lauantai 30. maaliskuuta 2013

Valkomustan kissan tango?

Tuutusen basaari sai kutsun osallistua avoimeen musiikkihaasteeseen Karvatassuja ja käsitöitä -blogista. Haastajablogin biisivalinnasta tuli mieleen, että Unnalle tavattiin soittaa kesyyntymisaikoinaan Tom Jonesin What's New Pussycatia ujopiimän uskaltautuessa olohuoneeseen ihmisiä katsomaan. Nykyisin kissaneiti on kuitenkin itsetietoinen lumoojatar, joten tunnuskappaleen on elettävä sen mukana. Unnan mieliyhtyeitä ovat Walesin Tiikerin lisäksi siivottomia laulava Faster Pussycat ja rempseä Stray Cats. Tästä huolimatta tunnariksi eivät kelpaa kollikeskeiset Cathouse saati Stray Cat Strut, vaan valinta on kansalaisäänin Jimi Hendrixin Gypsy Eyes.


"Well I realize that I've been hypnotized, I love your gypsy eyes"

Kissa on arvoituksellinen, eikä sen mielenliikkeistä voi koskaan olla varma. Silti yksi ainoa "Kur!" kääntää katseen aina kissaan, joka vaatii arvoistaan huomiota saapuessaan huoneeseen häntä pystyssä. Kappaleessa on vauhtia, eikä se ole ruikuttava balladi, vaikka niin laulaja kuin kansalaisetkin tiedostavat langenneensa auttamattomasti hehkuvien silmien lumoukseen.


"Off to the side I fall but I hear a sweet call
My gypsy eyes is comin' and I've been saved." 

Lyriikasta kaikki kunnia herra Hendrixille. Hypnoottisesta katseesta kiitämme Unna Tuutikkia ja toivomme, että toisetkin osallistuvat keksimällä kuvaavia kappaleita kissoilleen.

"Tunnette olonne hyvin osallistuvaksi... Alatte miettiä biisiä..."

16 kommenttia:

Harmaa kirjoitti...

Miten sun päivitykset onkin aina näin täydellisii, Unna? Vaan voiko täydelliseltä lumoojattarelta muuta odottaakaan? Huooooooh. <3

ella kirjoitti...

No ei voi, kiitti sen toteamisesta! Oot täydellinen herraskissa, Harmaa <3

Terkuin Unna Tuutikki

Heidi kirjoitti...

Täydellinen Unnan biisi! Ja nuo silmät, apua... ;)

Sirpa kirjoitti...

Tuo katse ei voi kuin lumota. :)

ella kirjoitti...

Heidi: Näin on. Ihailijat lakoavat ihastuksesta, vaikka Unnan heille suoma huomio olisi hyvinkin hienovaraista :)

Sirpa & Kollo: Sen olemme iloksemme saaneet lukea lukuisista kommenteista :)

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Täydellinen biisivalinta! Juuri sopivan hypnoottinen, riehakas ja hieman sekopäinen(kin). Suorastaan tyrmäävä. Kuten Unnakin♥

tuutäti kirjoitti...

Kissa vieköön mutta harvoin nähdään
Silmät moiset jotka sulla on....
(M.A. Numminen)

Unnan päivitykset ovat täydellisyyden huipentumia! Osa ansaituista kehuista kuuluu kyllä Unnan sanavalmiille kirjurille, kansalaiselle. Pelkät kuvat kertovat kyllä enemmän kuin tuhat sanaa, mutta Ella kertoo sitten loput!

ella kirjoitti...

Myrsky: Tätä biisillä haettiinkin. Mukavaa, että se välittyy toisillekin. Muutakin yhteistä kappaleella ja kissalla on, sillä molempiin tykästyin välittömästi: Toiseen ensikuulemalta, toiseen ensinäkemältä :)

Tuutäti: Ja niin, oitis löysi kekseliäs täti kotimaisen vastineen Unnan tunnarille, mistä lie sanavalmius tänne periytynyt :)

Mamma N kirjoitti...

Aivan loistava! Sopii Unnalle mitä mainioimmin :) ja kuten arvata sopiikin hypnotisoiduimme täysin ja osallistuimme haasteeseen :)

Taru kirjoitti...

Oijoijoijoi, samassa lauseessa Unna, Jimi Hendrix ja Gypsy Eyes ♥ Just niin, meni aivan oikein !

Marianne kirjoitti...

Täälläkin on hienosti onnistuttu haasteessa <3

ella kirjoitti...

Mamma N: Hienoa! Hypnoosin teho on siis todistettu :)

Taru: Ja enpä voi muuta sanoa kuin, että sepä olikin mitä loistavin lause :D

Marianne: Kiitos vielä mielenkiintoisesta haasteesta sinnekin :)

Jenni kirjoitti...

Hui, me jo pelästyttiin, että Cisu on vienyt Unnan tangobiisin, mutta Unnalla on tietenkin persoonallisempi valinta. Hieno valinta!

ella kirjoitti...

Totesimme, ettei mustavalkoinen sittenkään oikein tangoon taivu, joten muuta oli mietittävä. Sen sijaan Harmaan kissan tango sopii Koratian hassutassuiselle tanssijalle vallan mainiosti :)

Mindy kirjoitti...

Voi Unna, millainen lumoojatar! Täytyy kyllä kääntää katse pois noista silmistä tai ei tule miettimisestä yhtään mitään.

ella kirjoitti...

Mindy: Kehut välitetty tyytyväisesti hurisevalle Unna-neidille :)