lauantai 24. joulukuuta 2016

Palvelija, huoneessani on kuusi!

Valtakuntaan on joulun merkiksi ilmaantunut kuusi jos toinenkin. Niille on suoritettu asianmukainen turvatarkastus.


1. Valekuusi. Lähtökohtaisesti epärehellinen ja potentiaalisesti vaarallinen. Vapaaehtoinen jänis hengenvaarassa. Kuusen lähellä liikuttaessa suositellaan käytettäväksi kypärää putoavien koristeiden varalta. Sähköiskun vaara. Kuusi vaatii jatkuvaa valvontaa. Muodollinen pätevyys esittää joulukuusta. Kuusen tulee kysyttäessä ilmoittautua valekuuseksi, ettei syyllisty laittomaan aidoksi kuuseksi tekeytymiseen.


2. Huonekuusi. Aito. Epäilyttävin piirre: Ei kuusenhajua. Ei kahdella, eikä etenkään yhdellä uulla.


Ihan pieni. Ei muodosta välitöntä uhkaa. Oleskelulupa hyväksytään varauksetta, hakemus esittää joulukuusta hylätään muodollisin ja rodullisin perustein.

Tuutusen basaari toivottaa lukijoilleen turvallista joulua!

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää, rentouttavaa ja rauhallista joulua! Kissatieteellisessä instiTuutissa olette kyllä perin ahkeria, kun joulunakin vertailevaa tutkimusta tehdään.

ella kirjoitti...

Kiitos toivotuksista! Turvallisuusasiat on hyvä hoitaa aikataulussa, jotta voi keskittyä rauhassa joulunviettoon. Ei siitä mitään tule, jos kuusi on aaton aiheettomassa karanteenissa.

Pepsi + Max kirjoitti...

Hmm, tarkkaa, hyvin tarkkaa = oikein. Mekin eilen tarkistettiin sisään tuotu kuusi. Todettiin oikeaksi, mutta pihkaisia kohtia on syytä varoa ettei joudu joulukylpyyn :o - Pepsi ja Max

Saila kirjoitti...

Unna-neito!
Olet vakuuttavan perusteellinen. Lisäksi haukattavan söpö.
Kuusi? Sisällä? Tuollaisesta en ole kuullut.
Harrastan paperiaskartelua. Aamun varhaisina tunteina tutkin eri kokoisten reikien tekemistä keittön pöydällä olevaan kirjaan. Keskityin saamaan reikiä keskelle sivuja, mamma varmaan kohta ripustaa paperit ikkunaan, olen nähnyt sellaisia koristeita ikkunoissa. Pojan täytyy kantaa kortensa kekoon joulukoristeluissa.
Pusss pussss, pari joulusuukkoa uskaltanen lähettää neitokaiselle ♥
Ransusi

ella kirjoitti...

Pepsi + Max: Laillinen joulukuusen esittäjä siis! Tilannetta on hyvä valvoa. Kuusiasioiden ulkopuolella toki kuka tahansa olkoon mitä tahansa rodusta ja tekoaineista riippumatta.

Ransu: Kur! Kiitos joulupusuista, hyviä! Ihan kumma kuusihomma, ei oo ennen nähty täälläkään. Siks piti tarkastaa noin perusteellisesti, kun oli ennakkotapaus.

Tosi taiteellinen harraustus toi paperikoristelu. Itekin tein paperisuikaletilataidetta, kun ihmisillä oli jotain pakkaushommia aiemmin. Sesonkiaskarteluvinkki: Jos haukkaat myyrää ennen kuin haukkaat paperia, saat koristeisiin kivan jouluisen punavärin. Puss <3

Terkuin joulupuusi sydänkäpynen, Unna Tuutikki

Ana kirjoitti...

6 sisällä? Nyt menee oudoksi. Ei meil vaan mitään. Ihan tavallinen päivä, paitsi että kaikki toivottelee hyvää joulua. Kai se kuuluu asiaan? Mekin siten toivotetaan: hyvää joulua. Ja kiva kun päivitit. Kans.


terves
Ilona ja Zetor

ella kirjoitti...

Kesällä saattaa tulla sisälle kusiaisia, mut ei mitään kuusiaisia sillonkaan. Vähän on salaliiton makua. Teidän kommenttikin oli numero 6, kuusia joka puolella! Kuusi-ilmiö ei onneks vaikuta hirveesti mihinkään. Ruokaa normaalisti, syliä viikonloppumäärä. Toivottavasti teillä kans.

Terkuin Unna Tuutikki

Sofia kirjoitti...

Kuusi, outoa. Meillä on lipaston päällä tollanen...mikä tuo nyt on...joku syr..pys...sypryssi? No, siitä ei ole haittaa, on ollut siinä ennenkin.
Hyvä, että teit tarkan analyysin kuusesta, sen perusteella me ei suositella kuusen hankkimista meille.
Oikein hyvvä ja rauhaisaa joulua teille!

ella kirjoitti...

Syrpötin? Synapsi? Sinappi? Onneksi täällä ei ole sentään sellaista. Näissä olemassa olevissa kahdessa ei-kuusessakin oli jo analysoitavaa. Kiitos toivotuksista, rauhassa olemme :)

tuutäti kirjoitti...

Tätilässä ei kuules Unna on tänäkään vuonna kuusta sisällä. Kuusten paikka on ihan pihalla ja ojan takana. Joku ässällä alkava kyllä on. Jouluterkut Vapulta ja Lyytiltä. Ja tietty Otolla 🐺 myös.

ella kirjoitti...

Tuutäti: Viisauden sanoja, vaikka ehta kuusi tuoksuisikin mainiolta. Pihan voi päätellä olevan parempi paikka kuuselle sikälikin, että siellä se säilyy hengissä usein vuositolkulla, eikä vain joulusta loppiaiseen...

Ässällä alkava? Sitruuna? Syreeni? Sabluuna? Sisilisko? Erittäin jouluisia vaihtoehtoja kaikki, jos sopii sanoa ;D

Lennin ja Tommin emäntä kirjoitti...

Teillä on noin paljon kuusia, eikä meillä oo yhtäkään... Epäreilua! Ei saada edes tekokuusta, kun Lenni nuolee sitä... Hyvää joulua sinne kuusten kanssa!

ella kirjoitti...

Höh! En oo hirveesti osannu arvostaa näitä kuusia, mut jos toiset haluais kuusia, eikä oo yhtään, niin kyl on epäreilua! Ehkä jos uudenvuodenlupauksena Lenni lupais olla koko vuoden nuolematta kuusia ja onnistuis siinä, niin voisko ens joulun kohdalla ees keskustella kuusista? Edes tommosesta huonekuusesta tai sellaisesta syrnikistä, josta tässä on edellä olevat jo puhuneet, että niillä on. Hyvää joulua kans! Nukkua, syyä ja leikkiä voi ilman kuustakin!

Terkuin Unna Tuutikki

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Oikein turvallista joulunaikaa teille!

ella kirjoitti...

Oi kiitos, mukavasti on sujunut näillä toivotuksilla :) Matkustin juuri tätikissojen tykö vuoden loppua viettämään, mutta Unna jäi huolehtimaan vuoden vaihtamisesta omaan valtakuntaansa. Pysyy rauha maassa vuoden vaihteenkin yli ;)

Elli kirjoitti...

Jopa kaksi kuusta! Huonekuusi varmaan jä hengaamaan joulukuusta pidemmäksi aikaa, oiva päätös hyväksyä sen oleskelulupa. Ja se saattaa vielä joskus kasvaa oikeaksi kiipeilypuuksi, ehkä?

Me Like kirjoitti...

Kiitos, ja turvallista vuodenvaihdetta myös!