sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Laitumella

Mm-mmuu.

Toisinaan kansalaiset eivät millään jaksa uskoa, ettei Unna Tuutikki ole tosiasiassa friisiläinen märehtijä. Silloin innokkaasta ruohon hamuamisesta ja taidokkaasta lehmäkuosisesta asusta hämääntyneitä on syytä muistuttaa asioiden oikeasta laidasta. Sukkela loikka kohti lehmämäisen harmittoman käyskentelyn lomassa paikallistettua viiitasammakon lymypaikkaa paljastaa salaisen agenttimme todelliset vaikuttimet ja petomaisen luonnon. Salakuunteleva sammakko saa äkkilähdön, mutta pakenee pihalta vahingoittumattomana liean loppuessa kesken kaiken. Kansalaiset on ravisteltu seesteisistä luuloistaan: hihnan päässä kulkee kitukasvuisen ammun sijaan eittämättä ovela peto.

"Tollot, oon peitetehtävissä. Ne ei ikinä epäile lehmää!"

17 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Salavaatetus olisi hämännyt tätäkin tätiä, vaikkei ihan lehmä ole - ainakaan omasta mielestään ;D

Anonyymi kirjoitti...

Ne ei ikinä epäile lehmää :-D
Ei kyllä varmasti epäilekään, hyvin ajateltu! Joskin salakuuntelusammakko saattaa kyllä paeta lehmää siinä kuin petoakin. Niistä ei koskaan voi varmuudella tietää!

Sofia kirjoitti...

Tosi hyvä valepuku sulla. Sammakot ja muut otukset ei ikinä uskoisi et oletkin Peto ennen kuin avaat suusi ;-)

ella kirjoitti...

Taru: Letkeä laidunkäyttäytyminen täydentää valepuvun ;) Onneksi aiemmista seikkailuista on opittu pitelemään liekaa hyppysissä tiukasti kaikkina aikoina, sillä syöksyloikka koittaa aina yllättävimmällä hetkellä.

Frieden valtakunta: Hyvähermoinen salakuuntelusammakko ei kavahtanut alle puolen metrin etäisyydellä pahaa-aavistamatta oleskellutta kansalaista, mistä päättelemme, etteivät rauhalliset kasvissyöjät sitä helposti hetkauta. Unna-neiti olisi mielellään pidättänyt sammakon kuulustelua varten, mutta ikävä kyllä kansalaiset kireine hihnoineen estivät agenttia hoitamasta tehtäviään.

Sofia ja Olga: Kiitti! Oon ihan ite suunnitellu tän. Menee täydestä usein myös ihmisiin tosin kerran yks luuli, et oon mäyrä, mut käy sekin valepuvusta.

Terkuin Unna Tuutikki

Pena ja Punkku kirjoitti...

Valepuvut on just hyviä!

Saila kirjoitti...

:-D Ovela asu, Unna! Oot kyllä pusuteltavin lehmä mitä olen kuunaan nähnyt. Pantterimaisesti loikkaava lehmä :-D

Me Like kirjoitti...

Niin söpö Peto ♥

ella kirjoitti...

Pena A: Unna on samaa mieltä. Onnistunut naamioituminen on a ja o erilaisissa peite- ja varjostustehtävissä!

Saila: Tuutuli on myös minun kirjoissani ehdottomasti vähäkuolaisin ja pörröisin näkemäni lehmä :) Asu on monikäyttöinen, sillä aiemminhan neiti Penninraha on herättänyt ihastusta lehmäpuvussaan mm. halloweenina (http://unnatuutikki.blogspot.fi/2013/11/the-mooing-dead.html).

Me Like: Kiitti! 90-luvulla sellanen yhtye kun Xl5 on kirjottanu musta (kans.huom. kauniista pedosta) että:

"voo-ou-voo-o
alla kauniin kuoren
voo-ou-voo-o
kauniin pedon tunnen

sä kehräät hiljaa
pyörität mua niinkuin lankakerää"

Mut ne puijjaa! Ei ne oo voinu mua tuntee kert oon ollu olemassa vasta 2009. Sitä en sit tiiä, miten ne on profetoinu, et oon tosi näppärä käpälistä ja tykkään kehrätä kans.

Terkuin Unna Tuutikki

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Melkein meni täydestä meihin. Minilehmä?

ella kirjoitti...

Myrsky & Minna: Tuutti lienee vähintäänkin mini- ellei jopa mikrokoon ammu :) Kokoero reilun puolen tonnin painoiseen nautaan on ihmisvinkkelistä tietenkin melkoinen, mutta ehkei ero tunnu sammakkoperspektiivistä lainkaan yhtä merkittävältä?

Navettakissan geeneillä varustellun neiti Penninrahan turkkikuosi saattaa olla evoluution friisiläisnavettoihin luoma erikoistuma, jonka tarkoituksena on häivyttää kissa lehmätaustaan ja hämätä saaliista luulemaan saalistajaa vain osaksi rauhallista karjaa. Kissatieteellinen insti-Tuutti pinnistelee alati todistaakseen yhteyden lehmien ja kissojen värityksen välillä. Tällä hetkellä tutkimus junnaa paikoillaan tabbykuosisten nautojen puutteen vuoksi.

ella kirjoitti...

Kissatieteellinen insti-Tuutti pyytää huomauttamaan, että tutkimuksiin on harkittu brindle-kuvioisia nautoja, vaikka ne eivät tarkasti vastaakaan tabbykuviota. Insti-Tuutti pitää mahdollisena tabbykuvion kehittymistä edelleen karjan maanläheisemmistä kuoseista kissojen koreilevan luonteen vuoksi.

Kattimanialaiset kirjoitti...

Pakko kysyä: mitä sille peitetehtävässä syödylle ruoholle tapahtuu? Päätyykö se sisällä lattialle niin kuin meillä?

ella kirjoitti...

Kattimanialaiset: Hämmästyttävästi peitetehtävissä syöty ruoho ei päädy laataksi lattialle ja oletamme sen päätyvän aikanaan hiekkalaatikkoon. Mahdollista on myös, että Unna todella on pieni lehmä ja ruoho sulaa sen lukuisissa mahoissa, sillä minkäänlaisia todisteita heinän makustelusta ei ole löydetty. Sitä kaikkein kuituisinta ja kovinta heinää ei tosin pihassa kasvakaan (Unnan harmiksi).

Mamma N kirjoitti...

:D Naamioitunut insti-Tuutti :D Te ootte ihan parhaita.

ella kirjoitti...

Mamma N: Kiitos, on ilo huvittaa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Laadukasta agenttitoimintaa, kyllä kissat osaa! Meitä kyllä kiinnostaisi tämän tarinan jatko-osa, jossa olisi se pidätys ja kuulustelu? Pliis?!
- Pipsu ja Miiru

ella kirjoitti...

Pipsu ja Miiru: Salasammakkoa ei koskaan saatu kiinni kuulusteluja varten ja huhu kertoo ryökäleen nauttivan jos jonkinmoista syytesuojaa. Vaikka Tuutusen basaarissa ollaan heikkoina jatkokertomuksiin, jää toive tällä kertaa toteuttamatta, sillä tapauksen taustalla vaikuttaa olevan kauheita konnankoukkuja, eikä agentin lainsuojaa ja turvallisuutta voitaisi taata, mikäli UTP-09 antautuisi ajojahtiin.