sunnuntai 18. elokuuta 2013

Viiksitieteen viimeisimmät

Höpsismin ja kissatieteen uranuurtaja U.T. Penninraha osallistui tutkimuksiin sekä tutkijana että osana koeryhmää.

Ankaran kissatieteellisen tutkimusjakson jälkeen voidaan Penninrahan tiedeinsti-Tuutista julkaista jälleen mullistavia tutkimustuloksia. Kahden kissavaltakunnanlaajuiseen tutkimusotantaan perustuen on vakiinnutettu perustutkimuksellinen teoria, jonka mukaan kissanviikset saavuttavat yhtäaikaisen maksimin niin hupaisuuden kuin pörheydenkin saralla huiskalla provosoituina. Asiaa auttaa, että hupaisuuden ja pörheyden kasvun on katsottu olevan toisiinsa nähden suoraan verrannollisia jo aiemmissa kissaesteettisen alan tutkimuksissa. Teoriaansa luottavaisina insti-Tuutti on laskenut medialevitykseen seuraavan kuva-aineiston koetilanteista.

Kuvio 1. Provosoimattomat viikset.

Kuvio 2. Viikset yllytettyinä.

Kuvio 3. Osassa tapauksia viiksipörheyden kasvu oli räjähdysmäistä.

Kuvio 4. Kunnianhimoisena viiksipörhentäjänä tutkija Penninraha on valmis venymään itsekin saavuttaakseen tieteellisesti merkittäviä tuloksia.

22 kommenttia:

Saila kirjoitti...

:-DDD Mitä viiksiä! Kiistattomia tuloksia, tieteen läpimurto!

Ransu jatkaa:
Hei kultsi! Hienoa kun kävit ihailemassa mun puntteja. Oon ollut vähän masiksessa jos oot unohtanut mut tai vaihtanut johonkin savolaiseen rantaleijonaan. Mutta onneks et, sulla on tietty hyvä maku, kyl se oli tiedossa.
Pörheät terveiset!
RANSU

ella kirjoitti...

Saila: Tutkimusmateriaali oli niin runsaan pörheää, että insti-Tuutin tiedottajaa vaivasi vain valinnan vaikeus. Monta vakuuttavaa tieteellistä otosta jäi julkaisematta.

Ransu: En tod oo vaihtanu! Alati ihannoin ja päiväuneksin, kyl saaristopörrössä vaan on sitä jotain! Savon pantterit jätän suosiolla tätikissojen huoliksi. *muks*

Terkuin Unna Tuutikkisi

tuutäti kirjoitti...

Voi, mitä viiksiniekkoja!

ella kirjoitti...

Tuutäti: Kyl maar, ja aivan ylettömän ihastuttavia!

Mamma N kirjoitti...

Insti-Tuutti tätikissoineen ja tutkimuksineen on kyllä mitä mainioin tapaus :D

ella kirjoitti...

Mamma N: Mitä mainioin ja tieteellisesti uskottavin! Kissatieteellinen tutkimus on tärkeää, vaikkei vielä toistaiseksi aavistettaisikaan, mitä sovellutuksia syntyvällä tiedolla lopulta on.

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Mieletön saavutus kissatieteen alalla. Ihanaa että saimme tämän käsiimme näin maanantaiaamuna! Tämä pelasti päivän.

ella kirjoitti...

Myrsky ja Minna: Ilo kuulla! Ilahduttaminen onkin eräs kissatieteen edistämisen kantavista syistä. Kissatiede ei pahaa palvele :)

Ana kirjoitti...

JESTAS melkei pelottaa nuo kuvat! Hirrrmuisia viiksejä! Ja vielä tiedettäkin. Ehkä mun pitää vaan mennä ny pyörtymään tonne, on tää niin rankkaa... RRRRANKKAA!

Kisulit kirjoitti...

MOT. Voihan kissanviikset!

ella kirjoitti...

Zepa: Tieteen huikeimpien saavutusten sisäistäminen voi joskus ottaa aikansa. Ja kyllähän tämä aika mullistavaa materiaalia on!

Kisulit: Älä muuta virka :D

Elina kirjoitti...

Ihana insti-Tuutti, pörpör!

ella kirjoitti...

Elina: Palaute on välitetty insti-Tuutille ja käsitellään mitä hyväntuulisimmin :)

Taru kirjoitti...

Me nominoidaan teidät noobelin saajiksi kyllä. Ihan varmasti voitattekin.

Erittäin vaikuttavaa.

Ps. Vähäks ihanat mallit ♥

Me Like kirjoitti...

Ihania pörhöjä

sea kirjoitti...

Voisiko insti-Tuutti seuraavaksi tutkia viiksien värähtelynopeutta huiskatutkimusessa? ;)

ella kirjoitti...

Taru: Kiitos! Uurastamisesta on aina mukavaa saada tunnustusta. Ehta noobel lisännee myös kissatieteen maailmanlaajuista tunnettuutta, joten jo pelkkä nominaatio on suuri palvelus tieteenalalle.

Me Like: On ne! Pörröviikset tekevät heti leikkisän näköiseksi :)

Sea: Insti-Tuutti on parhaillaan hakemassa apurahaa viiksivärähtelytutkimukseen tarvittavaa laitteistoa varten. Kissatieteen viiksisuuntaus on kuitenkin vielä nuori, joten sen heikko kansainvälinen tunnettuus ja edelleen maailmalla vaikuttava taikausko (kissatiede luetaan noituudeksi) saattavat vaikuttaa negatiivisesti rahoituksen saantiin.

Kattimanialaiset kirjoitti...

Tuon kaltaisia tuloksia on nähty meilläkin hieman samankaltaisella lelulla, joten tutkimustulokset taitavat pitää paikkaansa :) Voi että onkin upeita viiksiä!

ella kirjoitti...

Mirene: Hienoa! Kyllähän tutkimuksen pitää olla toistettavissa, etteivät tulokset olisi esimerkiksi vain tutkijasta kiinni ;)

AnnaS kirjoitti...

Todella viiksekästä!

Meilläkin on todettu vastaavan kaltaisia tuloksia. Nyt höyhenhuiska on visusti kaapissa, koska se jatkuvasti juuttuu Minikissan raudan lujien leukojen väliin.

Mielenkiinnolla jäämme odottamaan insti-Tuutin seuraavia tutkimustuloksia.

ella kirjoitti...

AnnaS: Kiinnostavaa! Tutkimus on siis toistettu jo useammissakin valtakunnissa menestyksekkäästi, eikä teoria osoita horjumisen merkkejä.

sea kirjoitti...

Mä voin avustaa muutamalla silakalla!