perjantai 3. syyskuuta 2010

Jännän äärellä


Tänään pihalla tapahtui kiinnostavia asioita, jotka liimasivat kissan ikkunaan tuntien ajaksi. Piiskaavan sateen ja puuskittaisen tuulen ansiosta valtaisa parvi räkättirastaita parkkeerasi ikkunastamme näkyvään pusikkoon.

Linnut U.T. Penninrahan ohjaamana.

Ikkunan läpi valokuvaaminen on aivan oma taiteenlajinsa, enkä sitä harmikseni hallitse. Lisäksi räksät pyrähtivät parvena pakoon, kun yritin kuvata niitä parvekkeen ovelta käsin. Kaikki kuvissa näkyvät ruskeat mytyt ovat silti lintuja. Metsikössä niitä oli vielä lisää, mutta tuosta nurmikolta ne on helpompi erottaa. Valehtelematta saatoin laskea pihalta vähintään kolmekymmentä lintua.

7 kommenttia:

tuutäti kirjoitti...

Jopas on ollut jännää! On siinä tuimotettu totisena ja arvaan, että häntä on elänyt omma elämäänsä koko ajan. Paisteja kasoittain. Aah!

ella kirjoitti...

Tuutin puolesta tällaisia performansseja saisi olla ikkunateatterissa useamminkin. Vähän vain piti ikkunaa taputella käpälällä, että pysyivät räksät aisoissa :D

tuutäti kirjoitti...

Kummitätikisutkin ovat näköjään hieman taputelleet ja tökkineet ikkunoita. Ei uskois, että keväällä nuo lasit pesin. Vappu joutuu vahtaamaan sitä mustavalkeaa kollia niin voimallisesti.

Mayo kirjoitti...

Varsinainen jännitysnäytelmä kisulla : )

Sirpa kirjoitti...

Upea luontofilmi linnuista! :) Ja ohjaaja on tarkkana.

Saila kirjoitti...

Noi tarkkaavaiset mustat korvat on sitten ihanat... <3 <3 <3 Alkaa syysmuutot olla käsillä, kun rastaat kokoontuu. Kai teillä on mahis laittaa talveksi joku lintulauta ulos, niin Ohjaaja Tuutikin talvileffat on turvattu? Mulla ainakin pojat viihtyy tuntikausia katsoen namukkaita punatulkkuja, tinttejä ja peippoja – vaikka pääsisivät uloskin niitä katsomaan. Mitä turhaa tassuja kastelemaan kun voi istua keittiön pöydällä.

ella kirjoitti...

Mayo: Kyllä häntä viuhtoi siihen malliin, että jännityksen mestariteosta tässä kuvattiin :D

Sirpa & Kollo: Kiitos kehuista! Ohjaaja ei poistunut ikkunalta ennen kuin parvi poistui pihalta, joten ohjaaja oli työssään sekä tarkka että omistautunut :)

Saila: Eipä pysty lintulautailemaan, mutta tuo ikkunamme takana oleva pusikko on citylintujen suosiossa onneksi myös talvisin. Alkukesästä siihen eksyi läheiseltä järveltä jopa sorsa! Talvisin tosin suurin osa Unnan ajasta menee lumihiutaleiden keskimääräisen putoamisnopeuden laskeskeluun :D