torstai 26. elokuuta 2010

Tuutunen

Lempinimi Tuutunen viittaa vahvasti nukkumiseen, sillä jo arkana pikku tilliäisenä kisu tiesi kuinka rentoudutaan: ei piilossa, vaan avoimessa maastossa; ei suojatulla kerällä, vaan maha rohkeasti yleisöön päin. Tällöin ihastelun suuri määrä on taattu ja ihailijoilla valtava paine pitää näppinsä erossa hurmaavasta valkeasta pörrömassusta.

Pullea Kuutti, melkein 4 kk, uneksimassa silakoista joulukuun alussa.

Samaa meininkiä huhtikuussa 2010.

Myöhemmin ja etenkin helteisen heinäkuun aikana Tuutti on siirtynyt haastavampiin nukkuma-asentoihin, joihin usein liittyy voimistelullinen vartalon kierto. Nykyisin etu- ja takapää eivät välttämättä ole samaa mieltä siitä, kummassa suunnassa on rennompaa. Onneksi kissan taipuisa ruumis mahdollistaa moiset taiteelliset erimielisyydet:Kuten useimmat kissat, joskus Unnakin nukahtaa kesken pesupuuhien. Tällöin uni-ilmeet ovat vähemmän viisaita. Tuutunen elementissään, tutimassa.

Plllp.

Tätikissoihin nähden Tuutusen erikoisominaisuutena on runsas unennäkö. Lyyti-täti ei ole koskaan hötkyillyt nukkuessaan ja Vapunkin näkyvä unennäkö rajoittui pentuaikaan. Tuutilla kuitenki häntä heiluu, tassut ja viikset vipattavat ja suu mussuttaa, vaikka pikkukatti on umpiunessa. Unitutinat tosin johtavat ainakin tässä valtakunnassa helposti unihäiriöihin, kun ihailijalauma kameroineen alkaa pörrätä ympärillä ja lässyttää häiritsevästi "töpölle kitulle". Videomateriaali ei ole parhaasta päästä, mutta vienoa vipattelua tarttui nauhallekin.

19 kommenttia:

L-L kirjoitti...

Söpö uni Tuutunen. Lealla on myös sama ajatus siitä, massunsa paljastavalle unikissalle ei voi sattua mitään pahaa <3

ella kirjoitti...

Ihanan luottavaisia hupsuja nämä unikissat <3

Nykyisin Unnaa saa jo silitellä massustakin, mutta kyllä oli itsehillintä kovilla katsellessa tutivaa Uupusta silloin pienenä, kun kaikenlainen ihmiskosketus oli toiselle kauhistus. Silti piti nukkua näkösällä ja maha pystyssä :D

Sirpa kirjoitti...

Kollokin on Tuutusen kanssa samaa mieltä - massu saa olla esillä nukkuessa. :) Samoin Kollon tassut, viikset ja suupielet värisevät nukkuessa - mitäköhän hiirenpyydystysunia kissat silloin näkevätkään. :D

L-L kirjoitti...

Lea on onnekseni aina tykännyt että sitä rapsutetaan masusta. Usein se jopa vaatii sitä.

ella kirjoitti...

Eläinten unennäkö on mielestäni todella kiinnostava asia. Olen lukenut, että sitä on jonkin verran tutkittukin ja saatu selville ainakin, että kissatkin (kuten monet muutkin eläimet) näkevät REM-unia ihmisten tavoin. Vielä kun saisi ne kissan mielenliikkeet näkymään telkkarista, niin jopas saattaisi olla show! :D

ella kirjoitti...

L-L: Ehdit väliin, kun vastasin Sirpalle :D Unnahan tuli meille miltei villinä 3½-kuisena, joten jonkin verran kesyttämistä ja kesyyntymistä on tässä välillä tapahtunut, jotta "massuluottamus" on saavutettu :)

Neiti tosin on muutenkin melkoisen harkitsevainen "hitaasti syttyvä lapsi" verrattuna vaikkapa entisen naapurini kissaan, joka tallusteli hieman muuton jälkeen pihaamme tervehtimään ja kellahti samantien selälleen masurapsutusten toivossa. Siltä charmööriltä herrakissalta ei ainakaan luottamusta tai sosiaalisuutta puuttunut! :)

sea kirjoitti...

Anni köllöttelee myös etutassut koukussa ja masu esillä. Rapsuttaa saa, yleensä, ei aina, jos ei sovi tulee takatassuista.

ella kirjoitti...

Kissojen "minua ei nyt rapsuteta!"-tiedotusjärjestelmä on melkoisen tehokas :D Unnalla on tapana nakata hampailla (ei siis varsinaisesti pure, vaan "paukauttaa" ylähampailla käteen nopeasti), jos hipeltely ei miellytä, eikä hipeltelijä ota onkeensa hienoisesta vetäytymisliikkeestä. Tilannetajua kissalta löytyy selvästi, sillä kasvoihin ei ole kertaakaan tullut edes pientä näykkäystä tai läppäisyä, vaikka pusuttelen kattia useinkin.

Furensic Evidence kirjoitti...

Voi Tuutusen unta ♥
Kissojen on sinänsä turvallista nukkua selällään, silloin ne näkevät heti kun joku lähestyy ja niillä on jo valmiiksi terävä puoli ylöspäin :)

Ossu muuten nukkuu parastaikaa tuolla tyynyttömässä rottinkimajassa, tyyny on salaperäisesti vaeltanut keittiöön. Oli hyvä idis se tyynyn poisto.

ella kirjoitti...

Kiva, että tyynyn poisto tehosi! :) Ikävää, kun kissatavaroita jää käyttämättä jonkin (ihmisten mielestä) mitättömän pikkujutun takia.

Totta tuokin, että selällään kisu on "terävä puoli ylöspäin", mutta toisaalta samalla ovat pehmeät kudokset ja sisäelimet tarjolla hyökkääjille. Useimmilla kissoilla tosin on sen verran tuikeat refleksit, että nopeampikin kiusantekijä saa kynsistä ennen kuin ehtii tärkeämpiin osiin kiinni.

Kirsikka kirjoitti...

Kaksi kärpästä samalla iskulla,
siinä on lepäily ja jumpat.
Mainiot kuvat!

ella kirjoitti...

Kyllä noissa asennoissa varmasti venyttelyt hoituu samalla! Itsellä ei taitaisi unenlahjat riittää moiseen jumppanukkumiseen :D

Harmaa kirjoitti...

Söpöliini joogaa. Nam.

ella kirjoitti...

Harmaa komistus kommentoi. Nam. Voisin ruveta pitämään yksityisiä unijoogatunteja kivoille kolleille ;3

Terkuin Unna Tuutikki

ella kirjoitti...

Heh, jopas oli ICHC:ssa osuva kissasarjakuva: http://icanhascheezburger.files.wordpress.com/2010/08/caption-this-picture-13.jpeg?w=500&h=667

Olen nähnyt tuon joskus aiemminkin netissä, mutta en muista missä, joten tuon tarkempaa lähdettä ei heru :/

Mayo kirjoitti...

Töpö kitu oikeasti!

ella kirjoitti...

Kittimilli kiittää "vallitsevien tosiasioiden toteamisesta" :D

tuutäti kirjoitti...

Kummitätikisut ovat vahvasti sitä mieltä, että on tainnut Tuutunen saada taas jotain herkkuevästä kun noin makeasti nukuttaa. He joutuvat vielä odottelemaan kuukauden verran hirvijahdin alkua ja hirveän pieniä suupaloja.

ella kirjoitti...

Kummitätikissoille rakkaita terveisiä ja hyvää lihanjaon odotusta <3 Pakkasesta on mätetty Tuutin lautaselle muikkua ja lihoja kerran viikkoon, eikä lainkaan sen kummempaa evästä. Vähän pitäisi rasvoja olla lisää, taannoinen pesu sai kissan takaosan hilsekuivaksi. Eiköhän se kuitenkin normalisoidu, kun turkki ja nahka on muuten olleet niin terveet.