perjantai 6. huhtikuuta 2012

Pääsiäisaskartelua

Virallinen valvoja oli paikalla askartelun ja dokumentoinnin laadun ylläpitämiseksi.

Blogin alkutaipaleella Tuutusen basaari jakoi kissakoteihin sopivan askarteluvinkin, mutta havainnollistavat ennen ja jälkeen kuvat jäivät tuolloin puuttumaan. Pääsiäisen kunniaksi Unna päätti järjestää kuvamateriaalia, joten kuuliainen kansalainen otti kameran kauniiseen käteen ja huovutusneulan toiseen.

Lähtötilanne: lankalenkkejä, nyppyjä ja langan pätkiä.

Huovutusneulalla on suositeltavinta tökkiä langan alkuperäisen kulkusuunnan myötäisesti, jolloin lopputuloskin on mahdollisimman lähellä alkuperäistä, eikä huopuneita lankamyttyjä muodostu kovin helposti. Isompien lankalenkkien kohdalla on yleensä fiksuinta aloittaa hieman kauempaa (edelleen kuitenkin saman langan kohdalta) ja työntää neulalla pois päin siloiteltavasta kohdasta. Tällöin jälki korjautuu hieman tasaisemmin, kun samaa kohtaa ei tikuteta ylettömästi.

Lopputulos.

16 kommenttia:

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Toimelias Unna tyttönen järjesti kansalaisille puuhaa, ettei pääsiäinen vain ala puuduttamaan ja tylsistyttämään kansalaisia. Upeaa toimintaa, niin Unnalta kuin hyvät kädentaidot omaavilta kansalaisilta!

ella kirjoitti...

Kiitos kehuista, kylläpä täällä oltiinkin reippaita! :D Pitkäänhän tuo saikin olla sohva välillä rauhassa, mihin ovat kansalaiset kovin tyytyväisiä.

Ana kirjoitti...

Oho, aika siistii! Pääsiäisenä sitä ehtii kaikkea, ollaan meilläkin huomattu.

ella kirjoitti...

Näin on, eikä mene montaa minuuttia tuohon siistimiseen :) Valokuvien aikaleimojen mukaan homma kesti kuutisen minuuttia.

Mamma N kirjoitti...

Yhteiset harrastukset ovat niin kivoja :) !

ella kirjoitti...

On muuten totta, että sekä minä että Unna huovutamme mieluusti. Omaa harrastustani tosin hieman jarruttaa Unnan into testata huovutusteni kestävyyttä ;D

Saila kirjoitti...

Tulipa hieno pinta! Hitsi kun mulla on erilainen pinta, mutta pakko kokeilla tuota tekniikkaa plyysiinsohvaankin. Siinä on nimittäin epäilyttäviä langanpätkiä juuri niissä kohdissa, missä Ransu-riiviö aina venyttelee antaumuksella, jättitassut levällään, skriiiiiip skraaaaap... Mieluiten silloin, kun mamma ei herää vaikka olisi aamupalan aika. Mutta venyttely ja sitä seuraava tehokas kynsityöskentely saa mamman pongahtamaan sängystä kiitettävällä vauhdilla!
Ransu lähettääkin erikoisvauhdikkaat pääsiäisterveiset Unna-neidolle.

ella kirjoitti...

Kiitos kehuista, Saila! Toivottavasti neula toimii plyysiinkiin. Palveluskunnan hidas sytytys aamuisin voi näemmä olla kuluttavaa sohvillekin :D

Unna vastaa Ransun terveisiin silakan tuoksuisella pääsiäistoivotuksellaan :)

L-L ja L-tytöt kirjoitti...

Kiitoksia tästä! Se antaa mullekin toivoa, että saisin kaltoinkohdellut käsinojat sohvasta kuntoon.

Kotiaskartelua on meilläkin luvassa, kunhan saan hommattua tarvittavan neulan.

ella kirjoitti...

Toivottavasti askartelu auttaa teilläkin :) Huovutusneula on sikäli näppärä, että jo vähällä näkee sopiiko se kankaalle, eikä pienestä kokeilusta aiheudu laajamittaista tuhoa.

sea kirjoitti...

Harmi kun meidän sohva on kovaa kangasta, ei toimi neulat. Päällinen on tosin kamalassa kunnossa muutenkin, uusi on odottanut jo monta kuukautta pientä fiksaamista (ei ole tuon sohvamallin irtopäällinen). Ehkä kesällä kun on aikaa...

ella kirjoitti...

Uusi päällinen on varmasti tuossa tapauksessa käytännöllisin vaihtoehto. Tämän sohvan kangas on onneksi valmiiksi epäsäännöllisen näköistä kudosta, joten neula pelaa näihin pieniin "kauneusvirheisiin".

Jenni kirjoitti...

Meilläkin on pääsiäisaskarreltu! Toto hieman neulahuovutti sohvaa, nyt olisi kai sitten minun vuoroni ottaa erilainen huovutusneula esiin ja viimeistellä Toton aloittama työ. :)

Hyvää ja toimeliasta pääsiäisen jatkoa!

ella kirjoitti...

Kuinka reipasta pääsiäisaskartelua Totolta! Ikkunaboordien kehittely ja sohvan huovutus ovat siis jopa Koratian kuninkaallisillekin sopivia harrastuksia :)

tuutäti kirjoitti...

Onhan virallisen valvojan tarkastettava, että alle minuutissa tehty tihutyö korjataan kunnolla. Eläköön huovutusneula!

ella kirjoitti...

Totta, Unna on paljon minua nopeampi askartelija :D Tämä johtunee neidin intuitiivisesta tyylistä, sillä itsehän koetan tylsästi seurata neulallani olemassa olevaa sohvakankaan kuviota. Toisaalta Unnalla on myös käytössään useampi neula kerralla.