvia. Meidän kissoilta moinen puuttuu kokonaan. Pitää lakata lukemasta näitä parvekepostauksia tai muuttaa, kun kissat ja ihmiset tulee niin kateellisiksi.

ella kirjoitti...

Se on sesonki nyt :) Meilläkään ei ole ollut oikeaa parveketta kuin vasta pari kuukautta, joten aiemmin ei ole Unnakaan moisesta päässyt nauttimaan. Talvella tällainen avomalli on sitä paitsi puolillaan lunta, ettei siitä ainakaan silloin kannata kateellinen olla :D

Sirpa kirjoitti...

Tuutunen on ilmiselvästi egyptiläisten kissaesivanhempiensa linjoilla - mitä lämpimämpi, sitä parempi. :)

ella kirjoitti...

Liekö saanut tarpeekseen viileistä ilmoista pentusyksynään. Toisaalta masutuuletuskin on paljon näyttävämpää ja hyödyllisempää helteillä :)

tuutäti kirjoitti...

Hyvä Unna! Molemmat kummitätikisut nautiskelevat nyt pari kolme kertaa päivässä ulkoilusta. Ja pitävät Otto-pojan valppaana tarhassaan. Kissat ovat ulkona myös juuri nyt, hämärässä, vaikka hieman ripsiikin vettä. Iltahämärä on otollisin aika nähdä pihassa vieraileva jänis. Naapuruston kisoja ei vielä ole näkynyt. Pääsiäisenä ulkona oli tarjolla auringonpaistetta ja tirppalintujen sirkutuksen lisäksi ärsyttävän ihania kärpäsiä sekä mehukkaita perhosia.

ella kirjoitti...

Ooo, jänisvieraita! Kyllä Vapun ja Lyytin on jännää seikkailla siellä. Täällä on tarjolla vain tirppalintujen sirkutusta ja auringonpaistetta maustettuna silloin tällöin parvekkeelle eksyvillä pörriäisillä. Riittävästi Unnalle :)