keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Tehoa

Tuutusen tutkimuskeskuksen viimeaikaisen kokeet osoittavat, että itse kasvatetussakin kissanmintussa on tehot kohdallaan. Lehdykäisissä on ytyä yhtä lailla kuin kaupankin tuotteissa, ja niin ollen myös lehtien kanssa kosketuksissa olleet paperit oli saatava makusteltaviksi aivan, kuten kaupan mintunkin pahvipakkaus on lutattava märäksi.

Käsittelyssä kissanmintun kuivatusalustana palvellut talouspaperi.


Osa mintun tehoista lienee siirtynyt kissaankin, sillä niin puhdikkaasti Tuutti paperia silppusi, eikä silputtuaan olisi millään halunnut luopua riekaleistaan. Topakan tassuotteen hellittämistä ja silppusiivousta kansalaiset saivatkin odotella kissan nukahtamiseen saakka, eikä se oikeastaan hellittänyt sittenkään, vaikka kansalaisen olikin kissan nukahdettua turvallisempaa siirtää käpälää pois paperiaarteelta.

8 kommenttia:

Mamma N kirjoitti...

Rakas paperi! Voi Unnaa <3

ella kirjoitti...

Paperi oli ilmeisen mieluinen, sillä sen pystyi ottamaan Unnalta pois vasta, kun höpöläinen nukkua toksotti naama paperikasaan upotettuna :D Virkeämpänä neiti kiskoi paperia takaisin ja torppasi tomerasti käpälällä kaikki vientiyritykset.

Saara kirjoitti...

Oho, jos toi itse kasvatettu on noin laadukasta kamaa, pitää alkaa kasvattelemaan että saadaan meidänkin kissat pöllyyn... Saako noita siemeniä ihan mistä vaan siemenkaupasta?

ella kirjoitti...

Nepeta catarian siemeniä löytyi suomalaisista kaupoista hirmuisen huonosti eli peruskukkakaupoista ja taimitarhoilta en onnistunut löytämään mitään ja kaikkiin saatavuuteen liittyviin kyselyihin sain vastaukseksi pelkkää ei-oota. Koristeellista mirrinminttua sen sijaan olisi ollut myynnissä, mutta se on käsittääkseni kissojen kannalta aivan joutava perenna ;D

Meille siemenet tilattiin parilla eurolla ebayn kautta suomalaisten kauppojen tuotettua pettymyksen. Kissanminttu leviää hyvin pistokkaista, joten jos tuttavapiiristä kasvia löytyy, kannattaa ehdottomasti pyytää pistokasta. Kasvi on monivuotinen ja äärimmäisen helppohoitoinen :)

Saara kirjoitti...

Kiitos tiedoista, etsin itse pari vuotta sitten turhaan ja ihmettelin onko ne nyt tulleet kauppoihin... Pitää yrittää ulkomailta :)

ella kirjoitti...

Itsekin ajattelin, että aitokissanminttu olisi aivan tavallinen ja jopa kysytty kasvi, mutta monituiset etsintäkierrokseni osoittivat toista :/ Jos muut lukijat tietävät hyviä "lähteitä" aitokissanmintulle, saa kommenteissa toki vinkata ja vähän mainostaakin ;)

sea kirjoitti...

Ruttunenä! Iiiih! *pus*

ella kirjoitti...

Hellyyden ja suosion osoitukset ihanalle nenän nyrpistelijälle välitetty eteenpäin :)