perjantai 5. lokakuuta 2012

Turvapaikanhakija


Eläintenviikon kunniaksi valtakunnan parvekkeelle pyrähti turvapaikanhakija. Pakolaisasema jäi kuitenkin saamatta, sillä havaittiin, ettei hakijaa suinkaan vainottu valtakunnan rajojen ulkopuolella. Lisäksi maahanmuuttoviraston tarkastaja Penninraha epäili hakijan yrittävän vain hyötyä valtakunnan sosiaalietuuksista, joten hakemusta pidettiin perusteettomana.

 Tarkastaja Penninraha selvittää, olisiko kiipeilypuun vastaanottokeskuksessa vielä tilaa hakijalle.

Kielteisen päätöksen saanut hakija toimitettiin valtakunnan rajalle pyyhkeeseen käärittynä tarkastajan valvoessa. Rajalta hakija jatkoi matkaansa lentäen. Jatkossa turvapaikan saaminen toisaalla helpottunee, sillä hakija voi todistaa kokeneensa vainon uhkaa ainakin tässä valtakunnassa.

22 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Heh! Unna on tooodella vilpittömästi ajattelemassa paist... siis turvapaikanhakijan parasta!
Meilläkin kaupungissa kaikenmaailman tintit räpyttelevät ihan lasitetun parvekkeen edessä. Niin lähellä mutta niin kaukana, toteaa Musti sen kun ehtii käkätyksensä lomasta.
Käk, käk!

Taru kirjoitti...

Poliittisten ja humanitääristen (animaalisten?) päätösten tekeminen on niin kovin vaativaa ja vaatii turvapaikantarkastajalta valtavaa panostusta. Kuvastakin sen huomaa.

ella kirjoitti...

Saila: Täällä tipuparka oli sompaillut tiensä parvekeverkon läpi, eikä enää osannut takaisin. Törmäili sitten hurjana edestakaisin osittain lasitetulla parvekkeella ja Unna nautti showsta...

Taru: Todellakin! Kyllä tarkastaja piti prosessin kaikkia vaiheita silmällä erittäin tarkasti :D

Myrsky ja Minna kirjoitti...

ooh! Onnea tintille turvapaikanhakuun. Unna epäilemättä malttamattomana odottaa lisää turvapaikanhakijoita tulemaan tarkastettavaksi.

ella kirjoitti...

Myrsky: Neiti jäi episodin jälkeen tikkana ikkunaan vahtimaan vielä pitkäksi aikaa. Ihailtavaa optimismia sikäli, että tämä tipunen oli n. puoleen vuoteen ensimmäinen parvekeverkon läpi eksynyt tapaus.

Raakki kirjoitti...

Meillä oli kanssa eräänä aamuna tintti pyrkimässä sisään ja oli jäänyt pyörimään ulkoeteiseen.

Vieno oli vielä aamunokosilla ja Kauno syömässä aamupalaa, mutta kun ovi avattiin eteiseen ja tintin ääni kuului, niin molemmat kissat hyökkäsivät salamannopeasti eteiseen.

Siinä olikin hommaa, kun yritti vahtia kahta kissaa ja samalla seurata tintin liikkeitä, jotta sen saisi pelastettua. Meillä kun nuo kaverukset ei turvapaikka-anomuksia ota edes vastaan, vaan nappaavat heti kiinni kaikki reviirilleen eksyvät tunkeilijat.

Nyt niiden ei tarvinnut puuttua asiaan, kun palvelijat hoitivat tunkeilijan ulos eteisestä.

Viivi kirjoitti...

Hmm... Menihän poissaatto kaikkien lakien mukaisesti, ettei vaan viranomaiset puutu ja nuhtele?

ella kirjoitti...

Raakki: Kyllä etenkin hätäisen linnun ääni tuntuu olevan kissalle sellainen virike, että jää kesken parempikin puuha, kun sen kuulee. Mukavaa, että palveluskunta oli teillä nohevana saattamassa tinttiä pihalle, eivätkä rajanvartijakissat ehtineet höyhentämään.

Unnakin olisi halunnut hiostaa tätä turvapaikanhakijaa laittomasta maahantulosta, koska koki tietenkin, että valtakunnan raja tässä viekkaudella ja vääryydellä ylitettiin. Kissa sai kuitenkin tyytyä tarkkailemaan tilannetta lasin takaa.

Viivi: Kansalaiset pyrkivät toimimaan asiassa kaikkien mieleenjuolahtaneiden standardien mukaan. Pyyhe oli pehmeä ja turvapaikanhakijaa opastettiin poistumaan nokka menosuuntaan. Välittömästä lentoyhteydestä johtuen parvekkeen reunalle asettamista ei pidetty virheenä.

Ana kirjoitti...

Hyi kamala. Oon nähnyt joskus painajaista siitä, että meille eksyy kotiin tintti. Ei se varmaan sen vähemmän hirveää olis livenäkään :-(

Mamma N kirjoitti...

Näyttääkö vähän siltä, että tarkastaja Penninrahalla olisi pahat mielessä? Nälkäiseltä ainakin vaikuttaa työn rankan raataja.

ella kirjoitti...

Zepa: Kyllin kamalaa oli, vaikka kissa ja tipu olivat eri tiloissakin. Paniikissa sinkoilevan pikkulinnun tömähtely parvekelaseihin tuntui kyllä itsestäkin aivan fyysisesti pahalta.

Mamma N: Liekö miettinyt, onko lounaskalenterissa tilaa syvällistä turvapaikanhakuhaastattelua varten. Mielenkiinto hakijaa kohtaan oli kuitenkin ilmeistä.

Heidi kirjoitti...

Teillä on aika viehättävä parveke, kun sinne tullaan verkkojen läpi! :) Vähän sama kuin Korkeasaaressa on usein vapaaehtoisia tarhailijoita, joilla on kokonsa puolesta ovi auki molempiin suuntiin!

Minkälainen verkkoviritys teillä on parvekkeella?

Heidi kirjoitti...

Nyt luin tarkemmin kommentteja ja teillä on siis sekä lasia että verkkoa, nyt alkoi kiinnostaa vielä enemmän... Postaustoive aiheesta! :)

ella kirjoitti...

Heidi: Parvekkeen turvallisuuspäivityksestä kirjoitettiin aikanaan täällä: http://unnatuutikki.blogspot.fi/2012/05/paranneltu-parveke.html

Parvekkeella on siis kiinteästi lasia alareunassa ja viistosti reunoilla, mutta keskellä täysin avoin aukko. Tämä keskiaukko on nykyisin verkotettu, joten kulku on tosiaan kuin Korkeasaaressa. Verkko on niin pienisilmäistä, ettei siitä ole aiemmin osannut läpi kuin jokunen ampiainen. Ohuutensa vuoksi verkko ei taida näkyä kunnolla juuri missään parvekekuvissa. Unnalle se on kuitenkin ollut riittävä visuaalinen vihje, että "tässä on jotain tiellä, ei kannata hypätä."

Katjusha kirjoitti...

Hi hii, kerrankin miellyttävä turvapaikanhakija tarina :)

ella kirjoitti...

Katjusha: Kansalaiset suhtautuvat kyllä aivan myötämielisesti tähän hakijaan, mutta oman turvallisuutensa vuoksi hakijan oli parempi jatkaa matkaansa :)

tuutäti kirjoitti...

Tätilän avoterassin kaiteilla on viimepäivinä aamuisin vieraillut Talitintti-nimisiä turvapaikanhakijoita. Tänä aamuna Vappu vähensi lukumäärää yhdellä. Kansalaisten huomattua asian vakavuuden oli tintistä jäljellä enäävain pää ja siipisulat. Ja Vapun ilmeestä päätellen paisti oli sopivan lämmintä ja rapean mureaa.

ella kirjoitti...

Tuutäti: Ohoh, jopas jopas! Liekö tätilän turvapaikanhakija ollut jonkin sortin terroristi, kun tuolla tavoin tuli terminoiduksi. Ei kai Vappu muutoin olisi noin koviin otteisiin ryhtynyt ellei kyseessä olisi ollut akuutti uhka koko kansakunnalle!

tuutäti kirjoitti...

Täytyyhän sitä nyt arvon Lyyti-prisessaa suojella. Henkeen ja vereen. Ja tarina kertoo kyllä, että tintin henkeen ja vereen.

tuutäti kirjoitti...

Ja kovia otteita ei täällä ole nähtykään, ihan vaan pehmoisella tassulla pikkusen ...

Mindy kirjoitti...

Ei voi todellakaan tarkastajaa syyttää lepsuilusta - eikä sen puoleen väittää, että tipusen seuraava turvapaikkahakemus olisi ilmeisen perusteeton. Tai sitten tipunen lähetetään bumerangina takaisin, koska varpaanjäljet on ensin rekisteröity teillä. :)

ella kirjoitti...

Tuutäti: En lainkaan epäile Vapun harkintakykyä. Terroritiainen on selvästi uhannut prinsessa Lyydiaa tai vähintäänkin suunnitellut sellaista.

Ja niin, ei tietenkään kovia otteita. Vappu on varmasti hoitanut asian silkkihansikkain (ja painanut sen jälkeen villaisella tekonsa.)

Mindy: Juuri näin. Täytyypä vain toivoa, ettei tipulainen enää eläissään eksy kissojen valtakuntaan :)