perjantai 7. maaliskuuta 2014

Neiti Kevät


Kansalaisen mielestä Tuutin värimaailma on aina sopinut kevääseen. Kuviontikin on kuin pälvet lumisella pellolla. Edustettuina ovat myös kevätmuodin pastellisävyt: Silmät kalpean vihreinä ja hennon vaaleanpunainen nenä. Tai ehkä kansalainen vain herkeää joka kevät hupsuksi, kun valtakuntaan viimein saadaan valoa liki valokuvaukseen riittäviä määriä. Onneksi toiset keskittyvät olennaiseen ja ymmärtävät, että mustavalkoinen on värityksenä funktionaalinen, ei runollinen.

"Tseh, tseh harakka! Tuu tänne!" Tuutunen testaa naamioväriään hämäyksessä.

18 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Voi, menin taannoin sanomaan Tuutusen silmiä keltaisiksi. Nehän ovat tietenkin kalpean keväänvihreät. Anteeksi Unna-neiti!
Olisin tietenkin voinut tarkistaa asian Ransulta, hän olisi tiennyt silmien oikean sävyn heti. Arvostamme näitä erinomaisia kevätvalo-otoksia <3

ella kirjoitti...

Juu, ja toisinaan keltaiset kuin kulta, no harm done! Neitikissalla on ilmeisesti vara venkslata silmienkin väriä sen mukaan kuin huvittaa ;) Tottuneena neitosia ihailevien balladien rustaajana Ransu olisi tietenkin väistänyt väriongelman ja todennut silmät vaikkapa säihkyviksi tai lumoaviksi. Tuutunen ei silti koskaan pane pahakseen laatusanojen kehukäyttöä, oli silmien väri mikä hyvänsä.

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Keväiset pastellisävyt sopivat hyvin yhteen, aina niin muodikaan mustavalkean kanssa.

ella kirjoitti...

Myrsky ja Minna: Tyyliseikat on huomioitu viimeistä piirtoa myöten :)

Ana kirjoitti...

Tarkkaavaisuus kohdallaan!

ella kirjoitti...

Kyllä vain. Ei täällä nukuta!

Me Like kirjoitti...

Vähänkö sais Harakka kyytiä, jos se olis Unnasta kiinni =)

ella kirjoitti...

Arvelen minäkin, että Unna sellaista voisi vähäsen käpälällä kopastakin... On vaan niin tomerat tuo töppöset, että voisi olla entinen harakka sen taputtelun jälkeen. Vappu-tätihän tätä on ehtinyt testatakin.

AnnaS kirjoitti...

Oh, mitkä ihastuttavan kalpeat pastellisävyt! Ja tuo pastellinepsu varmasti vaihtaa väriä sähäkkäämpään pinkkiin, kun "siltä tuntuu" :)

Taru kirjoitti...

Harakalle terkkuja: kannataa varoa! Vaikka se on kaunis kuin mikä on se todella taitava läpsyttelijä ja vannon, että sulkakato kävisi.

Mamma N kirjoitti...

Oi voi. Harakoista viis. Tämä täti kyllä kaappaisi tuon mustavalkoisen pastellisävyin koristetun kaunottaren kainaloonsa ja pussaisi ainakin tunnin. Ihanat kuvat! Valo on ihana.

ella kirjoitti...

AnnaS: Kiitos kehuista, ja niinhän se on, että typsyillä on lupa valkata värinsä ja muuttaa mieltään aivan kaikesta :)

Taru: Lintuystävien mielenrauhaksi todettakoon, ettei niin kuhveloa harakkaa ole vielä tavattu, jotta parvekeverkon lomasta kylään sujahtaisi ;)

Mamma N: Harakoiden halailun voinee jättää kissa-asiantuntijoiden huoleksi :D Näille joka alan asiantuntijoille taas taitaisi riittää halittelijoita ja pusuttelijoita jonoksi asti.

sea kirjoitti...

Joskus mä epäilen, että Anni ja Tuutti ovat sukua keskenään, ilmeissä ja silmissä on niin samaa. Meillä kohteena on kyllä kevään ensimmäinen sisälle päässyt kärpänen!

ella kirjoitti...

Sea: Ne on ne mustavalkogeenit :D Sattumoisin Unnakin ihmetteli vastikään keväisen hidasta kärpästä parvekkeella. Sisälle eivät ole vielä ehtineet.

Helmi Orvokki Naukula kirjoitti...

Unde hei, mä jäin miettii et mitä ne oikein tekee kaikel sil pissal ja verel. Tiiäksä?

Helmi Orvokki Naukula kirjoitti...

Unde hei, mä jäin miettii mitä ne oikein tekee kaikel sil pissal ja verel? Tiäksä?

Ja joku pölli mun edellisen kommentinki. Höh.

Helmi Orvokki Naukula kirjoitti...

Tää on salaliitto! Kaikki mun kommentit katoaa. Kaikki. Mä vaan yritän kysyy sulta siit että minne ne kaikki pissat ja veret menee? Tiäksä?

Ai ku nyt mä huomasin. Sun mamman täytyy hyväksyy mun kommentit. Siis sun blogis.

ella kirjoitti...

Moi Helmi! Sori toi kommenttikikkailu, meil tulee nykysin niin paljon pelkkää roskapostia, et on valvonta päällä :(

Oon kuullu, et kissanpissa hohtaa pimeessä, jos on mustavalolamppui, niin ehkä ne sit tykkää tosi paljon hohtokeilauksesta? Verest en tiiä, mut voisin tietty arvata, et lääkäreil on tosi paljon vihamiehiä niitten ammatin takia, joten ehkä kirjottaa niille kirjeitä sillä? Hyytävää porukkaa!

Terkuin Unna Tuutikki