sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Viiksember: Yksittäiskappale


 Saisiko tästä sulka- tai siis viiksikynän? 

Kuten varmasti muissakin kissatalouksissa, valtakunnassakin tavataan aina silloin tällöin pudonneita kissanviiksiä. Kansalaiset eivät koskaan malta nakata niitä roskiin ihmettelemättä ensin. Viiksi on luja, mutta silti hieno.

Taipuisa ja liki näkymättömän ohut viiksen kärki.

Tällä kertaa irtoviiksi tuli jopa mitatuksi Movemberin kunniaksi: Kymmenen senttiä. Itse viiksetär ei näytä menetyksestään huolimatta kaljuuntuneen.


20 kommenttia:

Me Like kirjoitti...

Kissa kuin kymppi. Täydellinen pituus viikselle :)

ella kirjoitti...

Olemme samaa mieltä. On varaa pudotellakin jopa täyden kympin viiksiä :)

tuutäti kirjoitti...

Huikean pitkä viiksikarva Unnalla! Saa siinä muut Movember-viiksiä kasvatelleet katsella kateellisina!

Cheri kirjoitti...

Olen kuullut, että jotkut kissanomistajat keräävät pudonneita viiksikarvoja. Teillä fiilistellään viiksen mitalla :)

ella kirjoitti...

Tuutäti: Onpa hyvinkin! Peittoaa ainakin ihmiskilpailijat mennen tullen :D

Cheri: Olen kuullut saman ja tavannutkin jokusen niin toimivan. En sinänsä ihmettele, sillä onhan itsellänikin vaikeuksia siivota pois nuo erikoiskarvat.

Anonyymi kirjoitti...

Olen itse kerännyt kissojen viiksiä ja istuttanut kukkapurkkiin. Odotin, että alkais tulla pikkukissoja. Mutta kun en ole viherpeukalo, ei mtään tullut... Tuutsilla on komeat naamakarvat :)

Mamma N kirjoitti...

Komeat viikset, komea profiili ♥ Minä en ole onnistunut löytämään vielä yhtään Sulolta tippunutta viiksikarvaa. Pistäisin kyllä talteen!

ella kirjoitti...

Anonyymi: Eikö edes kissankäpäliä tai -kelloja noussut ruukusta? Kissankasvattajilla taitaa olla tähän hommaan ihan toiset metkut!

Mamma N: Ehkäpä Sulon moniväriviikset ovat kaikki vielä liian tuoreita? Ei tosin aavistustakaan, mikä on viiksikarvan normaalimittainen elinkaari.

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Täyden kympin tyttö ♥
Meillä ei kyllä raaskita nakata niitä roskiin... Mutta kukahan sen viiksen elinkaaren oikein osaisi kertoa?

Anonyymi kirjoitti...

...kyllä käsittääkseni uusia pieniä kissoja kasvatetaan kissanviiksistä kukkapurkissa! Näin mulle kerrottu.

ella kirjoitti...

Myrsky ja Minna: Aika tiukalla se täälläkin on, raaskiiko vai ei. Viiksen elinkaaren selvittäminen voisi olla mielenkiintoista, kuinka merkitä viiksi tarkkailua varten jo pienestä pitäen ja kissaa vaivaamatta? Helpommin seurattavia tutkimuskohteita voisi löytyä pikkulapsiperheistä, joissa kissa saattaa joutua epäonnekseen nuoren viiksiparturiharjoittelijan koekampauksen uhriksi. Tällöinhän kissa viiksineen joutuu aloittamaan ns. puhtaalta pöydältä, kun kasvavat viikset helposti erottuvat tyngiksi saksittujen joukosta. Varmaa on kuitenkin, ettei kymmensenttisiä viiksiä hetkessä kasvateta saati heti pudoteta!

Anonyymi: Lähteehän kissanminttukin pistokkaasta, miksei siis kissakin. Älä siis missään nimessä lakkaa kokeilemasta, etteivät pienet kissat maailmasta lopu. Hui kauhistus, kuinkahan niille poisheittämilleni viiksille on käynyt? Kasvaako viiksistä orpokissoja, jos ne kasvavat pihallakin?

Anonyymi kirjoitti...

...joo huolimattomat kasvattaa orpokissoja luontoon heittelemällä viikset pihallensa :/... tai :P

ella kirjoitti...

Anonyymi: Herranjestas, millaisesta eläinsuojelurikoksesta olen vastuussa! Tästä ei kyllä kerrottu etiketissä kissaa hankkiessani.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan upeita kuvia, wau! Ja valtiatar on kyllä tyynenä vaikka vain palasia hänestä noissa parissa kuvassa ensin onkin, sokerit pohjalla, on kaunis kissuli!

ella kirjoitti...

Kissatkertovat: Kiitos! Valo-olosuhteet eivät meinanneet riittää viiksen herkkyydelle, mutta kyllähän noista kuvista jotain erottaa. Unna on kieltämättä aina eri kissamainen ja siksi viehko :)

Kattimanialaiset kirjoitti...

Täälläkin jaksetaan kerta toisensa jälkeen ihmetellä viiksien terävyyttä. Ja hei, viiksikyniäkin on mietitty! :D

Henna, Friede ja Figo kirjoitti...

Kissan viiksen elinkaari voi olla vuosia. Tieto perustuu havainnointiin: Friede kiharsi yhden viiksikarvansa pentuna kynttilässä (vain yhden viiksikarvan kärjen, ei muuta!). Se oli paikallaan useita vuosia tapahtuman jälkeen. Ehkä jopa seitsemisen vuotta! Siitä ei kuitenkaan ole tietoa oliko se erikoisen pitkäikäinen viiksikarva.

Unnaa täytyy kyllä taas kehua. Kaunis, kaunis kissa ja vaikuttavat viikset ♥

ella kirjoitti...

Henna, Friede & Figo: Kiitos havaintojesi jakamisesta! Niin minäkin tuumailin, ettei tuosta viiksikomeudesta hetkessä luovuta, kun se kerran on kasvatettu. Onhan ihmishiuksillakin pitkä kasvukausi ja sen jälkeen vielä lepokausikin ennen poisputoamista.

Unna vastaanottaa kehusi ilolla :)

Taru kirjoitti...

Unna Tuutikki Penninraha, kissa kuin Kymppi ♥

ella kirjoitti...

Taru: Kyllä <3 Jos kansalainen olisi yhtä täydellinen, olisimme varmaankin jaksaneet viiksemberin viimeisenkin viikon :D