perjantai 12. joulukuuta 2014

Yllätyskeikka

Valtakunnan keittiössä esiintyi tänään kuuluisa artisti Buckethead. Tavoistaan poiketen muusikko oli naamioitunut KFC-sangon sijaan PartaPaavo-ämpärillä ilmeisesti kulttuurisensitiivisyyden nimissä. Inspiraation tähän kokonaisvaltaisen päättömään esitykseen antoivat ämpärissä säilötyn Mäymör-annoksen rippeet.


Mystinen esitys herätti katsojissa paljon kysymyksiä, kuten oliko performanssilla syvempää sanomaa ja oliko kyseessä edes kananmakuinen Mäymör. Varmasti selvisi vain, että ämpäri päässä itse kukin vaikuttaa erikoiselta.

23 kommenttia:

Henna, Friede ja Figo kirjoitti...

Tai jos Unna esittikin nykyaikaistetun ja vähemmän jännittävän version siitä Vaahteramäen Eemelin tarinasta, jossa Eemelin pää jäi keittokulhoon? Nythän pää ei juuttunut minnekään, eikä tarvittu lääkäriäkään, mutta kulho ja pää kuitenkin kohtasivat ja viimeiset tipat piti saada. Niin tai näin, kulttuuria on harrastettu! Uskomme myös, että Unna Tuutikin versio on mitä parhain, vaikka alkuperäisetkin hyviä ovat.

Anonyymi kirjoitti...

..mitä, mikäs buckethead esiintyy?!! Mää haluun Tuutsin, oon pettyny.
nimimerkki Petetty Ano ja Nyymi

Taru kirjoitti...

Eikä, meilläkin se on käynyt heittämässä keikan :D
http://triomiumau.blogspot.fi/2012/11/amparipaa.html

ella kirjoitti...

Henna, Friede & Figo: Kas, hyvin hoksattu tämä intertekstuaalinen viittaus! Taiteilijan intentioita en käy arvailemaan, mutta näin tulkittuna esitys olisikin siis kommentti nykyaikaisen elämän helppouteen. Kertakäyttökulttuurin ansiosta ei näet tarvitse sännätä tohtorille kulho päässä... Tosin mitäs kertakäyttöistä on kissanruoka-astiaksi ylennetyssä jogurttiämpärissä? Kovin puhutteleva kulttuuriesitys, kuten jo tuumasitte.

Petetty ja pettynyt Ano ja Nyymi: Olemme pahoillamme tästä petoksesta, mutta kaikki selittyy Unna Tuutikin suurella jalomielisyydellä. Suurisieluisena kissana neiti Penninraha nimittäin jakelee blogitilaa myös erinäisille vieraileville tähdille, joilla ei ole sanottavaa kokonaisen blogin edestä, eikä aina kokonaisen postauksenkaan...

Taru: Ämpäripäiset hahmot ovat selvästi melkoisia Suomen ystäviä, kun alvariinsa ramppaavat täällä yksityiskeikoilla!

Anonyymi kirjoitti...

... saa jäädä tämmöset ämpäripäät vieraileviksi tähdiksi. Ja vielä tommonen viiksivallu ämpääriä rumentamassa :/ T. Nm Ano ja nyymi.

Saila kirjoitti...

No on vähän erikoinen näky, kun kissan soman pään sijasta näkyy turkkilaisen viiksiniekan kuva - väärin päin!
Meidän mielestä Unna-viiksiniekka on paljon söpömpi. Ja vähän pyöreää vatsaakin on kertynyt näin joulun alla, ollaan oltu kotona miamor-aikaan <3

Me Like kirjoitti...

*lähtee googlaamaan Mäymörriä...

ella kirjoitti...

Ano ja nyymi: Ääni se on ämpäripäilläkin, mutta älkää peljätkö: vakituista ämpäripääblogia basaarista ei silti tule.

Saila: Älkää uskoko, ämpäri päässä lihottaa 500 grammaa.

Liekö syynä pelko Miamor-tarjoilujen ohimenosta, kun Unna on kovin haluton poistumaan kotoa, vaikka kansalaiset kuinka maalailevat mielikuvia tätilän jouluherkuista.

Keittiöperformanssin aiheuttaman yleisen hämmennyksen vuoksi sanottakoon, että kansalaisetkin suosivat ehdottomasti kissannaamaa PartaPaavon karvaturvan sijaan.

Me Like: Muun blogimaailman tavoin, olemme oppineet tämän herkun oikean nimen herra Mäykyseltä ;)

Mamma N kirjoitti...

:D Ootte te niin ihania!

ella kirjoitti...

Mamma N: Kiitos sanallisesta rapsutuksesta! :D

Sirpa kirjoitti...

Oliko managerina kenties itse Hyacinth :D

ella kirjoitti...

Sirpa: Hihii, kyllä Unna Tuutikin pokka pitää, mutta kansalaisilta Hyacinthin yläluokkainen tyyneys uupuu täysin ämpäripäisen eläimen edessä :D

Cheri kirjoitti...

:D

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Meiltäkin löytyy kaapin kätköistä samanlainen ämpäri. Saataisiinkohan meilläkin vastaava performanssi aikaiseksi...?

ella kirjoitti...

Cheri: Ilo ilahduttaa :)

Myrsky ja Minna: Etteköhän tekin hyvistä ämpärintäytteistä sopimukseen pääsisi :)

Harmaa ja Ilona kirjoitti...

Oliks hyvii biisei?

ella kirjoitti...

Harmaa & Ilona: Ju. Aina kissanpolkasta mustavalkoisen kissan tangoon.

Kattimanialaiset kirjoitti...

Hyvin näyttää sujuvan!

ella kirjoitti...

Mirene: Ei ongelmaa. Hankalimmat kohdat täsmittiin vielä myöhemmin kostutetulla käpälällä :D

Saila kirjoitti...

Tuhannet kiitokset ihanasta jouluyllätyksestä! Ransuhan sen Unnan pusuilla kuorrutetun jouluomenan heti omi. Laitan kuvia blogiin, jahka siirrän ne kameralta jne. jne.
(Ransu on sillä aikaa vesimyyräjahdissa)

ella kirjoitti...

Saila: Kiva, että tuli perille :) Unnan oma omenan puolikas on vielä paketissa, mutta neiti ehti vähän esipussata Ransun omppukappaletta, kun selkäni käänsin... Mukavaa, että oli Ransustakin mieluinen!

Anonyymi kirjoitti...

Tämähän näyttää hyvin terveelliseltä ämpärivalinnalta, eikös jogurtti hoida vaivoja ja pidennä ikääkin?! Siis erinomaisen viisas valinta viisaalta kissalta. Taputamme suosiota!

ella kirjoitti...

Kissatkertovat: Kyllähän jugusta monenlaisia terveysväittämiä on esitetty. Eri asia sitten, tarttuuko terveellisyys jogurttiämpärissä säilytettyyn kissanruokaan... Artisti kiittää suosionosoituksista :)