sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Kaksio, kolmio... kuutio?

Minitalot ovat trendikkäitä. Tuutusen basaari jakaa verrattoman life hackin jokaiselle minitalosta haaveilevalle: Yhdellä ainoalla lisäverholla Knipsa-kyttäysasema muuntuu minitaloksi.

Tässä on valtavasti mahdollisuuksia.

Kuutio kuulostaa isommalta kuin onkaan, sillä Unna Tuutikki Penninrahan Kuutio-minitalo on vain reilun 0,1 neliön kokoinen. Minitalon voi luoda normaalin talon sisään, jolloin asuminen on erittäin energiatehokasta ja edullista. Minitaloasuja oppii tinkimään asioista, joita normaalikokoisissa asunnoissa asuvat pitävät itsestäänselvyyksinä.

 "Tietenkään täällä ei ole vessaa!" nauraa neiti Penninraha normaalikokoisten asuntojen hullutuksille.

Unna Tuutikin minitalo on yhtä pientä huonetta ilman minkäänlaisia väliseiniä. Minitaloasujana tulee myös lähdettyä tavallista useammin ulos. "Syömässä käyn läheisessä keittiössä," kertoo hyperahtaasti asuva Penninraha. Minitaloasumisen tuomat säästöt Penninraha käyttää hemmottelemalla itseään ja tukee samalla paikallisia palveluyrittäjiä.

Kuutiossa ei ole saunaa, joten Unna Tuutikki rentoutuu paikallisessa spa:ssa.

13 kommenttia:

Mamma N kirjoitti...

Ooh ♥ Unna Tuutikki! Näyttää nauttivan asumuksestaan sekä läheisistä palveluista!

ella kirjoitti...

Minitalon sijainti lähellä hyviä palveluita on tärkeää huomioida talokaupoilla. Unnan Kuution tapauksessa esimerkiksi erillisten wc-tilojen sisällyttäminen minitaloon on tarpeetonta, koska lähistöllä sijaitsee ulkopuolisen tahon hoitama käymälä, jossa minitalon asukas voi tarvittaessa asioida.

Pepsi ja Max kirjoitti...

Minitalot on kovassa huudossa, olet siis ihan muodin huipulla! Meitä kiinnostaa onko asuinalueesi keittiössä monipuoliset buffetruokailu mahdollisuudet? - Pepsi ja Max

Anonyymi kirjoitti...

Kissatieteellisessä InstiTuutissa kehitetään siis myös tulevaisuuden asumismuotoja ja ratkaisuja asumisen ongelmiin yhä lisääntyvissä tehokkaan tilankäytön vaatimuksissa. InstiTuutti on siis merkittävien (kissa)yhteiskunnallisten kysymysten parissa. Sitä arvostamme suuresti.

Havaitsemme tässä myös hieman paluuta entisiin aikoihin: ennenhän wc-tilat olivat asunnon ulkopuolella ja keittiökin usein yhteinen. Yhtymäkohtia on löydettävissä myös perinteiseen soluasumiseen!

ella kirjoitti...

Pepsi ja Max: Alueen keittiössä tarjoillaan yksilöllisesti valmistettu liha-ateria kolme kertaa päivässä. Lisäksi tarjolla on vaihtelevasti erilaisia pieniä maisteluannoksia mm. juustoja ja tapaksia tarjoiltuna virikkeellisesti keittiön lattialta "first come, first served"-periaatteella.

Frieden valtakunta: Yhteisöllisyys on tärkeä pointti! Erityisesti minitalon sijaitessa toisen asunnon sisäpuolella on huolehdittava hyvien välien ylläpysymisestä muiden asukkaiden kanssa, sillä muuten minitalon asukkaan elämä käy kohtuuttoman hankalaksi. Minitalo on elämäntapa!

Pena ja Punkku kirjoitti...

On kyllä hieno minitalo!

ella kirjoitti...

Pena ja Punkku: Jo vain, kaikilla mukavuuksilla!

Elli kirjoitti...

Parasta. <3 Paras kirjoitustyyli ikinä!

Kassinen ja Seppo ovat kateellisia neiti Penninrahan minitalosta ja erityisesti sen pysyvyydestä, sillä he joutuvat tyytymään säännöllisin väliajoin pois heitettäviin pahvilaatikoihin.

ella kirjoitti...

Elli: Pahvilaatikoista minitaloon voi rakentaa kätevän väliaikaisen lisäsiiven, jos pitää normaalia suuremmat kutsut, kuten kahden hengen illallisen.

Kiitos kehuista :) Kirjoitustyylistä olen tämän osalta velkaa iltapäivälehdistölle, jonka saavutuksiin kirjoittaessani tutustuin. Minitaloasenne haltuun!

Taru kirjoitti...

Parahin Unna Tuutikki,

Palasit blogistaniaan huiman invention kera, kuinka loistavaa !
Näen monen kotikissan muuttavan omaan minitaloon lähiaikoina, onhan tässä niin monta hyvää puolta.
Varsinkin meditaatiorauha. Korvaamatonta.

ella kirjoitti...

Taru: Nii! Minitalossa on kans helppo ajatella laatikon ulkopuolelta, kerta sisäpuolelle ei mahu paljon yhtään ajatuksia! Ylätassut Triolaan innovaatioiden ymmärtämisestä.

Terkuin Unna Tuutikki

Ana kirjoitti...

Asumistrendien huipulla! Just hyvä systeemi. Vessa ja ruokailu kuuluukin olla erillään makkari/oleskelutilasta, eiks? Hienosti disainattu, hyvin ajateltu, Unna.

ella kirjoitti...

Ana: Aivan. Pohjoismaista minimalismia äärimillään!