sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Kurkistus Hänen Majesteettinsa buduaariin

Vain läheisimmät ystävät, kiitos.

Wikipedian mukaan buduaarin varhainen merkitys on "huone, jonne voi vetäytyä mököttämään."


Hänen Majesteettinsa Unna Tuutikin mielialan spekulointi olisi epähienoa, mutta kansalaisille selvisi hiljattain, että naapurivaltakunnassa remontoidaan päivisin ja moista on tapahtunut kenties pidemmänkin aikaa. Valtiatar Penninrahan valinta viettää viikonloppuna seesteisiä hetkiä mielitiettynsä seurassa yksityiseen salonkiinsa vetäytyneenä ei herätä ihmetystä. Seuranpidon ohella buduaarissa visioitiin valtakunnan rakennuskannan täydentämistä kyyhkyslakalla.

20 kommenttia:

Ana kirjoitti...

Neiti Penninraha! Iloista kuulla kuulumisianne. Buduaari pitäisikin olla jokaisella vetäytymistä kaipaavalla neidolla. Ihmisten asia hommata moinen. Teillä ollaan hyvin edistyksellisiä. Onnittelut! Kaikkea mukavaa ja rakkautta suuntaanne!

terev
Ilona

ella kirjoitti...

Moi Ilona! Ihmisillä on opittavaa. Esim. on kirjoja erityisherkistä ihmisistä, mutta missä on kirjat erityisherkistä kissoista? Kerta ihan peruskissakin on ihmiseen verrattuna erityisherkkä?

Toi salonki on kyl ihan hyvin suunniteltu. Ikkunan puoli auki niin nään heti, jos on lintuja ja aurinko paistaa, jos paistaa. Vielä, jos oisin saanu korkeemmalta hyllyn niin ois parempi. Ja jos aurinko paistais enemmän ja ois puluja sisällä niin ois parempi.

Mustavalkoisin terveisin
Unna Tuutikki

Sofia kirjoitti...

Mikä rauhaisa buduaari! Esitimme heti vaatimuksen omalle ihmiselle, että meille myös kun teilläkin.
Toivomme remonttimetelin nopeaa loppumista ja rauhaisia lepohetkiä buduaarissa.

Saila kirjoitti...

Oi! Kylläpä on Unnalla hieno buduaari, mutta että MÖKÖTTÄMÄÄN?! Enpä tuota tiennyt. Toivottavasti mökötys ei johdu seinällä olevasta kuvasta kuitenkaan :-D Mainio lisä, en tiennyt, että hra Sanchez koristaa taloutenne seinää.
Ransuli lähettää kovasti terveisiä: kyyhkyslakka! Maanmainio ajatus. Mumskis puskis.

Mamma N kirjoitti...

Remontointi on pahasta. Naapurille sopiikin mököttää. T. Sulo

ella kirjoitti...

Sofia ja Olga: Kissavaltakuntiin ja naapurivaltakuntiin voitaisiin varmasti soveltaa jotain remonttien vastaista pykälää esim. Ei poraamista arkisin eikä viikonloppuisin klo 00-24? Tai ei ainakaan salaa turvaihmisen poissaollessa?

Unnan buduaari rakennettiin luonnollisesti poraamatta. Kissaa varten järjestetyksi pisteeksi suosio on ollu merkittävä: Unna on käynyt salongissaan päikkäreillä oma-aloitteisesti. Toki pohjalla on terve kiinnostus hyllyihin ja patjana toimiva vilttikin on aiemmin hyväksi-istuttu.

Saila: Herra Sanchezin valokuva oli pitkään keittiössä muiden kissaterveisten ohessa, mutta nyt pääsi virallisesti seinälle somistamaan Unnan buduaaria. Kenenpä kanssa Unna mieluummin salongissaan seurustelisikaan kuin sinisen ritarinsa. Kuvan takana on sankarin itsensä Niksipirkka-henkinen vinkki, miten kortin avulla voi muuttaa minkä tahansa kalenterin Ransu-kalenteriksi :)

Sulo: Älä muuta sano.

Terkuin Unna Tuutikki

Elli kirjoitti...

Vai mökötyshuone, aina oppii uutta. Neiti Penninraha voisi alkaa tarjota historiatunteja, niistä kiinnostuisivat varmasti kovakorvaisimmatkin koululaiset.

Kyseinen buduaari on siis järjestetty kirjahyllyn alaosaan? Tuollaista pitäisikin kokeilla, jos tässä valtakunnassa koskaan ilmenee ylimääräistä kirjahyllytilaa.

ella kirjoitti...

Elli: Jo vain. Täällä on (kirja)hyllyjä kerrytetty niin, että yhdestä saattoi nostaa muutaman laatikollisen Aku Ankkoja toiseen, jolloin tilaa vapautui buduaarikokeilulle. Yksityisyyttä on lisätty hyllyyn sidotulla huivilla ja Ransun kuva on köytetty ylähyllyllä pönöttävään mariskooliin. Suosion kestosta riippuu, kauanko neiti Penninraha saa buduaarissaan huseerata, mutta ainahan tilan voi jälleenrakentaa tarvittaessa. Nytkin luulen, että tila olisi aurinkoisemmalla säällä mieluisampi.

Pena ja Punkku kirjoitti...

Hirvittävää tuollainen remonttihäiriköinti! Varsinkin, jos siitä ei ole palkintona omaa kyyhkyslakkaa!
-P&P

ella kirjoitti...

Pena & Punkku: Kerrassaan sopimatonta. Olette aivan oikeassa sen suhteen, että Hyvien Naapureiden tulisi vähintään lepytellä lähikuninkaallisiaan kyyhkyslakalla tai vastaavalla erityislahjalla.

leenajaipanat kirjoitti...

Ihana Unna 💓

ella kirjoitti...

Leenajaipanat: Niin on <3

Anonyymi kirjoitti...

Kyyhkyslakka olisi tuiki tarpeellinen osa kissavaltakuntien rakennuskantaa. Helpottaisi pulututkimusta merkittävästi ja joissain tapauksissa toisi varmuutta ruokahuoltoon. Lisäksi kyyhkyslakan asukkaat tuottaisivat viihdearvoa, joka puolestaan johtaisi lisääntyneeseen tyytyväisyyteen ja aktiivisuuteen, ja siten vaikuttaisi välillisesti terveyteen ja hyvinvointiin.

ella kirjoitti...

Frieden valtakunta: Pahoittelut tuplaviestistä; Tuutusen basaarissa on käytössä kommenttien valvonta viikkoa vanhemmissa postauksissa, ettei yksikään timanttinen kommentti jäisi lukematta!

Totta joka sana. Kyyhkyslakan edut ovat kiistattomat. Kenties tulevissa eläinsuojelulaeissa on huomiotu nämä näkökannat ja tehty tarvittavat muutokset kissanpidon minimivaatimuksiin. Voi tosin olla, että kyyhkyslakkojen kissoille suomat huomattavat edut olisivat hieman ristiriidassa pulujen oikeuksien kanssa...

Anonyymi kirjoitti...

Poistakaa toki tuplaviesti, asia sentään menee perille yhdelläkin kerralla!

Pulututkimuksessa noudatamme toki lakeja ja pulujen oikeuksia. Ehdotan pulutukimuksen käytännöiksi vahvasti poikkitieteellistä tutkimustapaa: kyseessä olisi etologinen tutkimus pulujen normaalissa elinympäristössä fenomenologis-fermeneuttisin havainnointiin perustuvin menetelmin, sekä tyypillisin mittauksin etenkin kasvuiässä: korkeus, siipiväli, punnitus. Puluilta ei kielletä lentämistä, heille tarjotaan riittävästi sopivaa ravintoa eikä heidän elämäänsä rajoiteta tarpeettomasti. Myöhemmin voitaisiin harkita myös lähettimien asentamista puluun, jotta saataisiin lisätietoa heidän reviireistänsä ja muusta käytöksestä. Näin ei synny myöskään ristiriitaa kissanoikeuksien ja pulunoikeuksien, eikä rakennus- ja pululainsäädännön välille, ja kyyhkyslakkoja voidaan rakentaa huoletta.

ella kirjoitti...

Frieden valtakunta: Ah, kaltaisenne avarakatseinen ajattelija ratkaisee pulman kuin pulman! Mikään ei seiso kissatieteen ja pulututkimuksen voittokulun tiellä, ei edes laki piharakennuksista tai lintujen ruokinnasta. Tietty eettinen säännöstö ja tutkimuksen yleinen hyödyllisyys ovat kuitenkin tärkeitä ohjenuoria myös pulututkimuksen saralla.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kehuista, mutta ilman Kissatieteellistä InstiTuuttia ei pulututkimus lainkaan etenisi! Kissatieteellinen InstiTuutti blogistanian johtavana kissatieteellisenä tutkimuslaitoksena mahdollistaa monipuolisen tutkimustoiminnan ja tuottaa uusia tutkimusideoita ja -suuntia ensiluokkaisella tavalla!

ella kirjoitti...

Frieden valtakunta: Keskusteltu uhkaa edetä tiukan kissatieteellisestä molemminpuoliseksi korvan takaa rapsutteluksi! Uppoutukaamme nyt kukin tahollamme valtakunnallisten kyyhkyslakkasuunnitelmien pariin, jotta pulututkimuksen peruskivi saadaan valettua.

Ana kirjoitti...

Ella, nyt on Ilonan kuva hiukan paremmissa raameissa. Ei hirmu blingiä, mut nätti se on näin. https://miumau.files.wordpress.com/2017/11/ilonankuva.jpg Aina se on esillä ja joka päivä sen näen, myös paranemistoivotuksen.

ella kirjoitti...

Ana: Ihana kuulla :) Raamit ovat kuvalle aivan passelit. Hillitön blingi olisi kuvan yksinkertaiseen tyyliin ja Ilonan henkilökohtaiseen mustavalkoeleganssiin sopimatonta.