maanantai 7. toukokuuta 2012

Totuus on tuolla ulkona

Joukon johtajan askel on määrätietoinen.

Valjastelukausi  on nyt virallisesti ja innokkaasti avattu. Inhottavasti hissimatkasta huolimatta pupu ei mennyt pöksyyn, vaan Tuutti kävi empimättä tutkiskelemaan lumen alta paljastuneita tiluksiaan. Saman tien kävi ilmi, että joku ruoja oli käynyt talvella papanoimassa pitkin pihoja.

Papanoita.

Tästä suivaantuneenna Unna suunnisti  puistikkoon ja suuntasi laser-katseensa ylilentäviin lintuihin.

 Ampumassa lintuja laserilla.

Tavallisista askareistaan kissaneidin kuitenkin irroitti muuan mieltä kiehtova muukalainen, jota kohti oli aivan sojona lähdettävä kiitämään. Kansalaiset reagoivat onneksi poikkeuksellisen vikkelin jaloin hekin ja riittävä turvaväli säilyi äkillisen mielenkiinnonkohteen seuraamisesta huolimatta.

Vieraan vallan valtiomies kiikarissa! Politiikkavaihde silmään!

"Siile!"

Siili ei kuitenkaan ollut diplomaattisella tuulella, vaan kävi oitis paikalla puolustusasemiin. Tästä huolimatta Unna olisi halunnut neuvotella valtakuntien välisistä suhteista niin innokkaasti, että kansalaiset joutuivat koppaamaan neuvottelijan syliinsä ja suorimaan takaisin sisätiloihin.

"Mulla oli sille vielä asiaa!!"

13 kommenttia:

Mamma N kirjoitti...

Tuollaisia valtiomiehiä täällä ei olekaan vielä näkynyt! Onneksi oli henkilökunta valppaana ja esti sähäkämmän tutustumisen.

ella kirjoitti...

Siitä on jo muutama vuosi, että kansalaisetkaan ovat tuollaista valtionmiestä nähneet! Yllätyin kovasti, kun en ensin lainkaan tunnistanut, mitä kohti Unna kipitti. Nappasin kissan syliin jo metrejä ennen kohtaamista, sillä näyttipä siltä, ettei politiikkavaihteella tunneta jarruja! :D

Saara kirjoitti...

Uuu-uu, mekin halutaan oma siilivieras... Toistaiseksi meillä on käväissyt vain vieraita kissoja lähistöllä. Niistä ei tykätty.

ella kirjoitti...

Tässä lähistöllä ulkoilee toisiakin valjaskissoja, mutta heitä olemme nähneet vain päivisin. Meillä on nuo "ulkovuorot" myöhäisillalla ihan jo siitäkin syystä, että silloin on rauhallisempaa (autot, lapset ja koirat minimissään). Plussana tietenkin sirkuttavat linnut ja hiippailevat siilit ;)

Saila kirjoitti...

Meillä on muuten Mustin kanssa kaupunkiulkoiluvuorot myöhään ihan samasta syystä. Muuten ulkoilu menee matalana takaisin kotiovea kohti viipottavan näädän perässä juoksuksi :-D
Vakuuttava ilme Unnalla, selvästi oli asiaa juu! Ransullakin on asiaa:
Unna-neito! Siellä oli ne papanat niistä pupuista, kun ne ei ollutkaan sun pöksyissä vaan siellä ulkona! Mut muuten kyl sulla on söpöt pöksyt ♥

Mindy kirjoitti...

Iltavuoro se paras vuoro, kun on häiriköt pois maisemista ja kohtaa kaikenlaisia palleroita.

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Totuus on todellakin tuolla ulkona: Unna ja siili-files. Ihanaa, teilläkin pyörii noita kiintoisia piikikkäitä palleroita!
(Sopiva neuvotteluväli eli hajurako niihin kannattaa kuitenkin pitää.)

ella kirjoitti...

Saila: Ulkoilu on niin paljon mukavampaa, kun se kaikkien alueiden kruunaamaton kuningas/kuningatar saa pitää kiinni tästä uskomuksestaan ;D Ohittavat autot ja koirat vielä harvakseltaan sopivat, mutta silittämään kirmaava lapsi-ihminen murentaa hallitsija-aseman täysin.

Ransu: Nii! Kiitti <3 Hyvä, etteivät olleet mun pöksyissä, koska en ois sitten mahtunu ulkoilemaan ollenkaan!

Terkuin Unna Tuutikki

Mindy: Iltanäytöksissä on tosiaan mielenkiintoisempaa, kun uskaltautuvat nuo luonnolliset otuksetkin piiloistaan ulkoilijaa ilahduttamaan :)

Myrsky: Joo, meilläkin on täällä "kulttuuriympäristöä" ;) Aiomme pitää riittävää neuvotteluväliä yllä jatkossakin niin siilien kuin kissankin hyväksi.

Musta ja Harmaa kirjoitti...

Tarviis jännämusiikkia nyt!

Viivi kirjoitti...

Katse selvästi kertoo, että tämä ei jäänyt vielä tähän, asiaan todellakin palataan!!!

Meilläkin oli joku törkeästi käynyt papanansa jättämässä...

ella kirjoitti...

Musta ja Harmaa: Kuvissa se ei välity, mutta tilanteessa oli kyllä taustalla rastaiden öinen tilkatus. Hermoja raastavaa jännitystä!

Viivi: Maanlaajuista papanaterroria! Unnan kanssa on jo sovittu, että ulos tullaan palaamaan vielä lukuisia kertoja. Asiat eivät saa jäädä selvittämättä ;)

Aava kirjoitti...

Meidän pihalla käytiin piikikkään tunkeilijan kanssa pienimuotoista käpäläkähmää viime viikolla. Mörkö loikkasi aimo loikan kerran, mutta siihen kertaan nuo loikat sitten jäivät. Siilirouva on saanut tallustella rauhassa sen jälkeen..

ella kirjoitti...

Aava: Siellähän on piisannut toimintaa ja jännitystä! Mukava kuulla, että rinnakkaiselo on kuitenkin sittemmin sujunut.