maanantai 11. joulukuuta 2023

Luukut 10 ja 11: Rakettipolttoainetta

Tähän hätään ei löytynyt uusia vauhtiviivoja postattaviksi, joten postataan sitten eväistä. Eihän vauhtiviivoja synny ilman kunnon polttoainetta. Jo ennakkoon varoitettakoon, että kansalainen on hyvin herkkänahkainen ravintoasioista, sillä niiden setvimiseen on kulutettu valtakunnassa kohtuuttoman paljon aikaa, energiaa, vessahuutoa ja irronneita masuvilloja.

Tähän voisi asetella varomattomasti lautasen.

Unna Tuutikki syö sikaa (+ valikoituja lisuja) mittavien allergioiden takia. Ei mitään mysteerilihoja tai mysteerikasveja, joten herkutkin ovat aika rajallisia. Mushilla on Vainu kuivattu possuherkku, johon ei ole sotkettu "kasvikuitua" tai muuta tunnistamatonta. Possuherkkuja Unna saa mm. kynnenleikkuupalkkioiksi.

"Voin kyllä siivota sen kupin, jos sulta jää jotakin..."

Eetulla rasitteena on monen sortin potiluus. Munuaispotilaalle ei saa antaa herkkuja. Ankeita munuaisruokia vain. Eetun munuaisarvot ovat nykyään lähellä normaalirajoja, ja ruokahalu vastaavasti huonontunut niin, ettei kansalaisilla ole juuri vaihtoehtoja.

Eetulla on siis myös (hoidossa oleva) kilpirauhasen liikatoiminta ja "muutos" suussa. Muutoksesta otettu koepala oli epäselvä sen suhteen, onko muutos hitaasti vai nopeasti kuolemaksi, joten näiden ja helposti katoavan painon vuoksi valtakunnassa on pistetty ranttaliksi ja Eetu saa syödä sitä mikä maistuu. Myös munuaisruokia.

"Kattovit on hyvä. Silava on hyvä. Varastettu piimä on hyvä."
(Taustalla viime vuoden joulukuusi)

4 kommenttia:

Elli kirjoitti...

Kattovit on hyvä, sanoo myös Kassisen täti. Pussit ja pienet moussepeltipurkit siis, 200g peltipurkit on yök. Ja olisi moni sepporuoka hyvä kanssa, jos vain saisi. Joskus saakin vähän. Joskus saa myös latzia, jos ei tunnu mikään maistuvan. Eetulle kovasti terveisiä tädiltä ja tiedoksi, että varastetun piimän lisäksi kannattaa muistaa varastettu margariini ja varastettu salaatti.

ella kirjoitti...

Tädin (varastettu) ruokavalio on monipuolinen! Nykyisin jaetuissa munuaiskissan hoito-ohjeissakin oli onneksi huomioitu, että huonomman syönnin tilanteessa ennemmin saa syöttää mitä tahansa kuin näivettää olemattomiin koko kissan...

Sofia kirjoitti...

Sofi on munuaiskissa ja syö nykyisin vain laadukasta monoproteiinimärkistä (kana tai kalkkuna) ja seikuutioita. Ne maistuu ja sisältää tärkeää proteiinia. Kun ikää on jo lähes 18v, niin tärkeintä on hyvä olo. Kuivattuja namejakin joskus, mutta ei raksuja. Kilppari pysyy meilläkin hyvin aisoissa lääkkeellä.
Tsemppiä Eetulle ja Unnalle ❤️

ella kirjoitti...

Tsemppiä myös ihanalle Sofille <3 Eetulla on raksujakin, mutta menekki on satunnaista. Ruokahalu on niin satunnainen ja asuinkumppani niin nälkäinen, että raksuautomaatti pelastaa, jos nälkä yllättääkin vasta, kun kukaan ei ole kotona ruokkimassa. Ilman sulkeutuvaa automaattia Unna imuroisi nassuunsa kaiken jätetyn ruuan välittömästi.