maanantai 28. lokakuuta 2013

Kissan kellon kääntäjä kateissa

Kansalaiset eivät osaa siirtää kissan kelloa talviaikaan. Siispä Unna elelee ihmetellen, kunnes itse siirtää kelloaan. Jonkun aikaa on neuvoteltava kansalaisten kanssa, voitaisiinko aina noudattaa kesäaikaa. Neuvottelu tapahtuu esimerkiksi kesäiseen aamupala-aikaan kolistellen. Tuutunen tietää, että aamupalaa saa, kun herätyskello soi, eikä kansalaisten herätyskello soi joka aamu samaan aikaan. Jos kissa ei tarkkaile ihmiskelloja, mistä se kuitenkin tietää aloittaa kellonaikaneuvottelunsa tuntia ennen kellonsointia?

Kesäajassa kellottelija.

13 kommenttia:

Mamma N kirjoitti...

Sielläkin? Onpa erikoista. Missä ihmeessä se kissansisäisenkellonsiirtäjä oikein luuraa? Kysyn vaan.

Kattimanialaiset kirjoitti...

Jollekin nerolle töitä: kissan sisäisenkellon kääntäjä.

Sirpa kirjoitti...

Ihana kellottelija! :)

Kollo on aikaistanut herätystään miltei tunnilla talviaikaan siirtymisen myötä tai itseasiassa teki sen päivää liian aikaisin. ;) Kissalla ei ole kalenteria. :D

Saila kirjoitti...

Hassu ja tarkka Unna!
Täälläkin mamma heräilee vähän eri aikoihin, tosin pääsääntöisesti aina liian myöhään. Mutta kesäajasta pois siirtyminen aiheuttaa sen, että vaikka mamma herääkin, se jää sänkyyn, kun kello on vielä niin vähän. Siksipä tänä aamuna mamman nenänvarressa on pieni haava josta vuotaa verta! Nälkäinen manulihai on vaarallinen otus.

ella kirjoitti...

Mamma N: Liekö jo ylirasittunut ja sairaslomalla? Varmasti näin sesonkina on töitä piisannut!

Mirene: Vaatimuksina suostuminen sesonkityöhön ja erittäin pitkälle viety erikoistuminen kissojen kanssa neuvotteluun. Kissa-allergian yllättäessä edessä on ammatinvaihto. Liekö edes katoilla kiipeilevällä Joulupukilla yhtä haastavat hommat?

Sirpa & Kollo: Voi Kolloa, väärän vuoden kalenterikin sattunut kellon siirtoon :D Ei ole helppoa kissoillakaan, elellä ihmisten ajallisten oikkujen kanssa.

Saila: Huijui! Nääl-käinen manuli-hai, haukkauksen nenästä sai! (Tiikerihai soi päässä, kiitos vain ;) ) Paranemisia manulihain puremaan :D

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Se on tämä aika vuodesta kun kissankellot ja maailmankellot ovat sekaisin. Helppoa tämä ei ole kenellekään.

ella kirjoitti...

Myrsky & Minna: Kyllä vain. Toiset siirtelevät kellojaan aivan järjesvastaisesti lisää nukkuma-aikaa toivoen ja toiset kolistelevat nälissään sen "lisäajan", koska mistään aamiaisen siirtämisestä ei kellojen siirtämisessä pitäisi heidän mielestään olla kyse :)

Saila kirjoitti...

Manulihai on hyvä biisi, täällä sitä lauletaan harva se päivä, silloin kun ei lauleta manuli-Titanicia ;-) Kiitos uudesta sanoituksesta!

Jolindha kirjoitti...

Meillä meni kellojen siirron myötä aamu ihan sekaisin, ja Topi herätti jo neljältä kanniskelemalla saalista mammalle ja kehoittamalla ystävällisesti siirtymään keittiöön. Tästä seuranneesta vessareissusta Frida innostui niin, että kamppaili mennentullen, kun kerran oltiin hereillä! Ja kolmas kattimus vilkuili paheksuvasti, kun kehtasin viivytellä keittiötouhujen kanssa. :D

Ihana Unna ♥, hiljakseen olen täällä seuraillut. :)

Harmaa kirjoitti...

Älkää, ihmiset, kantako huolta. Kissa tietää kaiken mitä tarviikin tietää :-)) Myh myh!

ella kirjoitti...

Saila: Kyllä vain, meneviä biisejä molemmat ja ah- niin tarttuvia :D

Jolindha: Mukava, että olet yhä seuraillut, vaikka päivitystahti on nyttemmin satunnaistunut.

Sinulla onkin kolmen kissajohtajan kanssa melkoiset kehityskeskustelut luvassa tällaisesta rutiineja sotkevasta kellojen siirtelystä :D

Harmaa: Kun vain ihmiset oppisivat luottamaan kissojensa tietämykseen mm. oikeista ruoka-ajoista hieman paremmin, niin vältyttäisiin paljolta ;)

Tasha kirjoitti...

Kissankello ei aina ymmärrä muita kelloja. Kissan kellon tulisi tietenkin olla se ainoa oikea, mutta yleensä ainakin aamuisin mennään herätyskellon mukaan. Sitten on vielä joskus sekin, kun ihmisen herätyskello soi, mutta ihminen ei silti nouse. Silloin täytyy kissan käydä herättämään.

ella kirjoitti...

Tasha: Kissan kello ei ole ihmiskellojen tai aikavyöhykkeiden vaikutuspiirissä laisinkaan, vaan sen perustana on aivan oma, hieno, aina oikeassa oleva systeeminsä.