perjantai 12. marraskuuta 2010

Neljä lipaisua sekunnissa?

Uutisissa kerrotaan tutkijoiden keskittyvän olennaiseen eli kissojen erinomaisuuteen. Tutkimuksen mukaan kissa pystyy latkimaan noin neljän lipaisun sekuntinopeudella. Unna Tuutikki näyttää mallia:

"Kas näin," neiti Penninraha näyttää kieltä tutkijoille.

14 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Kissan kieli liikkuu vikkelään. Hyviä kuvia! :) Kollo loiskuttaa juomaa lattialle, jos kupissa ei ole tarpeeksi korkeat laidat. Kollo ei osaa lipittää kielellään kuin ihan kupin laidalta, ei kupin keskeltä. :D

ella kirjoitti...

Lyyti-kissakin lerkkii matalalta lautaselta niin, että lattia lainehtii :D Eipä auttanut siihenkään muu kuin korkeampi kuppi.

Kuvat on napsittu Tuutin syötyä makoisan kissanmintunlehden. Sen jälkeen oli livottava ahkerasti :)

tuutäti kirjoitti...

Voihan lipasu! Jopas on ollut herkkua!

ella kirjoitti...

Voi taitaisi livottaa tuotakin liukkaammin! :D

Mayo kirjoitti...

4 kertaa sekunnissa on kyllä epätosi juttu, vaikka vikkelä onkin. Mietin usein, meneekö se naama nyt niin likaiseksi, että pitää kymmeniä kertoja nuolaista : ). Olen joskus yrittänyt laskea : )

L-L kirjoitti...

Lea kuuluu myös tähän vesikipon loiskuttaja liikkeeseen. Piti vaihtaa vesikippo kerralla järeämpään kivitavaraan kun vanha kippo oli aina nurin. Vieläkin Lea turhautuessaan kaataa kupin, nyt se vain vaatii vähän enemmän ponnistelija kuin ennen.

Hienoja muuten.

Mamma N kirjoitti...

Nopeus on valttia!

ella kirjoitti...

Mayo: Ilmeisesti lipaisunopeudessa oli kyse vesikiposta latkimisessa. Juontiliikkeessähän kieli ei heilu noin älyttömästi kuin suupieliä lipoessa, vaan viputtaa lähinnä kärjestä vinhaa vauhtia :)

Minäkin olen koettanut joskus laskea juustopalan aiheuttamaan lipaisujen määrää: varmasti ainakin niin monta, että juuston kalorit kuittaantuvat! :D

L-L: Kiitos kehuista!

Lyyti ei sentään ole saanut kuppiaan nurin kertaakaan, vaikka melkoinen säheltäjä onkin. Kipot tosin ovat olleet laakeita ja painavia (etenkin veden kanssa) vahinkojen ennakoimiseksi.

Naukulan Mamma: Näin on! Ja tokihan kissoista on mukava askarruttaa tutkijoitakin, kun saa olla tiedemaailman jakamattoman huomion kohteena :)

Saila kirjoitti...

Hitsi, eilen bloggeri tai nettini tökki niin etten päässyt kommentoimaan. Piti vain sanoa, että on erittäin uskottava ja tehokas demonstraatio. Ilmankos neidillä on hohtavan valkoiset tassut ja posket. Sietäisivät koirat ottaa vähän mallia; edes yrittää!

ella kirjoitti...

Kiva, että viitsit palata kommentoimaan kuitenkin :) Unna on innokas tieteenedistäjä, kuten kuvistakin näkee! :D

seijastiina kirjoitti...

Hauska kollaasi :D

ella kirjoitti...

Kiitos kehuista, Seijastiina! :)

Taina kirjoitti...

Kivan näköinen kuvasarja,siinä on kielellä liikuntaa tarpeeksi.:D.

ella kirjoitti...

Tansku: Kyllä noilla lipaisuilla pysyy suupielet puhtaina! :D