keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Hyvästi intiaanikesä, tervetuloa hypotermia!

Sinne menivät biisonit, poppamiehet ja kasinointiaanit vieden kesähelteet mennessään. Valtakunnan asumislämpötila on laskenut tasaisesti, eivätkä kansalaiset ole kääntäneet pattereita päälle, vaikka kissaparka jo hytisee vilusta. "Mukavan viileää" höpöttävät nämä vastuuttomat vailla minkäänlaista lähimmäisen rakkautta, kun Unna Tuutikista sisälämpötila saisi olla aina 28 celsiuksen paremmalla puolella.

"Kaikissa maissa ei ole talvellakaan näin kylmä..."

21 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Oho, onkohan Neiti jo varaamassa etelänmatkaa ja pakkailemassa bikineitä matkanyssykkään? Kotiväen on nyt syytä olla tarkkana ettei oven välistä livahda pieni mustavalkea hahmo kepin päässä olevan nyytin kanssa ;-) Ekstraherkut ja hemmottelut nyt peliin.

ella kirjoitti...

Täytyypä laittaa tietokone paremmin salasanan taakse, ettei posti tuo laskua Egyptin matkasta yhdelle :D Hemmotteluakin toki harrastetaan, sillä onhan +22 astetta jo suorastaan hyytävä lämpötila.

Saila kirjoitti...

Hurr, ihan puistattaa kun ajatteleekin ;-) Egypti saattaisi kyllä olla hyvä matkakohde, siinä saisi tutustua esi-isien kulttuuriin ja elinympäristöön. Kai nyt kissatkin haluaa kulttuurimatkoja eikä vain ihmiset? Ihan sieluni silmillä näen kissaryhmän nyökyttelemässä oppaalle pyramidin juurella.

ella kirjoitti...

Lisäksi Egyptissä ei tarvitsisi kärsiä liiasta kylmyydestä, sillä esim. 38 astetta olisi kissasta varmasti erinomainen loikoilulämpötila. Mauno ja Eppu voisivat varmaan egyptiläisinä suostua oppaiksi, jos blogikissat lähtisivät kulttuurimatkalle ;D

sea kirjoitti...

Annikin on vaihtanut tuulettimen edustan saunaan, kylmään tosin. Ehkä se on vinkki. :)

Sirpa kirjoitti...

Hrrr, melkoinen lämpötilan pudotus on tapahtunut.

Kollo on varmaan jotakin pohjoisten kissojen sukua, kun se viihtyy viileämmässäkin. :) Tai ei ihme, kun se on aamuöisin viihtynyt nyt vieressäni rapsuteltavana - jos sillä onkin vilu. Kesällä Kollo hyppäsi aina heti pois sängyltä.

ella kirjoitti...

Sea: Seuraava vaihe on, että kissa makailee matkailumainosten päällä rantalomien kohdalla ;D

Sirpa & Kollo: Viime vuonna Unnallakin oli kunnon villahousut, kun eleli pentuuttaan pihalla. Tänä vuonna taitavat olla housuvillat myöhässä, kun on jatkunut lämmintä näin pitkään.

Kissojen lämpötilamieltymyksissä on kyllä hauskoja eroja. Esim. Tätikissa Lyyti ei juurikaan sietäisi auringonpaistetta, mutta hakeutuu mieluusti lämpimään saunaan, takan päälle ja kaivautuu nukkumaan peitteisiin. Toisaalta taas Lyyti on lumikissan maineessa, sillä neiti jaksaisi peuhata hangessa vaikka millä mitalla yhä uudelleen kinoksiin kaivautuen.

Furensic Evidence kirjoitti...

Kylläpä siellä kiusataan kissaa, pankaas ne patterit nyt isommalle :) Kissoissa tosin taitaa olla eroja, muistelen että viime kesän helteillä jotkut kissat kärsivät. Meidän kylläkään eivät - makoilivat yläkerrassa, missä oli kaikkein helteisintä.

ella kirjoitti...

Furensic Evidence: Juu, täällä on kauheaa, kohta ilmoitan jo itsestäni kissain katastrofiyhdistykselle :D

Kissakohtaisia eroja on varmasti eri rotujen välillä ja varmaan vielä yksilöidenkin. Maatiaistäti Vappu on niin tehokkaalla turvakarvalla siunattu, että tarkenee kytätä lintuja langan päässä tunti tolkulla milteipä kelistä riippumatta :)

Taina kirjoitti...

Hei! Tulla lekottelin tänne sattuman kautta,on tämä kaunis blogi sinulla,todella upee ja tulen uudemman kerran tänne.Tervetuloa myös blogissani käymään!

ella kirjoitti...

Tansku: Kiva, kun piipahdit ja tervetuloa takaisinkin :) Täytyypä käydä joskus vastavierailulla.

Nessu ja Maiselmo kirjoitti...

No voi voi. Koita pärjätä, sillä kohta ne patterit pistetään lämpimiksi! :)

ella kirjoitti...

Unnan on ehkä etsittävä villahousut varastosta, sillä ikkunan ääressä tähystäessä vetää, vaikka patterit olisivat täysillä :)

Mamma N kirjoitti...

Onneksi kekseliäs kissa löytää hyvät nukkumapaikat!

ella kirjoitti...

Naukulan Mamma: Ja lämpimimmät viltit! :)

Mayo kirjoitti...

Nauran aina makeasti jutuillesi ja kuville, ei voi mitään : D

ella kirjoitti...

Mayo: Hienoa, jos blogi tuottaa hyvää mieltä! :)

sea kirjoitti...

Anni kyllä harrastaa mainosten päällä makaamista, itseasiassa makaa juuri tällä hetkelläkin mainoksen päällä. Mulla on paha tapa viskata mainokset lattialle kun ne on luettu (ja odottaa menoa siivouskaapin paperipussiin). Joku niissä lehdissä on, sillä niiden päälle pitää aina mennä kököttämään. Jospa se tosiaan onkin vinkki jostain! :D Pitääkin seurata valikoiko Anni mainokset vai kelpaako mikä vain. ;)

ella kirjoitti...

Sea: Tuo olisikin mielenkiintoinen tutkimuskohde! Aluksi olisi tosin päätettävä, onko kissasta mainoksen huomionarvoinen osa se, jonka päällä kissa makaa vai esimerkiksi se, mihin etutassut osoittavat... ;D

Onni kirjoitti...

Voi hyvä jumala, sähän jäädyt sinne!

Mulla on eläinsuojeluyhdistyksen numero. Annan sen, ja soita sinne jos lämpötila laskee alle 20 asteen. Sillon on jo taas tunneista kiinni.

ella kirjoitti...

Kiitos Onni! Hyvä, et ees joku välittää (HUOM HUOM sinne patterin säätäjien suuntaan!!) ja ymmärtää, että alle 20 on jo ihan jäätävää.

Terkuin Unna Tuutikki