tiistai 30. marraskuuta 2010

Paino-ongelma


Unnaa koetettiin punnita menetelmällä "kissa kansalaisen sylissä - kansalainen = kissa". Tulokset olivat hämmentäviä, vaikka koeasetelma on sittemmin toistettu muutamiakin kertoja.

"En oo yhtään painava. Oon pieni ja rakas!"

Voiko näin pieni kissa painaa 4,4 kg? Lyyti-tädillä on tukeva heltta massunsa alla jo 4,2 kilon painossa. Selvästi pienempi Vappu puolestaan tasapainoilee neljän kilon alapuolella ja sen mahan alla on samanlainen olemattoman ohut nahkaheltta kuin Unnalla. Jouluna lienee suoritettava vertailupunnitusta kissojen välillä.

"Tossa se lukee. R-A-K-S. Nih."

24 kommenttia:

L-L kirjoitti...

Kyllähän se on mahdollista. Lihaksikas Unnahan on erittäin lihaksikas typy :D

Lea painaa aika tasan 5 kg ja se on joka suhteessa isompi kuin Lulu ja Lotta. Pörröinen turkki vielä isontaa vaikutelmaa vaikka pesun jälkeen kaiken karvan alta löytyykin aika linjakkaan näköinen kissa.

ella kirjoitti...

Lea onkin komeankokoinen kissaneiti pörröturkkeineen :)

Kyllä tässäkin typsyssä varmasti lihasta on, mutta mielessäni kissojen kokoja vertaillessani sijoittaisin Unnan kuitenkin Lyytin ja Vapun välille eli korkeintaan nelikiloiseksi. Lyytin ja Vapun painojen välinen 400 grammaa kuitenkin tuntuu jo nostellessakin.

Mamma N kirjoitti...

Pakko oli käydä puntarilla täälläkin. Helmi nostettiin vaa'an päälle ja pysyikin siinä hienosti. Elopainoa tuli komeat 6 kg. Unnalla painaa vaa'assa todennäköisesti se söpöys!

ella kirjoitti...

Kotikissalla toki painaakin vaakakupissa enemmän se hurmaava luonne kuin fyysiset puitteet :)

Sirpa kirjoitti...

Kolloa ei ole nyt vähään aikaan punnittu, mutta painoa lienee 6 kg tai hiukan yli. :)

ella kirjoitti...

Kuuden kilon paikkeilla lienee melko tavallinen maatiaispojan paino, eikä tarvitse olla edes "isot luut" :D Entisellä naapurillani oli muutama liiankin "isoluinen" pitkäkarvainen maatiaispoitsu, joista kukin painoi kymmenisen kiloa. Hyvinsyöneestä ulkomuodostaan huolimatta kissat harvensivat naapuruston jyrsijäkantaa ihailtavalla menestyksellä :)

Mamma N kirjoitti...

Naukulan ex painoi kymmenisen kiloa ja oli musta hurmuri (poika). Wilma on vielä punnitsematta.... se ei ehkä olekaan helppoa. Olisiko tällä 6 kg maatiaistytöllä sit ne isot luut ;) ? Ihmisellähän se ilmeisesti tarkoittaa noin 400 g painoeroa niissä luissa....Mitäköhän lie kissalla?

ella kirjoitti...

4 kiloa? ;D

Raamikkaalle kollipojalle ei liene kymmenenkään kiloa elonpainoa mahdottomasti, mutta naapurin kissoilla alkoi kyllä olla jo "maavara" vähissä.

Harmaa kirjoitti...

Söpöys painaa! Mä tiiän.

tuutäti kirjoitti...

Eipä auttanut muuta kuin houkutella tätikissat puntariin. Viralliset punnitustulokset: Vappu 3800g ja Lyyti 4600g. Edellisen punnituksen (2 kk:n takaa) painot olivat 3700 ja 4200. Ei kyllä Tyytistä uskoisi, vaan onhan se kyllä popsinut kaiken Vapulta jäävän ruoan. Punnitus tehty samalla vähennyslaskutekniikalla henkilövaa'alla, koska pikkuvaaka yhdistettiin ilmiselvästi lisääntyneeseen painoon ja korissa ei pysynyt kumpikaan. Vain sohvan alta pystyi kurkkimaan tilannetta.

ella kirjoitti...

Harmaa: Niimpä! Ihan silkkaa höpinää, että joku muu mussa painais. Kiitti tuesta Harmaa <3

Terkuin Unna Tuutikki

Tuutäti: Jopas on, Lyyti on selvästi ottanut tosissaan Tuutin uhkailut sohvan alle ajosta ja kirinyt painikuntoaan korkeammaksi! Neidin eväitä on ehkä hieman ankarammin tarkkailtava jatkossa tai siis pikemminkin Vapun eväitä :D

tuutäti kirjoitti...

Kyllähän niitä Vappu-neidin eväitä on vahdittu. Lyyti eritoten, sillä onhan se Lyytista sääli jos hyvät eväät jäävät syömättä!

ella kirjoitti...

Tähän juuri viittasinkin! Täytynee jälleen laskea Lyydia-neidille keventävämpi dieetti raksujen osalta... Vaikka Vapun kupillehan tie käy, kun omat nappulat loppuvat.

sea kirjoitti...

Anni painaa joku 4,5kg, hurjalle se kuullostaa kun minusta Anni on ihan sutjakka, mutta kaippa se lihas painaa paljon. :D Paras mittarihan on kylkiluut joiden pitäisi tuntua kun vähän kopeloi.

ella kirjoitti...

Onhan maatiaiskissoja monen kokoisia ja rakenteisia, joten lienee mahdotonta määrätä mitään yleistä "naaraan ihannepaino 3,6 kg, uroksen 4,7 kg" sääntöä. Paras mittari taitaa olla yleisen kunnon ja ulkomuodon tarkkailu eli juuri nuo kylkiluiden tunnustelut sun muut.

Unnan ja Vapun kylkiluut tuntuvat aivan selkeästi, mutta Lyytiltä ne ovat selvästi paksumman kerroksen alta tunnettavissa. Ylhäältä katsellessa kaikilla kolmella on kuitenkin "vyötärö", vaikka se ehkä kertookin enemmän vain rasvan varastoitumisalueista.

Saila kirjoitti...

Unna on ihan juuri täydellisissä strategisissa ja muissakin mitoissa!
RANSU

tuutäti kirjoitti...

Aamun tarkistuspunnitus osoitti, että Lyyti on vain 4500 g. Illalla oli varmaan jäänyt käymättä hiekalla ennen punnitusta! Lyyti on muuten painanut saman verran 2009 vappuna! Nyt on sitten taas pistettävä suu säkkiä myöten.

ella kirjoitti...

Kiitti Ransu <3 Oon iteki sitä mieltä, et mun mitat on ihan ihanteelliset. Esim. Suu on sen mittanen, että sinne mahtuu silakkaa ja mahan tilavuus on kans tosi hyvä.

Terkuin Unna Tuutikki

Tuutäti: Lyydia-neidin paino on hieman epästabiili, milloin lie viimeksi ollutkaan "ihannepainossa". Eiköhän jouluna taas kelpaa pienet juoksukisat...

kitinen kirjoitti...

Mä jopa ihmettelen, ettei noi kissat paina tuon enempää, kun ne tosiaan tuntuu olevan painonsa verran silkkaa söpöyttä :D

Tässä mun sylissä huristen retkottava 3,6-kiloinen Pömppä-neiti tosin on hieman sitä mieltä, että hänessä on söpöyttä ainakin 9 kiloa :D

ella kirjoitti...

Kesäisissä punnituksissa Unnakin oli 3,7 kiloa, mutta kun ei se näy kasvaneen saati lihoneen yhtään! Erityisen painavaa söpöyttä sen siis on oltava :D

kitinen kirjoitti...

Mäkin hämmästelin tätä samaa asiaa just omassa blogissani :D Meidän Hanihan asui kuukauden mun kavereideni luona ennen meille päätymistään ja silloin Hani oli löllövatsainen punkero. Kaverit sen sai laihtumaan, mutta meille tultuaan sen paino on taas noussut puolisen kiloa. Silti nää kaverit just meillä käydessään ihasteli miten on hoikistuneen näköinen kissa :D Että kai se on niin, että jos kissa on aktiivinen niin se painon nouseminenkaan ei välttämättä lihomisena näy :)

ella kirjoitti...

Eikös Hani ole kuitenkin vielä melko nuori tytteli, alle vuoden? Muotoutuuhan kissa vielä pentu- ja nuoruusiästään melko pitkäänkin, ja varmasti elämäntyylin "aktivoituminenkin" vaikuttaa tuossa paljon :)

kitinen kirjoitti...

Joo, tammikuun vauva :) Noin pienessä kissassa vaan luulis sen puolikin kiloa näkyvän ja toisaalta Hani oli oikeasti ihan silmin nähden tosi punkero aiemmin :D Mutta pääasia, että nykyinen paino näyttää kissalle sopivan :)

ella kirjoitti...

Liekö sitten pentupulleudestaan jäntevöitynyt teillä ollessaan :) Samaa minäkin tuumin, että pitäisihän tuon Unnassakin näkyä, kun painoa on vaa'an mukaan tullut kesän jälkeen lisää yli puoli kiloa, mutta eipä näy, vaikka valokuvia vertailisi...

Toivottavasti Hanin paino pysyy sopivana steriloinnin jälkeenkin :)