lauantai 6. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivän menu

Herkkuja odottaessa ei ole tavatonta nousta jännityksestä takajaloilleen.

Valtakunnan itsenäisyyspäivän iltamenu sisältää suomalaisen hirven sydäntä. Diplomatian nimissä yömyssyksi nautitaan kenties tujaus ulkomaista kissanminttua. Kuvituksena valtakunnankansleri Penninraha nauttimassa hirven maksaa, jota ilmestyi eräänä joulukalenteripäivänä pakastimen luukusta.


Oli lähellä, ettei kansalaisen sormiakin nautittu samalla.

Elähdyttävä maku.

Millaiset itsenäisyyspäivän riennot ja menu muita odottavat?

14 kommenttia:

Mamma N kirjoitti...

Siellä tuntuu kyllä olevan parhaat tarjoilut! Sulo toivoisi saavansa tipun ruokalistallee, kyttää niitä saunan ikkunasta.

ella kirjoitti...

Sulo tietää, että lintu se vasta olisikin juhlavaa ruokaa. Ehkäpä sini(valkoinen)tiainen näin itsenäisyyspäivänä?

Anonyymi kirjoitti...

.. voi kun oon oottanutkin jo Tuutsin viestejä :) Kiits, kaunis katti ja palvelijansa.

ella kirjoitti...

Ole hyvä vain, Anonyymi. Kiva tietää, että tykkäät :)

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Oi kuinka mahtava menyy! Toivottavasti jatkoilla ei mene liian pitkäksi;)

Myrskyllä on haaveissa myyräpaisti, mutta jos onni ei suosi saa kissa tyytyä eineksiin...

ella kirjoitti...

Perinteinen suomalaiskansallinen myyräjahti! Mikä erinomainen valinta itsenäisyyspäivän ohjelmanumeroksi :D

tuutäti kirjoitti...

Mukava kuulla, että oli herkullista. Tätikissojen aamupalalla oli myös hirveä, tosin leikkuujätteestä tehtyä jauhelihaa. Valitettavasti kansalaiset eivät Otto-koiran avustuksesta huolimatta nähneet tänään vilaustakaan hirvistä. Siis ihan tuoreista.

ella kirjoitti...

Unna on suuressa kiitollisuuden velassa valtakunnan pakastinta täyttäville metsästäjädiplomaateille tätilästä. Herkkusuu Penninraha ei näet voi vastustaa raakaruokaa :)

Harmaa ja Ilona kirjoitti...

Hirviön maksaa... oot niin kova! (Mutta söpö. Sen taisit tietääkin.) Me juhlitaan vaan possunsydämellä, ei uskalleta sen vaarallisempiin kurotella.

ella kirjoitti...

Hyvää päivää, niin oonkin söpö!

Possu on ihan sydämellistä kans. Hirvilön syömisestä tulee kuiteskin tosi voimakkaaksi kert jaksan aina seistä vaikka kuin kauan takajaloilla, jos saan hirvien palasia.

Terkuin Unna Tuutikki

Otto Kulta kirjoitti...

Myöhästyneet ja iloiset Itsenäisyyspäivän toivotukset valtakunnankansleri Penninrahalle ja hänen kansalaisilleen! Valtakunnankansleri Penninraha näytti miten valtakunnassa bailataan: sonnustaudutaan moitteettomaan ja etiketin mukaiseen asuun, viritetään kirsu juhlafiilikseen, nautitaan kotimaisia herkkuja, niin että hohtavanvalkoinen juhlapaita pysyy tiptop kondiksessa. Selkeästi voimaannuttavaa ruokaa tuo hirvi! Kansleri Penninraha tietää, että juhlapäivänäkin on hyvä testata kansalaisen karttuisaa kättä ja osoittaa, kenellä on suvereeni verotusoikeus pakastimen luukun antimiin!

tuutäti kirjoitti...

Raakaruokarintamalle ei kuulu hyvää. Tänään sentään nähtiin hirviä, vilaukselta. Otto-koira teki työnsä mallikkaasti, haukkuen viisi ja puoli tuntia eli koko valoisan ajan. Mutta koska haukku ei haavaa tee, niin eipä ole tuliaisiakaan. Valitettavasti.

Me Like kirjoitti...

Olipa söpeliinillä herkkua, onneksi kuitenkin palvelijan sormet säästyivät :)

ella kirjoitti...

Otto Kulta: Vieläkin myöhäisemmät kiitokset koreasti lausutuista toivotuksistasi! Tässä valtakunnassa ei tosiaan ihan missä tahansa vermeissä kekkeröidäkään. Asu kun on valtakunnankanslerilla viimeisen päälle aina arkenakin ja kansalaiset pidetään kurissa ja nuhteessa. Täällä ei luoteta valhellista turvallisuuden tunnetta kehittäviin lausahduksiin ruokkivien käsien erityisoikeuksista.

Tuutäti: Oi sentään, vaan eipä ole yrittämisestä kiinni. Valtakunnan pakastimen pohja ei onneksi vielä pilkota lähellekään, kiitos tätikissojen jalojen lahjoitusten.

Me Like: Palvelija on tästä itsekin mielissään, onneksi herkut ovat olleet toistaiseksi sormia parempia :D