lauantai 18. helmikuuta 2012

Sisar rento karvainen

Kansalaiset ovat olleet viikon mittaan vuoroin enemmän ja vähemmän nuhakuumeisia, joten uhrautuvaisen ja lähimmäisenrakkaudellisen maatiaisluonteensa mukaisesti Unna Tuutikki omaksui oitis roolin valtakunnan sairaanhoitajana.

Hoitohenkilökunta huolehtii potilaiden riittävästä levosta.

Hoitajan virka ei ole Penninrahalle vieras, sillä neiti on jo aiemminkin heittäytynyt hoitotehtäviin pyyteettömästi. Seuraavassa arkistokuvassa neiti Penninraha on asettunut hoitamaan nielurisaleikkauksesta palannutta potilasta syksyllä 2010. Hoitaja pitää epäitsekkäästi huolen, ettei nukutuksesta toipuvan ruumiinlämpö pääse laskemaan.

"Hoitaja, se olen minä."

16 kommenttia:

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Ihanaa huolenpitoa sisar rennolta:)
Toivottavasti kansalaiset tulevat pian kuntoon.

ella kirjoitti...

Perinteinen "sisar hento valkoinen" ei tälle kipusiskolle sopinut, sillä mustavalkoisuutensa lisäksi neiti on tunnetusti varsin topakkakin. Ahkeran hoitamisen ansiosta kansalaiset ovat jo selvästi parempaan päin :)

Saila kirjoitti...

Hyvä Unna! Kela-korvauksien leikkaus ei tunnu niin pahalta, kun tietää, että voi hankkia sairaanhoitajan maatiaisliiton rekisteristä :-)

tuutäti kirjoitti...

Paranemisia, jotta Tuutunen pääsee vapaalle rankasta hoitotyöstään edes muutamaksi päiväksi.

Harmaa kirjoitti...

Melko mielellään vaik sairastaisin tään hoitajan kyljessä.

(Ette kerro Mustalle että sanoin mitää.)

ella kirjoitti...

Saila: Maatiaisliiton riveistä löytyy tosiaan esimerkillisen pyyteettömiä lämmittäjiä ja sairaanhoitajia. Tosin muistaakseni Saaripalstallakin ovat jo aikaisemminkin hyörineet uutterat Sailaanhoitajat, vaikkakin ehkä hieman kokeellista norjalaista nenästähaukkauslääketiedettä soveltaen... :D

Tuutäti: Olemme kyllä pitäneet huolen siitä, että hoitajakin saa runsaasti lepoa ja ravintoa työnsä lomassa. Ei siis tarvitse kantaa huolta kovin ankarasti ;)

Harmaa: Tilaa on. Mut joo, hyshys! Ei kerrota.

Terkuin Unna Tuutikki

Minni kirjoitti...

Empaattisen karvaisen hoitajan ansiosta toivuttiin täälläkin flunssasta paljon helpommin. On ne vaan sellaisia<3

ella kirjoitti...

Minni: Juuri niin. Minni vaikutti blogikuvien perusteella myös erittäin omistautuneelta hoitotehtävilleen :)

Mamma N kirjoitti...

Hyvässä hoidossa paranee varmasti!

Sirpa kirjoitti...

Pikaista paranemista!

Unna hoitaa tehokkaasti kissamaiseen tapaan kansalaiset kuntoon. :)

ella kirjoitti...

Naukulan Mamma: Näin on, ei jää paraneminen hoidonpuutteesta kiinni :D

Sirpa & Kollo: Kiitos! Hoitaja Penninrahan ansiosta kansakunta onkin jo lähes terve :)

Otto Kulta kirjoitti...

Mitä rennompi ja karvaisempi sen parempi! Viikset saa olla näyttävät. Univormun ei tarvitse olla valkoinen, vaan kaikki variaatiot ovat sallittuja.
Valtakunnan kansalainen nostaa esiin tässä tärkeän teeman. Kun lähivuosina jokainen meistä saa ´valtiolta viiden pennin voucherin, jolla sitten ostamme terveydenhoitopalvelumme, niin mihin nuo pennoset satsaamme? Pääomasijoittajien bisnekseen vai aitoon suomalaiseen laadukkaaseen ja edullisen empaattiseen maatiaisliiton palveluverkostoon? Myönnettäköön että TES-neuvottelut voivat olla Maatiaisliiton kanssa vaativia, mutta maatiaispalveluiden käytön edut ovat niin huomattavat, että kansalaisten TES-kärsimys on perusteltua.
Tässä maatiaisen etuja: tehokas ja vähäpäästöinen, erilaisiin hoitoympäristöihin näppärästi jalkautuva. Ja mikä parasta, maatiainen on ns all-in-one paketti: valmiiksi koulutettu, sisältää kaikki tutkimus- ja hoitoinstrumentit ja univormukin omasta takaa. Siis varsinainen terveydenhuollon sveitsiläinen linkkuveitsi. Terävät kynnet ottavat verikokeet, voimakkaat tassut palpoivat varmoin ottein kansalaisten kehoa ja esim sisäelimiä, purr-doppler-ultraäänellä kuvannetaan, tarkoilla silmillä katsotaan suoraan kansalaisten verkkokalvolle, hienomekaaniset tassut pyörittävät pillerit varmaan jemmaan pois hörhöjen ulottuvilta. Maatiaisella on hienoviritteinen psykologinen vainu ja tilannetaju, joten näytteenotto tapahtuu kansalaisten leikitystuokioiden aikana. Näytteenottotilanteessa kansalainen on tyypillisesti kiitollinen ja nauravainen. Hoito ja hoivapalvelut ovat täsmäiskunomaisesti lokaaleja ja omistautuvia. Maatiaishoituri vakauttaa masuvilloillaan kaikkea mahdollista kehonlämpötilasta sydämen sykkeeseen ja verenpaineeseen, akupunktiokin onnistuu. Koululääketieteen lisäksi maatiaiset hallitsevat myös vaihtoehtohoitoja mm henkiparannusta, loitsuja ja manaustekniikoita. Ja ote on aina ihana topakka; joskus tauti ajetaan kansalaisesta ulos äänekkäästi komentamalla ja tarmokkaasti leipomalla. Ääritapauksissa kansalainen elvytetään suihkauttamalla sairasvuoteelle salaperäistä maatiaiseliksiiriä.
Ja kaikki tämä puupennin hinnalla - kansantalous kiittää!

tuutäti kirjoitti...

Totta joka sana tuossa edellisessä Otto Kullan kommentissa. Ihanaa luettavaa! Tätilässä on viikonloppuna harrastettu etutassujen kynnenpistoakupunktuuria siinä määrin, että toisen kansalaisen vatsanahka on kuin olisi piikkimatolla maannut: rei'itetty.

ella kirjoitti...

Otto Kulta: Kuten tuutäti tuumasikin, totta joka sana! Etenkin tuo maatiaisliiton hoitajien psykologinen vainu on monesti pantu merkille, sillä potilaan rentoudesta huolehditaan aina tarkoin, eikä potilas näin ehdi jännittää edes ohimennen tapahtuvaa näytteenottoa.

Tuutäti: Voimakas leipominen auttaa kansalaisen ruoansulatusta prosessoimaan paremmin juuri nautitut ateriat. Kyllä tätikissat tietävät valtakuntansa eturivin hierojina ja akupunktiohoitajina!

Otto Kulta kirjoitti...

Tätilässä ja Valtakunnassa voi kokeilla premiumversiota maatiaisakupunktuurista. Tässä hoitomuodossa tarvitaan maatiaishoiturin lisäksi kaukoidän lahjaa Suomen kansalle eli piikkimattoa. Hoito toteutetaan kansalaisen kellottaessa selällään piikkimatolla. Kansalaisen masu ja selkä ovat paljaina maksimaalisen hoitotuloksen saavuttamiseksi. Maatiaishoituri tyypillisesti innostuu tästä uudentyyppisestä ammatillisesta haasteesta (näkyy mm akuneulan pistämisintona tai perusteellisena kansalaisnahan leipomisena). Maatiaishoitajan vahvasta työmoraalista kertoo se, ettei hoitaja kavahda kalpeaa kansalaisnahkaa, vaan uhrautuen upottaa akuneulat kohteeseensa.

ella kirjoitti...

Otto Kulta: Siinäpä vasta monipuolinen hoitomuoto! Tuloksena varmasti laaja-alaisesti rentoutunut ja rei'itetty kansakunta :D