perjantai 4. helmikuuta 2011

Ensimmäisestä viidenteen

Huonekalut ovat samat. Kansalaiset ovat samat. Unna Tuutikki Penninrahakin on sama. Mutta valtakunta! Valtakunta on mystisesti muuttunut viidenteen kerrokseen aiemmasta ensimmäisen kerroksen valtakunnasta.

Uusia huoneitakin on, niistä tärkein on kuitenkin ehtymättömän huvin, riemun ja mielenkiinnon huone: vaatehuone. Jostain syystä kansalaiset telkeävät vaatehuoneen oven tiukasti. Toisiksi tärkein uusi huone on parveke. Jostain syystä kansalaiset telkeävät parvekkeen oven tiukasti. Se, että keittiö ja olohuone eivät enää ole sama huone, ei ole niinkään merkittävää, mutta se, että keittiössä ja olohuoneessa on aivan eri ikkunat, on.


Kansalaisten silmään laatikoiden paljous ja tavaroiden jokseenkin omaperäinen sijoittelu on hivenen häiritsevää, mutta Unna Tuutikista näin on parempi tai ainakin rutkasti totuttua maailman järjestystä mielenkiintoisempi.


Tutkimusmatkaillessaan Tuutunen löysikin jo yhden varsin pätevän kissanloukun, josta ei päässyt pois yrittämälläkään. Tiskipöydän alla ei ole tilaa ponnistaa riittävästi ylöspäin tai ottaa vauhtia pituussuunnassakaan, mutta onneksi valtakunnassa on kansalaisia, joita voi käskyttää pelastustehtäviin.


Mainitun kaltaisten seikkailuiden vuoksi muutto ja uuteen asuntoon totutteleminen ovat väsyttävää puuhaa pienelle kissalle. Välillä on tultava jopa syliin keräämään voimia ja öisin hiippailtava viereen nukkumaan.

11 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Voi pikkuinen Unna <3 Vieressä nukkumassa! Ihan kuin Ransu <3 Sellaisia nämä Bond-agentit ovat, kun lataavat pantteripattereitaan. Unna sä oot söpö! Meidän kaikkien mielestä: Ransun, Mustin ja mun!

ella kirjoitti...

Söpöysterveiset välitetty kehräävälle Bond-tytölle!

Edellisessä asunnossa Unna häiriköi öisin tai niin kansalaiset sen tulkitsivat, vaikka eittämättä neiti agentti vain suoritti salaisia toimeksiantojaan yön pimeinä tunteina... Oudossa paikassa viereen pääseminen tuntuu olevan mieluista Unnalle ja mikäs siinä, kunhan kisu tosiaan malttaa nukkua, eikä kerjää huomiota irtaimistoa terrorisoimalla.

Ana kirjoitti...

Voi, sylikissa OIS kiva! Vinkki, Musta ja Harmaa! VINKKI!

L-L kirjoitti...

Kyllä se ottaa aina oman aikansa tutustua kotiin muuton jälkeen. Lulun kanssa muuttoja on takana 3, Lean kanssa 2 ja Lotan kanssa 1. Ja aina haistelut, maistelut ja testaukset tehdään uudelleen, vaikka kodin irtaimisto pysyy täysin samana.

Sirpa kirjoitti...

Viidennestä kerroksesta on hyvät näköalat kauas ja nyt lisää ikkunoitakin, mistä katsella ulos. Unnalla on kissan päivät! :)

Mamma N kirjoitti...

Ehkä kannattaisi jättää tavarat paikoilleen niin kuin Unna ne haluaa ;) ?

Maiselmo ja Nessu kirjoitti...

Uuvuttavaa muuttaminen kyllä on! Vaatehuonehan se hupi-huone on!! :D

ella kirjoitti...

Zepa: Sylikissa on täälläkin hartaudella vaalittu harvinaisuus.

L-L: Luluhan on muuttanut miltei useammin kuin minä! :D Näki kuitenkin, ettei Unnaa oudoksuttanut uusi paikka vanhoine tavaroineen läheskään niin paljon kuin vanha asunto tyhjillään. Piilopaikkojen puute selvästi vaivasi.

Sirpa & Kollo: Täällä on vielä ikkunat niin onnekkaasti, että Unna saattaa piankin päästä kylpemään AURINKOLÄIKÄSSÄ! Myös näköala molempiin suuntiin tuntuu olevan kissasta sopivan tapahtumarikas :)

Naukulan Mamma: Unnasta moinen ratkaisu olisi varmasti mitä parhain. Kansalaiset ovat kuitenkin niin tylsiä, että haluaisivat käyttää hyllyjä ja kaappeja tavaroiden säilytykseen, eikä pelkkinä kissanleikkipaikkoina... Tyhmää! :D

Maiselmo & Nessu: Juu, vaatehuoneeseen olisi aivan mahdoton kytö hyllyillä tanssimaan ja vaatteita karvoittamaan :D

tuutäti kirjoitti...

Ihanaa, että Unnalla ja palvelusväellä alkavat asiat olla kohdallaan. Tai siis ei tavarat, kuten tätilässä käyneenä tiedätte, tavarathan otetaan muuttolaatikoista vasta kun niitä tarvitaan. Vimmatun etsimisen myötä. Ja siihen voi mennä aikaa.

tuutäti kirjoitti...

Huomasin uudelleen kuvia katsoessani, jotta Tuuttihan lataa siinä viimeisessä pattereitaan! Hyvä!

ella kirjoitti...

Tuutäti: Juu, tavarat ovat visusti laatikoissa. Tässä olisi yksi essee kirjoitettavana, jota ennen kieltäydyn varsinaisesti järjestelemästä tavaroita lainkaan. Tuutusen tavarat eivät toki ole laatikoissa, vaan linnaa myöten levällään, koska neidillä tuota vapaa-aikaa riittää.

Patterinlataushuppari on mainio, ikävästi vain niin kissankarvainen, ettei sillä ihmisten ilmoilla liikuta. Teippiharja on unohtunut ostaa jo kuudesti, vaikka lähtiessä se on aina mielessä.