sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Hammaspeikko lannistuu


"Tämänlainen ei huvita minua."

Hampaiden kotihoidossa on kunnostauduttu sitten toukokuisen eläinlääkärireissun. Harjaus ei vieläkään suju aivan mutkattomasti, vaikka kullan arvoisia vinkkejä toimeen on saatu kommenttien kautta. Suurimpana yksittäisenä parannuksena mainittakoon herra Harmaan hampaita huoltavan Zepan ohje ottaa tahnaa erilliseen kippoon harjausta varten, jolloin sitä saa tarpeen mukaan helposti lisää.


Hammaspesusta vastaava kansalainen on vuorotellut vanupuikon, kissojen hammasharjan ja sormensa välillä ihanteellista harjausvälinettä hakiessaan. Toistaiseksi johtosijaa pitää sormi, vaikka varsinaisen harjauksen määrä sillä ei olekaan kummoinen. Kissa kuitenkin tuntuu vierastavan sormea vähiten ja tahnaa kulkeutuu sen avulla toivottuihin paikkoihin eniten. Virallisella harjalla harjaus "tuntuu" tehokkaalta onnistuessaan, mutta tahnaa päätyy sillä myös täysin satunnaisiin paikkoihin. Jos virallinen harjaus jatkuu, voidaan valtakunnan tiedekeskuksessa pian julkaista tutkimuksia hammastahnan pitkäaikaishyödyistä poskivillojen ja viiksikarvojen hoidossa.

Suupielet soosissa.

10 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Uuups, mä en lukenut tätä juttua, en.... (kyllähänsiismäkinolisinaloittanutharjaamaanjo,mutta....)

Unna rukka, nyt näkee että tämä harrastus ei just kyllä iske :)

ella kirjoitti...

Näin on. Sen tietää jo ihan siitä, ettei kanatahna enää paljaltaan maistu. Mietin pitkään, viitsiikö tästä "rääkkäyksestä" julkaista kuviakaan, mutta onhan täällä aineistoa tätikissojen madotuksestakin...

Sirpa kirjoitti...

Unnan ilmeet ovat paljon puhuvat!

Kollo vinkkaa Unnalle, että voisiko hammastahnaa ravistella seinille ja sohvalle samaan tapaan kuin madotusatahnaa. :D

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Voih. Unna näyttää kyllä kieltämättä melkoisen tympääntyneeltä tuohon touhuun. Harmi, tämänhän pitäisi olla kissan parhaaksi. Toivottavasti se ei kuitenkaan viilennä välejä vaikka hammasvälit puhdistuisivatkin.

ella kirjoitti...

Sirpa & Kollo: Unnan mielestä tahnan voisi myös annostella kuin matolääkkeen... Ruuan kastikkeena hammastahnakin varmasti maistuisi mainiosti.

Myrsky ja Minna: Kurjaltahan tuo tietysti näyttää. Tilanne ei onneksi ole läheskään noin hankala sormella tahi vanupuikolla "harjatessa". Todettakoon, ettei Unna pesusta tai kynsien leikkuustakaan varsinaisesti nauti, mutta niilläkin tarvittaessa kissaneitiä kiusaamme.

Saila kirjoitti...

Unna-neito! Mulla on ihan samanlainen hammasharja kuin sulla, siinä vaan lukee RANSU varressa. Tiiäthän sä mitä tää merkkaa...

...saat lainata mun hammasharjaa sit kun tuut kylään!
(jos sua ei haittaa se nimi harjassa, kysyn mammalta jos sen voi pestä pois)
♥ RANSU

Ana kirjoitti...

At your service! Hyvä kun hoituu.

Mamma N kirjoitti...

Hyvältähän tuo näyttää! Eikä Unnakaan nyt kovin järkyttyneeltä näytä :)

Mindy kirjoitti...

Siinä on kissa ja hammasharja samassa kuvassa, jo se vakuuttaa ilmiömäisistä yhteistyötaidoista.

ella kirjoitti...

Ransu: JES! Ei haittaa! Eli käytännössä melkein oon jo yökylässä siellä, kun ei enää tarvii ees pakata!

Terkuin Unna Tuutikki

Zepa: Je! Ennen vinkkiä harjasin Unnan hampahia hyvin pienissä erissä pitkin päivää. Lienee mukavampi kissallekin, kun nyt päivän pesu saadaan kerralla pois alta.

Mamma N: Kiitos rohkaisusta :) Unnan järkytyksestä osa lienee taidokasta kissadraamaa. Vakuutan silti pyrkiväni minimoimaan kissaneidin koettelemukset.

Mindy: Huomaa, että kuvaaja on sentään eri henkilö kuin hammaspesijä. Se vasta menisikin jonglööraukseksi :D