torstai 24. maaliskuuta 2011

Herkkukastike

"Mitäs peliä tämä on??"

Valtava ruoka-aiheinen järkytys kohtasi neiti Penninrahaa. Valtakunnassa oli havaittavissa hirvittävää herkkukastikkeen väärinkäyttöä: kansalaiset sivelivät sitä kirjahyllyyn ja peilinkehykseen!

"Tästä ei voi erehtyä: mielikastikettani se on!"

Syystä tai toisesta Tuutti ei voi vastustaa parafiiniöljyä. Aina öljykuurin päätyttyä kissaneiti katsoo tarjoilijaa hieman pettyneenä ateriansa saatuaan: missä on herkkukastike? Siispä parafiiniöljyn sutiminen puukehyksiin oli Unnasta täysin käsittämätöntä hulluutta.


Kansalaisten vähä-älyisyydestä huolimatta pieni kissa pyrki pelastamaan tilanteen nuolemalla öljyttävää puuta ja koettamalla varastaa öljysudin, jotta öljyä menisi tässä farssissa hukkaan mahdollisimman vähän. Kuten ylempien kuvien etukäpälän asennoista voi päätellä, kansalaisilla ei ollut varaa kieltäytyä antamasta tätä herkkua kissalle.

"Onkohan tämä vuosikertaa?"

"On. Njams."

15 kommenttia:

Mamma N kirjoitti...

No, tuo herkku kyllä tekee palveluskunnan tehtävät helpommaksi! Täällä moista ihmettä ei näe! Onkin varsin ymmärrettävää ettei UT voi käsittää tuollaista väärinkäyttöä!

Meei kirjoitti...

Ai kauhistus! Ainoastaan ihmiset voi olla niin ignorantteja, että tuhlaavat herkkuja tuolla lailla turhuuteen. Unna voi tulla meille herkuttelemaan parafiiniöljyllä, sillä pojat juoksee kilpaa karkuun pullon nähdessään :)

ella kirjoitti...

Naukulan Mamma: Kissa näytti varsin pöyristyneeltä ja puski mukaan tilanteeseen selvästi tämän hirveän väärinkäytön estäminen mielessään. Käpäläotteetkin olivat sitä luokkaa, että katsoin parhaaksi vain myöntyä vaatimuksiin.

Meei: En minäkään ole toistaiseksi tavannut toista näin erityisen myötämielistä kissaa parafiiniöljyn suhteen :D Sen olen tiennyt, ettei öljy lainkaan kissaa haittaa ruuan seassa, mutta tuo pelkän öljyn hinkumisen intensiteetti pääsi kyllä yllättämään.

Saila kirjoitti...

Siis voi ei!!! :_DDDDD Siis nenäkin meni poskelle kun naurattaa!
Mitääh! Musti joutui kerran syömään parafiiniöljyä, mutta kyllä sitä joutui ihan kaksin käsin tunkemaan kurkkuun! On teillä hassu neiti, on neiti hassu niin, on neiti hassutassu, on hassutassu niin (täti Monikan sävel)
Nuo ilmeet suurine pupilleineen ja tassun nostoineen ! :-D ♡♡♡

ella kirjoitti...

Saila: Käpälä nousi kyllä nopsaan, kun koetin viedä sutia pois kissan ulottuvilta ja jatkaa maalausta :D Pupillit olivat tietenkin valtaisat, kuten Unnalla aina innostuessaan on. Kyllä minä aina lausun ylitsevuotavat kiitokset tuolle neiti hassutassulle, kun on niin kiitollinen lääkittävä :)

Heidi kirjoitti...

Erikoista, mutta kaikilla meillä on omat suosikkimakumme! ;)

ella kirjoitti...

Paavo ja Harmi: Näin on. Tästä mieltymyksestä ei sentään ole kissalle haittaa, kuten kuminauhojen varastelusta ja syönnistä :D

Sirpa kirjoitti...

Ihanan helppo tapaus tuo Unna :) - Kollo on kerran joutunut nauttimaan parafiiniöljyä ja öljyä oli enemmän ihan jossakin muualla kuin kissan suussa - vastarinta oli niin kova.

ella kirjoitti...

Sirpa ja Kollo: Kollo onkin varsin vihmerä kaveri! Tätikissat Vappu ja Lyyti ovat yhtä haluttomia öljyn ja matolääkkeiden syönnin suhteen. Unnakin varmaan alkaisi inhota öljyä "periaatteesta", jos joutuisin kerrankin antamaan öljykuurin samoilla menetelmillä kuin tätikissoille.

Jenni kirjoitti...

En osaa sanoa muuta kuin että tuutulit ovat erikoisia. :D En ole moisesta koskaan kuullutkaan!!

ella kirjoitti...

Jenni: Kenties tuutulin sisäinen kello kertoi parafiiniöljyn olevan tähän vuoden aikaan tarpeellista pian alkavan karvalähdön vuoksi... Tai sitten tuutuli on vain höpsö :)

Ana kirjoitti...

Miten kissa voi olla noin söpö? Luulis, että mäkin oon tottunut söpöön naamaan tääl meillä kotona, mutta voi Unna... oot sä vaan! :-))

ella kirjoitti...

Zepa: Unnan hömppäily taitaa nostaa sen söpöyden asteen vähintään toiseen potenssiin :D Mutta sellaista se vaan on näiden söpönaamojen kanssa :)

Mindy kirjoitti...

Voi Unna-hömppä! Toivottavasti parafiiniöljyä ei tarvita tositoimiin ja jos tarvitaan niin toivottavasti maistuu vielä silloinkin. Oli kyllä varsin sivistävää oppia toinenkin kohde tuolle öljylle ummetuskissan lisäksi. :)

ella kirjoitti...

Parafiiniöljykuuria Unna on tarvinnut muutamia kertoja, mutta hyvin on öljy ruuan joukossa maistunut. Kuurin tehottua neiti ihmetteleekin öljytöntä ruokaansa, että "mihinkäs se kastike unohtui?" :D