lauantai 31. maaliskuuta 2012

Boordi


Koska erilaiset sisustukselliset hakuosumat muun muassa keittiöjakkaroihin liittyen eivät ole Tuutusen basaarissa tavattomia, on basaarissa katsottu tarpeelliseksi esitellä hieman kissakodin sisustusratkaisuja lukijoiden palvelemiseksi. Basaarissa ymmärretään, ettei kaikilla ole varaa usein monen kissan pakettiratkaisuja vaativaan karvan peittämään lattiaan ja kissanhiekkamuruilla päällystetty jalkoja yllättävästi hierova lattiakin voi käydä tylsäksi. Seuraava upea sisustuselementti tulee kuitenkin aivan ilmaisena kylkiäisenä jo yhden kissan talouksiinkin, eikä vaadi asentamiseen kuin kissan saavutettavissa olevat ikkunat.

Olohuoneen ikkunaboordi on asennettu kosketuskorkeudelle.

Olohuoneen boordi jatkuu leveän ikkunalaudan ansiosta koko ikkunan leveydeltä. Makuuhuoneeseen on sen sijaan asennettu jännittävän tunnelman luomiseksi vain osittainen ikkunaboordi tähystystason kohdalle.

Makuuhuoneen boordin yksityiskohtia lähempää.

Boordi asennetaan hellävaraisin välinein, jotka sopivat kaikille ikkunapinnoille. Yksityiskohtaisemman tuloksen aikaansaamiseksi asentaja voi toisinaan myös aivastaa suoraan ikkunaan. Vain näin voidaan varmistaa, että jokainen boordi on yksilöllinen ja uniikki.

Lähikuva asennusvälineistöstä.

21 kommenttia:

Raakki kirjoitti...

Olipas mukava uusi näkökulma tuohon asiaan. :)

Varmasti yksilöllistä jälkeä, mutta harva sitä on osannut arvostaa! ;)

ella kirjoitti...

Kiitos kommentista, Raakki!

Kuvio on etenkin olohuoneen ikkunassa jopa hämmentävän tasainen (kiitos ikkunanpesujen harvinaisuuden), mikä kyllä korostaa boordimaisuutta :)

Sirpa kirjoitti...

Hyvin tutun oloista boordia täällä meilläkin! :)

Mamma N kirjoitti...

Mikä söpö nassukka, ja niin tarkkaavainen! Lieneekö uudet sisustussuunnitelmat mielessä :)

ella kirjoitti...

Sirpa & Kollo: Himmeä ikkunaboordi taitaa tosiaan kuulua vakioratkaisuihin useimmissa kissakodeissa :D

Naukulan Mamma: Tuosta pienestä päästä on vaikea sanoa, mitä siellä liikkuu, mutta kyllä se aina vinhaa vauhtia etenee! :)

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Kyllä vain:D Sijaiskodistakin löytyy boordi, tosin vain olohuoneen ikkunasta. Unna on ollutkin ahkera ja sisustanut oikein urakalla!

ella kirjoitti...

Myrsky: Juu, eikös olekin reipas tyttö! :D Olohuoneen ison kiipeilypuun myötä aiempi pikkupuu muutti makuuhuoneeseen tähystysalustaksi, jolloin Unna sai kuvioitua ikkunaa sielläkin ;)

Musta, Harmaa ja Zepa kirjoitti...

Hurmauskuva niiin toimii. Tuon täytyy olla söpöimmän naaman top3:ssa!

ella kirjoitti...

Musta, Harmaa & Zepa: Tässä valtakunnassa ainakin! Tosin ne kaksi muutakin top 3:ssa on Tuutuli, eri kuvakulmasta vain ;)

sea kirjoitti...

Meillä syntyy vain keskittymä keskelle ikkunaa, kiipeilytelineen ympäristöön. Kuviokin on enemmän aivastustyyppinen vaikka asentaja ei tietääkseni erityisemmin aivastele.

Meillä, etenkin näin keväisin, on myös lisäkoristus ikkunan alla. Meidän ikkunat on hieman upotettu jolloin niihin jää betoninen "mini-ikkunalauta". Tällä tasolla mahtuu juuri ja juuri asentaja kiikkumaan (ei ole tarpeeksi leviä tavaroille) ja siihen onkin asennettu kaunis karvapinta.

sea kirjoitti...

Ai niin! Mikäs neiti asentajan nenuun on sattunut? (pus mikä nassu!)

ella kirjoitti...

Sea: Teillähän on mielenkiintoiset kuvioinnit! Koristukset ovat tosiaan aika pitkälti asentajan liikkumavarasta ja sisustusmausta riippuvaisia :D

Taitaa olla tuo Unnan nenän repeämä hurjan lapsuuden peruja, sillä aina se on mukana kulkenut. Kuvassa nenu on ihan siistinä, mutta sama kohta ratkeaa aina ruvelle esimerkiksi junamatkojen ja eläinlääkärikäyntien yhteydessä. Tästä syystä olen yhdistänyt kohdan ärtymisen stressiin.

tuuli kirjoitti...

Oi, noille boordeille on meilläkin hihitelty :) Ihania pikkunenun jälkiä :)

ella kirjoitti...

Tuuli: Hih, sellaista se on kissakodissa! Monesti siis omituista hihittelyä muiden mielestä :)

Viivi kirjoitti...

Hei - me ollaan siis ihan muodissa mukana, kun meilläkin on tuollainen boordi!

Mindy kirjoitti...

Ihana uusi näkökulma :) Tosiaan boordit löytyy meiltäkin, eikä niitä raaskisi edes poistaa.

ella kirjoitti...

Viivi: Tämähän taitaakin olla siis melkoinen moderni sisustusklassikko! :D

Mindy: Eihän sitä nyt jatkuvasti sovi olla toisten sisustustaidetta olla pois pesemässä. Uuden teoksen luominen on kuitenkin pitkällinen prosessi ;)

Aava kirjoitti...

Oi oi, mitä mainioin huomaus tämä kissamainen boordaus ikkunoissa. En ole aiemmin osannut arvostaa kolliherramme Mörkön erinomaista taidetta. Onneksi Unna Tuutikki avasi silmäni tälle ainutlaatuiselle sisustuselementille. Kiitoshh! :D

ella kirjoitti...

Aava: Mukavaa, että Unna saattoi tällä tavoin toimia silmien avaajana ja kissataiteen uranuurtajana! Eihän tämä ikkunoiden boordaus voi siis mikään harkitsematon vahinko olla, sillä kissathan näyttävät aina pudottuaankin ajattelen "näin tämän pitikin mennä" ;D

Furensic Evidence kirjoitti...

Taas yksi hyvä syy lykätä ikkunanpesua, kiitos Unnan!

ella kirjoitti...

Olkaapa hyvät vaan! :D