perjantai 27. joulukuuta 2013

Kritiikki: Varpunen jouluaamuna

Tuutusen basaari on valmistellut kuvakritiikin koskien jouluista klassikkolaulua Varpunen jouluaamuna. Unna Tuutikki Penninrahan ja kunnianarvoisten tätikissojen muodostaman asiantuntijaraadin keskeinen väite on, ettei varpunen jouluaamuna riitä mihinkään. Väitteen havainnollistamiseksi raati julkaisee Tuutusen basaarissa kuvatutkielman seuraten Tuutusta joulun eri ajankohtina laulun nimen asettamissa puitteissa.

 Tuutunen jouluaattona: "Kinkkuu!"

Jouluaamuna: "..."

Jouluiltana: "Kink-kuu!"

Tapaninpäivänä: "Kink-mflplp..."

Johtopäätöksessä myönnetään, että mikäli laulu huomioidaan kokonaistaideteoksena, sen kissanruokinnallinen sanoma ei ole läheskään yhtä voimakas, eivätkä tässä esitetyt väitteet välttämättä päde. Asiantuntijaraati kuitenkin toivoo, ettei jouluruokintaa jätetty missään vain yhden varpusen varaan.

Kuvasarja on lavastettu. Kissoja tahi luonnonlintuja ei pidetty nälässä tahi muuten vahingoitettu kuvausten aikana. Tuutusen basaari sanoutuu irti myös asiantuntijaraadin ruokasuosituksista sekä puoltavista mielipiteistä varpusten ja suolaisten sikajalosteiden käytöstä kissojen ensisijaisina ravinnonlähteinä.

8 kommenttia:

Harmaa kirjoitti...

Kehittävä kuvaelma. Tuutunen on söpöin! <3

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Juu, näin on. Yksi varpunen ei vielä joulua tee.

ella kirjoitti...

Harmaa: Niin on!

Myrsky ja Minna: Jo vain. Nälkä tulee viimeistään iltasella!

Mamma N kirjoitti...

Vai että kinkkua vielä :)

Maija kirjoitti...

Saako samanlaisen analyysin joululaulusta Sika? :-D

ella kirjoitti...

Mamma N: Mistä lie kissat sellaista oppineet ;) Eivät nuo neidit silti niin piittaa, vaikka kinkkuhuutoihin vastattaisiinkin hirvenlihapalasin.

Maija: Neiti Penninraha haluaa ilmoittaa vastaanottavansa kaikenlaisia sianosasia (ehkä sorkkia lukuun ottamatta) mielellään testejä varten. Sinappihuntua tahi uunia ei tarvita.

Taru kirjoitti...

Täthen ehdotamme laulun nimeksi vaidettava: "monta varpusta jouluaamuna ja muutama vielä illaksi" .ella kirjoitti...

Taru: Tämä nimi olisi ruokinnallisesti ja virikkeellisestikin paljon kissaystävällisempi vaihtoehto, kannatetaan!