tiistai 31. tammikuuta 2012

Seikkailusohva

Mysteerikuva: mitä tapahtuu?


Kansalaiset eivät elokuvaviikonlopun jälkeen hennonneet heti sulkea vuodesohvaa, sillä Tuutin mielestä se oli pitkästä aikaa avattuna vallan oivallinen viihdekeskus. Hulinasta ja muksahtelusta päätellen olisi voinut kuvitella, että sohvan alle on avattu jonkinlainen kissojen puuhamaa.


Edes hermoheikkojen kansalaisten sohvan aluselle suorittama turvatarkastus ei hillinnyt kissaneidin leikki-intoa. Kissi ramppasi vuoroin salatunnelissa sohvan alla ja vuoroin sohvan taakse jääneessä ahtaassa rotkossa, johon kansalaiset eivät lainkaan uskoneet kissan mukavasti mahtuvan. Mahtuipa kuitenkin.

"Eikai mun huvipuisto vielä mee kiinni?"

23 kommenttia:

tuutäti kirjoitti...

Sohva onkin saanut uusia ulottuvuuksia ja kätkee alleen ihmeellisiä peliluolia.

Tätilässä oli tänään ohjelmassa ilmastointikanavien puhdistus. Vappu ja Lyyti päättivät piiloutua siksi ajaksi palvelijoidensa sänkyyn, sänkypeiton alle. Paukkupakkasten takia uunia on lämmitetty ahkerasti ja lattialämpöjenkin säätöjä rustattu. Nyt näyttäisi tätikisuilla olevan kissanpäivät, pituutta lattialla maatessa näyttää venyttyvän koko ajan lisää. Lämpömittari näyttää sisällä +25.5. Välillä toin täytyy päästä käymään tarkistamassa ulkoilman lämpötila, ihan tassutuntumalla. Pakkasesta huolimatta.

ella kirjoitti...

Plus 25 asteen sisälämpö lieneekin kissaneideille mieluisa. Ei palele vaaleanpunaisia käpäliä silloin. Strateginen vetäytyminen sänkypeitteisiin ilmastointikanavienpuhdistuksen ajaksi on täysin ymmärrettävää, suodattaahan sänkypeitto prosessissa mahdollisesti irtaantuvat epäpuhtaudet pois kissaneitien hengitysilmasta. Vaaleanpunaisilla nenillä hengitetään vain ilmoista hienointa! :D

tuutäti kirjoitti...

Ilmastoinninpuhdistussedillä oli ollut meteliä pitäviä laitteita ja putkistot oli harjattu, sellainenhan vastaa jo imurointia. Pakoon!

kitinen kirjoitti...

Kissa ja kissan huvit ♥ Harmi vaan, että meilläkin vuodesohvat avataan lähinnä silloin, kun meillä on yövieraita ja vieraat usein tuo vielä omat kissansa mukanaan leikkikavereiksi ;D Vaikka onhan se toki ymmärrettävää, että yöllä leikkiminen on paljon nukkumista tärkeämpää.

Sirpa kirjoitti...

Tuutunen on notkea seikkailija: :)

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Hurjaa menoa sisäleikkipuistossa!

ella kirjoitti...

Tuutäti: Kauheaa tuollainen lisäimurointi. Kyllä nyt on tätikissojen mieliä järkytetty!

Kitinen: Eivätkä yövieraat varmasti tulisi toimeen ilman ylirallia vetäviä kissoja! Miten sitä ihminen nukkuisikaan, jos ei kukaan juoksisi päältä? :D

Sirpa & Kollo: Minua huvittaa kissan hinku ahtaa itsensä hankaliin piiloihin vapaaehtoisesti, kun kuljetuskopan kaltaiset loukut ovat sille kuitenkin kauhistus!

Myrsky: Kyllä kolinaa ja kuperkeikkoja riittikin :D

L-L kirjoitti...

Voi kuinka kivaa. Lämmin huvipuistolaite, tottakai näin kovilla pakkasilla on mukava saada vauhtia ja vaarallisia läheltäpiti-tilanteita kotisohvalla. Söpön vaaleanpunainen nenäkin muuttuu suorastaan kirkkaan pinkiksi kun oikein vauhtiin päästään.

Meei kirjoitti...

Voi nyyh, meillä ei ole vuodesohvaa lainkaan. Mistä kaikesta nyt jäädäänkin paitsi!

sea kirjoitti...

Halvat on taas huvit! :D

Saila kirjoitti...

Unna-neito!
Saanko kysyä mammalta, jos pääsisin sinne leikkiin sun kaa? Mulla on tylsää ja toi näyttää juts sopivalta puuhalta! paitsi että voisin vahingossa hypnotisoitua sun pupillien edessä - muks!
(Ransu putosi pöydältä hypnotisoituneena Unnan kuvista)

Mamma N kirjoitti...

Tuollaisen huvipuiston soisi olevan auki 24/7! Helmi on muuten nyt järjestänyt taiteellisen yllätyksen ja jostain syystä rakastettava kepulikatti tuli taas mieleen :)

ella kirjoitti...

L-L: Vuodesohvavaaniskelu tuntuu kyllä lisäävän kissan omatoimisen leikin määrää huomattavasti. Nenäindikaattori kertoo silloin kissan olevan vallan tohkeissaan :D

Meei: Mikä hirmuinen menetys! Vuodesohvassa toki parasta on ne ylimääräiset petivaatteet, joissa kissa sitten voi hepuloida, mutta näkyy olevan hupia näin "paljaaltaankin".

Sea: Ei voi moittia! :D

Ransu: JOOOOO! Monempi jännempi!

Terkuin Unna Tuutikki

Naukulan Mamma: Tätä täytyykin heti sännätä Naukulaan katsomaan, sillä olemmehan suuria taiteen ja kepulikattiuden ystäviä! :)

Viivi kirjoitti...

Vuodesohvat ovat huikeita viihtymiskeskuksia! Välillä mietityttää, etteivät vaan sisältäisi mitään teräviä ylläreitä.

Viivi aikanaan pienenä pentuna ekalla viikolla meille muuttonsa jälkeen piiloutui vuodesohvaan ja kaikki talon laatikotkin ehdittiin avata useampaan otteeseen ennen kuin piilo keksittiin. Ja aika monta huolenkyyneltä tuli tirautettua...

ella kirjoitti...

Viivi: Vuodesohvapiilot ovat täälläkin tuttuja, sillä tätilän vuodesohvan alla ovat lymynneet pieninä niin Unna kuin tätikissatkin ja kyllä on kansalaisilla etsimistä riittänyt!

Terävien ylläreiden pelossa on myös katsottu ja kopeloitu läpi kaikki sohvanalusrakenteet, ettei siellä mitään hirveitä salapiikkejä ole. Muuten menisikin puuhamaa käyttökieltoon.

Mindy kirjoitti...

Ai että mikä riemu syntyy arjen keskelle tupsahtaneesta huvipuistosta. :) Tulikin tuosta mieleen, että ehkei suunniteltu pakastimen sulatuskaan ole niin tylsää, kun siitä saa eräs epeli viihdykettä.

ella kirjoitti...

Mindy: Ei suinkaan pakastimensulatus tylsää ole! Vuodentakainen postauksemme aiheesta todistaa sen ja vahvistaa teorian siitä, että kissa-apu on aina tarpeen: http://unnatuutikki.blogspot.com/2011/01/sulattajan-paras-apu.html

Katjusha kirjoitti...

Näyttääpä se semmoiselta seikkailulta mitä täällä meillä nykyisin harrastellaan. Ollaan otettu sohvaa vähän seinästä irti niin johan löytyi uusi leikki!

ella kirjoitti...

Katjusha: Siellähän seikkaillaankin sitten kanjonissa ja ehkä jopa vuorikiipeillään :D On hauskaa, miten huonekalusta tulee kissan mielestä aivan uusi ja jännittävä pienenkin siirron jälkeen.

Heidi kirjoitti...

Vuodesohva on loistokeksintö myös kissojen mielestä, onneksi meilläkin on sellainen ihanuus! :)

ella kirjoitti...

Heidi: Mikä onnenpotku Paavolle ja Harmille! :)

Aava kirjoitti...

Puuhamaa herätti naurunpyrskähdyksiä näin sunnuntai-iltana. Kiitos Unna Tuutikki! :)

ella kirjoitti...

Ole hyvä vaan, Aava! Unna on tyytyväinen ilahduttaessaan toisia pelkällä olemassa olollaan :)