perjantai 25. toukokuuta 2012

Vesi sihisi

 "Ääh, häikässee silmää! Ei oo mittään tekemistä!"

Lapsiperheissä lienee yleinen ongelma, ettei helteillä keksitä läheskään kylliksi tekemistä. Onneksi samaa ongelmaa ei tavata valtakunnassa, vaikkei auringossa lekottelu aina maistuisikaan. Neiti Penninrahan alati valpas tutkijanmieli on helppoa pitää kiireisenä myös parvekeoloissa esimerkiksi jännittävällä haihdutuskokeella. Pieni määrä vettä betonille riittää, ja niin tutkija istuu tiiviisti tarkkailemassa vesiläikkien kohtaloa. Vettä voi lisätä tarvittaessa kesken kokeen.

Koe kesken.

9 kommenttia:

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Kaikenkaikkiaan upea tutkimuksen aihe. Unna paneutuu asiaan todella hartaudella. Olisiko tässä aihetta jopa väitöskirjaksi?

Heidi kirjoitti...

Hahhah, kissat ovat niin kekseliäitä ja vähään (tietenkin tylsästä ja rajoittuneesta ihmisnäkökulmasta katsottuna) tyytyväisiä.

Harmi, ettei tuollainen viihdyke kelpaa kuin ihan pikkuisille lapsille eikä niillekään kauaa! "Tutkikaa vedenhaihtumista, minä luen kirjaa ja voin vesilasistani aina heittää silloin tällöin lisää tutkimusmateriaalia!" :D

Saila kirjoitti...

Hihii, Unna sä oot ihan hassu! Mutta se on totta, että kaupungissa ei o tekemistä! Me ollaan nyt täällä vankina eikä mamma suostu viemään mua Tampereen-bussille vaikka oon pyytäny. Pyysin äsken myös kanaa mitä mamma just paistoi mutta ei se anna sitäkään.
Tää on niin epistä!
Mut sitä mä ihmettelen, miten sä tarkenet olla auringossa. Mä paistun!!! Apua! Kohta musta jää vain tollainen läntti ja vähän karvoja siinä ympärillä. Mamma ei o hommannut yhtään raikasta merituulta tänne.
RANSU

Musta ja Harmaa kirjoitti...

Kesällä tulee myös ötökät! Mahtavaa! Mut sä et Unna-kulta paljon tartte, se on hieno piirre kenessä vaan saati kissaneidossa :-D

ella kirjoitti...

Myrsky: Saattaa ollakin! Muistiinpanoja kerätään koko ajan :D

Ransu: Kauheeta kun sun Mamma laiminlyö! Ihan käsittämätöntä! Ei ees Tampereen bussiin! Pakko olla vitsi.

Kestän auringossa paremmin kun Lyyti-täti (joka kans läkähtyy) koska pistän aina heijastinpinnan aurinkoon päin. Häikäisevistä masuvilloista sit vaan kimpoo ylimääräset säteet huspois!

Terkuin Unna Tuutikki

Musta ja Harmaa: Joo! Tänään näin leppäkertun. Se houkutteli mua hyppäämään parvekeverkkoon! Ruoja!

Terkuin Unna Tuutikki

Mamma N kirjoitti...

Mitä parhain tutkimuksen kohde! Mielenkiintoinen. Haluamme tietää, jos emme nyt koko tutkimustulosta, mutta yhteenvedon nyt ainakin.

ella kirjoitti...

Naukulan Mamma: Lyhyesti yhteenvedettynä; pienet läikät haihtuvat ja suuret läikät valuvat hitaaaasti lattiaa pitkin sadevesikuiluun. Sanomattakin selvää, että Unna valvoo kummankin laisia prosesseja silmä kovana ja käpälä valmiina!

Viivi kirjoitti...

Siis iso kiitos vinkistä! Sen veden katoamista lavuaariin on välillä vähän puuduttavaa tarkkailla, tässäpä oiva vaihtoehto :-)

ella kirjoitti...

Viivi: On ilo olla avuksi! Veden tutkiminen on kiinnostavaa kaikissa muodoissaan :D