sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Hyväntekeväisyyttä vähäkarvaisille

Ulkona on kylmää. Sisällä valtakunnan saleissa ei ole kylmää, kiitos kummituspatterin. Tästä huolimatta Unna Tuutikki on jalomielisesti päättänyt lämmittää valtakunnan vähäkarvaisia. Idea tähän hyväntekeväisyyteen lienee peräisin Kolmen kissan koplassa esitellyltä Karvapalvelu A-tiimiltä, joka myös tekee kaikkensa vähävillaisempia lämmittääkseen.

Todistusaineistoa harvinaisesta lisälämmityksestä.

Kovin pitkiä aikoja Unna ei sylissä viihdy, mutta yrittää silti parhaansa. Kansalaisia toki lämmittää jo pelkkä ajatuskin tästä huolenpidosta, vaikka kissa istahtaisikin syliin vain sekunniksi ylikulkumatkallaan.

17 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Se on hyvä että Unnakin ymmärtää lämmittämisen tärkeyden! Meillä Aadasta on myös tullut tavallista enemmän sylissä viihtyvä, että tää on selvästi monella maatiaistytöllä verissä, tää lämmitysjuttu. Kutsuma-ammatti suorastaan. T: Karvapalvelu A-tiimi oy

Sirpa kirjoitti...

Lämmittävä kissa on äärimmäisen tärkeä näillä keleillä. :)

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Lämmitystä vähäkarvaisille ja lämpö toimitetaan syliin asti! Mikä ilo, onni ja autuus onkaan sylissä viihtyvä kissa. Se on melkoisen harvinaista herkkua se!

Ana kirjoitti...

Onnea on! Meil Harmaa hoitaa tätä palvelua melko mallikkaasti, tosin edelleen ihan omien aikataulujensa mukaan.

ella kirjoitti...

Karvapalvelu A-tiimi oy: Maatiaisilla on selvästi kutsumus vähäosaisten auttamiseen ja siten myös lähimmäisen lämmittämisen jalo periaate sydämessä. Ei voi kuin kehua!

Sirpa & Kollo: Kyllä ja vaikka lämmittäjä on pieni, niin ainakin ajatukset pysyvät lämpöisinä :)

Myrsky: Niinpä! Unnan tapauksessa kissa tosin lähinnä pyörähtää sylissä, mutta viihtyy sentään kainalossa lämmittämässä :)

Zepa: Tällä alalla tuntuu olevan voimassa se sääntö, että lämmitystä saa, kun se parhaiten lämmittäjän aikatauluihin sopii. Asiakkaalta ei turhaan kysytä.

Jenni kirjoitti...

Suloinen lämmittäjä! <3 Me voitaisiin ottaa mieluummin tuollaisia meidän irtolämmittien sijaan, lisälämmitystä kun kuitenkin tarvitaan.

Meilläkin kissalämmittäjä lämmittää, kun se hänelle (heille) parhaiten sopii. Joskus kyse on suorastaan pakkokuumennuksesta: vaikka ihminen siirtää lämmittimen (-met) pois, se (ne) palaa heti takaisin lämmityspuuhiin.

L-L kirjoitti...

Tiedän täsmälleen kuinka paljon karvapalvelu lämmittää. Varsinkin kun suurin osa tästä lämmityksestä menee suoraan sydämeen kun arka kissa on valmis makoilemaan hetken sylissä.

Lea lämmitti pitkään siten että ei tullut teknisesti syliin, mutta oli kuitenkin niin lähellä kuin mahdollista olematta kuitenkaan sylissä.

Nyt Lea saattaa rennosti makoilla reiden tai kyljen päällä parikin tuntia telkkariakatsellessa jos patja ymmärtää rapsutella.

Otto Kulta kirjoitti...

Ihailtavan urheaa felinitaarista toimintaa Tuutilta! Tiedeorientoituneena kissana Tuutti tietää, mihin kohtaan ihmissyliä kannattaa istahtaa, jotta lämmityksestä saadaan maksimitehot, ja pienikin istahdus sylissä kannattaa. Masuvillat asetellaan vähävillaisen kansalaisen reisivaltimon päälle. Reisivaltimo on kansalaisen kehon suurimpia, joten sitä lämmittämällä saadaan kansalaisen verenkiertoon nopea vaikutus. Tämän lisäksi reiden päälle asettuminen saa aikaan sen, että kansalaisen paljas ranne hakeutuu Tuutin alaselän-keskiselän alueelle, ja näin rannevaltimotkin lämpiävät. Toimii kuin väärä penninraha, kuten Tuutin ilme kuvassa kertoo:D

Heidi kirjoitti...

Paavo ja Harmikin osallistuvat ko. hyväntekeväisyystoimintaan ja tietenkin vain silloin kun heille itselleen sattuu sopimaan! ;)

Ja kyllä se sydän suli täälläkin, kun ensimmäisen kerran kissa tuli syliin makaamaan ja nyt Paavo & Harmi jakavat ihanaa kissaenergiaansa kaikille meidän luo eksyneille ihmisille!

ella kirjoitti...

Jenni: Koratian lämmittäjät ehkä tekniikkaa tuntevina herrasmiehinä arvelevat, että kansalaiset voivat säilöä heihin siirretyn lämpöenergian vastaisuuden varalle akkuihin ja siksi ylilämmittävät mielellään?

L-L: Unna tulee edelleen mieluiten aivan kylkeen tai kainaloon kellottamaan ja joskus harvoin nostaa etutassut syliin luotetuille. Kuten sanottua, lämmöstä menee suurin osa suoraan sydämeen :)

Otto Kulta: Tarkkaan harkittua siis kaikki tyynni :) (Aito) Penninraha on termodynaamiseen osaamiseensa ilmeisen tyytyväinen.

Heidi: Ihanat kissapojat, kun suovat hyväntekeväisyyttään myös vieraille! :)

Mamma N kirjoitti...

Kyllä nyt kansalaisten kelpaa! Pientä hepulinpoikasta on kyllä ehkä Unna Tuutikin katseessa havaittavissa ? :D

Anni kirjoitti...

Ensin luin vain otsikon ja luulin kansalaisten leikanneen hyvissä ajoin Neiti Penninrahalle kesäturkin ja lähettäneen karvoja hyväntekeväisyyteen tai vähintäänkin huovutusmateriaaliksi :D Parempi näin!

ella kirjoitti...

Naukulan Mamma: Tuossa katseessa on lähes aina aavistus hepulia ;)

Anni: Ei suinkaan sellaista! Taannoin leikattua muodikasta piilokaljua pidemmälle ei ole tarkoitus mennä, vaikka kissanvillainen lakki varmasti olisikin mitä lämpöisin :)

tuutäti kirjoitti...

Tätilässä lisälämmitys toimii vuorotyönä. Lyyti, Vappu, Lyyti, Vappu - niin se vain menee. Ja kohteena on tietenkin sohvalla loikoileva kansalainen, jolta saa rapsutusta koko lämmitysajan. Vastavuoroisuutta siis.

ella kirjoitti...

Tuutäti: Hienoa, että järjestelmä pelaa! Lisäksi tätikissat toki tietävät, että pieni liikkeessä pysyminen (rapsutus) auttaa kansalaista pysymään paremmin lämpimänä.

Meei kirjoitti...

Hienoa että Unnalta löytyy kaikilta kiireiltään aikaa ihmiselävien lämmittämiseen. Kummituspatteri vaikutti kammottavalta! :D

ella kirjoitti...

Meei: Ihmiselävät ovatkin onnesta mykkyrällä aina, kun kissa huomiotaan suo :) Kummituspatteri ei mitenkään voisi korvata kissan tuomaa lämpöä.