sunnuntai 3. joulukuuta 2023

Luukku 3: Salapoliisihommia

 


Toisinaan valtakunnassa harrastetaan salapoliisin tointa. Vaativissa rikosteknisissä tunnistustehtävissä hyödyksi ovat valtakunnan arkistoon talletetut huipputeknisen varpaanjälkitietokannan tiedot.

Kuka sipsutti induktioliedellä?

Savikurssin ylijäämäpaloista tehdyt kannettavat varvastunnisteet ovat auttaneet jo useammankin mysteerin selvittämisessä. 

Vasemmalla Unnan, oikealla Eetun varpaanjälkitunniste.

Neiti Penninraha saanee lähiaikoina valtakunnan viranomaisilta kutsun keskustelemaan paloturvallisuudesta.

9 kommenttia:

Elli kirjoitti...

Uskomattoman loistava idea! Varpaanjälkitunnisteet tarvitaan tännekin. Juuri eilen nimittäin katselin, miten upo-uudella keraamisella liedellä oli joku varpaillaan töllöillyt ja henkilökunta joutui sen pesemään! Syyllinen pitäisi saada pois joululahjalistalta.

ella kirjoitti...

Kova laki! Monikäyttöisiäkin ovat: Jouluisin varpaanjälkitunnisteita voi käyttää esimerkiksi kuusenkoristeina, ellei pelkää rikollisten pihistävän tahi särkevän niitä.

Pepsi ja Max kirjoitti...

Siis kieroa tuollainen varvastunnistin. Kuulostaa ihan viranomaisvaltiolta. Emme missään tapauksessa hyväksy tuollaista. Neiti Penninrahalle oveluutta viranomaisten kanssa!

ella kirjoitti...

Toistaiseksi viranomaiset ovat käyttäneet dataa lähinnä turvatakseen Eetun syömättömiä ruokia. Niitä ei parane jättää valvomatta hetkeksikään näppärin Unna-käpälin tallustellulle alueille.

Saila kirjoitti...

Heh! Kylläpä on teillä forensinen tekniikka kohdillaan. Meiltä puuttuu tuollaiset varpaanjälkitunnisteet kokonaan. Toisaalta varpaanjäljissä on tiettyä eroavaisuutta etenkin varpaanvälien karvaisuuden suhteen, joten syyllisen tunnistaminen on sen puoleen helpompaa.
Voi sentään, neiti Penninrahan paloturvallisuus on kaikin puolin turvattava! Toivottavasti viranomaiset ymmärtävät, mikä on paloturvallisuudessa tärkeintä.
Mainio tassupipari-luukku kalenterissa <3

ella kirjoitti...

Saila: Teillä on kieltämättä ehkä vielä hieman enemmän eroa tassukuvioissa kuin meillä :D Valtakunnan viranomaiset tosin pohtivat, jääkö Ransusta lainkaan tunnistettavia tassunjälkiä, jos varvasvillat pyyhkivät jäljet sitä mukaa kuin niitä syntyy?

Viranomaiset ovat vahvasti sillä kannalla, että kissojen palaminen on estettävä, eikä liettä ole hyvä laittaa päälle kansalaisten poissa ollessa. Kansalaiset ennalta ehkäisevät turmia pitämällä lieden lähialueet mahd. paloturvallisina.

Kiskatit kirjoitti...

Äh, mahtaako moisista tunnistaa, siis ihan oikeesti. Ja vaikka tunnistaisi, niin syyllistä ei ainakaan saa etsiä...
- Rokkimimmit -

Sofia kirjoitti...

Ei kai noita varvastunnisteita ole tallenettu myös Catpolin arkistoon? Tai Kispolin? Sitten oltaisiin kyllä jo aika viranomaisvalvonnassa! Jospa te varastaisitte ainakin nuo alkuperäiset ja piilottaisitte ne jonnekin jääkaapin alle?

ella kirjoitti...

Kiskatit: Ainahan näitä voi käyttää todistamaan, että se liedellä tanssinut kissa oli joku aivan vieras: varpaanjäljetkään eivät täsmää paikallisväestön valoksiin! :D

Sofia: Käsittääkseni kaikkien Suomen kissojen varpaanjäljet on tallennettu ainakin SuPon, eli SuhinaPolliisin, arkistoon kaiken varalta. Savivaloksissa on tietysti aina se riski, että ties vaikka tipahtaisivat joulukuusesta ja pirstoutuisivat! :O