lauantai 1. kesäkuuta 2013

Rönsyliljan latvominen

Valtakunnan rönsylilja laskettiin amppelistaan huoltotoimenpiteitä varten. Arvaahan sen, kuka löytyi avustamaan huollossa. Osa lehdistä oli rusehtunut kärjistään, mitä Unna kävi innolla tutkimaan.

"Haa! Tää on vielä vihree!"

Valtakunnan ylipuutarhuri näki tarvetta myös kasvin latvomiselle, eikä suostunut kuuntelemaan vastaväitteitä tietämättömiltä kansalaisilta, jotka ovat ikänsä luulleet, ettei rönsyliljaa voi latvoa, eivätkä osanneet arvata sen sellaista kaipaavankaan.

 "Katkaistaan tasan tarkkaan suunnilleen näiltä main," määrää ylipuutarhuri korokkeeltaan.

Hoidettuaan latvomisen ja muut korkeampaa arviointia vaativat toimet ylipuutarhuri Penninraha ohjeisti kansalaisia kasvin jatkohuollon osalta ja huolehti sitten itse prosessissa syntyneen puutarhajätteen asianmukaisesta hävittämisestä.


20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt oli kyllä niin hyvät kuvat että. Sain hyvät iltahihitykset täällä yksiseni. Kiitos

Taru kirjoitti...

Puutarhuri Unna Penninraha,

Olette selvästi alan parhaimmistoa ja siksi on erittäin sopivaa että suorittamanne toimeenpiteet on saatu jälkipolville ja meille tietämättömille ikuistettua loistaviin kuviin.

Kunniottavin terveisin, Trio MiuMau ja Herra Nilsson palveluskuntineen

Saila kirjoitti...

Minäkin hihittelen! Ainahan Unna-kuvat on loistavia, kiitos kansalaisten, jotka osaavat ikuistaa Unnan kauneiden, hassuuden ja persoonallisuuden loistavalla tavalla, mutta nämä ovat huippukärkeä!
Voi Unna ♥ Onko se mikään ihme, että me rakastetaan Unnaa, vaikka tunnetaan se vain virtuaalisesti?

Sirpa kirjoitti...

Loistavia ilmeitä! :) Mihin kansalaiset joutuisivatkaan ilman puutarhuri-Unnaa, joka pitää rönsyliljasta huolen kasvijätteen loppuhävittämistä myöten. ;)

ella kirjoitti...

Anonyymi: Arvon anonyymi on hyvä vain! Mukavaa, että hihitykset maistuivat :)

Taru: Terveisenne ja kiitoksenne yhteiskunnallisesta mainetyöstä on mitä kunnioittavimmin välitetty arvon puutarhurille.

Saila: Näistä tulikin aivan erityisen söpöhassuja! Unna on iloinen kuullessaan, että rakkautta riittää oman valtakunnan rajojen ulkopuolellakin :)

Sirpa & Kollo: Tärviölle, sen sanon. Kyllä Unna pitää kansalaisistakin erinomaista huolta :)

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Mikä kauneus, sulokkuus ja vielä se tietämyskin samassa paketissa! Kiitos neuvoista ylipuutarhurille ja tiedottajille.

ella kirjoitti...

Myrsky & Minna: Näin on! Huomatkaa kuitenkin, että näihin toimenpiteisiin vaaditaan aina huippuammattilaista, joten kansalaisten tulee jatkossakin pitäytyä vain perushoidossa.

AnnaS kirjoitti...

Ylipuutarhurin tinkimätön ammattitaito, sekä oivalliset kuvat kasvien hoidollisista toimenpiteistä aiheuttivat täällä suurta hilpeyttä :D

Mamma N kirjoitti...

:D Ylipuutarhurilla on korvat ihan vaakasuorassa :D Loistavat kuvat!

Ana kirjoitti...

Ai niin, Saila sanoi sen jo.

Irene Tuulikki kirjoitti...

eka kuva ihanin! :D

sea kirjoitti...

Haaaahaaa, tämän takia ihmisten pitää ostaa kunnon järkkäreitä. :D Jopa sentin arvoinen ostos. :D (Joo, mäkin ostan heti kun on varaa.)

Heidi kirjoitti...

Tulisiko Unna meillekin vähän auttamaan kasviasioissa, kun meidän kolleja ei kiinnosta? ;)

ella kirjoitti...

AnnaS: Hilpeyttä? Tarkoitit varmaankin ilmaista, että ylipuutarhurin tinkimätön ammattitaito herätti vilpitöntä ihastusta ja kasvienhoidolliset otteet suurta kunnioitusta!

Mamma N: Ylipuutarhurin korvat mukautuvat aina kulloinkin hampaissa olevaan tehtävään!

Zepa: Jopa olette höveleitä kehumaan, kyllä täällä ollaan tuollaisista sanoista mielissään :)

Pippuri & Irene: Kiitos kehuista!

Sea: Myönnän, Unnan fanikuvat paranivat kerta heitolla :)

Heidi: Vähintäänkin etäneuvontaa Unna voi taloudellenne tarjota, kun pula on noin huutava!

Saara kirjoitti...

Oi että, kyllä meillekin tollanen puutarhuri kelpaisi, on niin söpö. Tosin epäillään että meillä on täällä salapuutarhuri joka katkoo öisin basilikan alkuja...

tuutäti kirjoitti...

Kysymys valtakunnan ylipuutarhurille: pitääkö rönsyliljan rönsyjä paiskoa käpälällä joka ikinen aamu? Työstä käy! Näin kyselee Lyyti-täti.

ella kirjoitti...

Saara: Se on _latvomista_ ei katkomista! Puutarhurinne on vain uudismielinen ja soveltaa salassa jotain aivan ennennäkemätöntä basilikanviljelymetodia, jossa basilika ensin totaalisesti nujerretaan.

Tuutäti: Puutarhurin sanelusta: Pitää. Jos yltää. Kasvinesteet virtaavat paremmin, kun ne herättää aamulla. Samalla tarkastetaan rönsyjen tonus.

Mindy kirjoitti...

Valtakunnan ylipuutarhuri on niin fiksu ja filmaattinen ja välineetkin aina mukana.

Kisulit kirjoitti...

Loistokuvia! Esittelin loppuperheelle todistusaineistoa, että muutkin kissat syövät kasveja kuin tämän valtakunnan karvajalkaiset.

ella kirjoitti...

Mindy: Valtakunnan ylipuutarhuri on siis aina valmiina toimintaan ja valokuvaussessioon!

Kisulit: Aivan varmasti syövät. Vaan Unna ainakin jättää muut kasvit rauhaan, jos tarjolla on parempaa purtavaa, kuten rönsyliljaa tai maissia ;)