torstai 16. toukokuuta 2013

Rapea välipala

Jo edellisenä kesänä Unna tunnusti salaiseksi paheekseen ampiaisten syönnin. Sama harrastus tuntuu jatkuvan jälleen, mutta tämän kesän ensimmäisen pistiäisen lätkäisi hengiltä kansalainen. Kissaneitiä ei ole kuitenkaan tarkoitus erityisesti usuttaa piikikkäiden saaliiden perään, sillä mahdollinen pistos pään alueelle kauhistuttaa.


Kun ampiainen kopsahti kanveesiin testasi neiti Penninraha turvallisuuttaan arvostavana yksilönä vielä ampiaisen ampaisutodennäköisyyttä reippaalla taputtelulla. Ei ampaissut.


Ampiaiset selvästi maistuvat valtavan hyviltä Unnan mielestä. Kansalaisista touhu on yhä arveluttavaa, mutta myrkky ei ilmeisesti ole läheskään kyllin tymäkkää aiheuttamaan kissalle vatsanpuruja hyönteisen mukana syötynä.

Unna näyttää ampiaiselle, kuka tällä parvekkeella pistelee poskeen ja ketä.

12 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Sama ongelma meilä, kerran Nannan tassukin turposi pahasti ja jäi epäselväksi oliko syy ampiaisessa vai jossain venäytyksessä. Toivomme siis turvallisia snäcksejä Unnalle, ehkä enemmän kärpäsiä ja hyttysiä ampiaisten sijaan :D

ella kirjoitti...

Viime kesänä Unna saattoi napsia neljäkin ampiaista samalla ulkoilulla niin, että kansalaiset näkivät tapahtumat. Kenties enemmänkin päätyi masuun silmän välttäessä, sillä niin nopeasti pistiäiset napsittiin parempiin suihin.

Kissa oppi varsin nopeasti vahtimaan parvekkeen katon väliin vilahtavia välipaloja, joten ampiainen on ilmeisesti oikein mieluisa "palkinto". Vaarattomammat hyönteiset eivät kiinnosta läheskään yhtä paljon erityisen isoja ja pöriseviä kärpäsiä lukuun ottamatta.

Ana kirjoitti...

Yyyyyyyk.

ella kirjoitti...

*Rousk rousk rousk*

Sirpa kirjoitti...

Iiik! Kissoja ampiaiset ilmeisesti kiehtovat - mä kierrän mieluiten ampiaiset kaukaa. ;) Sirpa

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Pörräävät pistiäiset ovat pelottavia. Samaan kategoriaan kuuluvat myös muhkeat mehiläiset. (Ne ovat siis ihan oikeasti pelottavia. Tai vaihtoehtoisesti ihmiset ovat vain turhan hermoheikkoja?)

Unnalla on hieman arveluttava maku snäcksien suhteen. Suosittelemme niiden sijaan maistelemaan pehmeitä muurahaisia ja rapsakoita koppakuoriaisia.

Saila kirjoitti...

Unna tykkää ilmeisesti sellaisista hot chili -tyyppisistä snäkeistä?
Kissa joka metsästää kärpäsiä sisätiloista on kätevä. Meillä ei nyt ole sellaista kissaa, Viljoa kiinnosti eniten kaikki lentävät objektit ja se tuhosi kärpäset sisältäkin, mutta Mustia ei niin kiinnosta eikä Ransuakaan riittävästi. Mutta Viljo metsästikin sitten myös lepakoita (ja toi niitä keskellä yötä mammalle näytille sängyn viereen), asian kääntöpuoli.

Taru kirjoitti...

Kauhistus, vähän kun ihmisten pallokala-innostus! Hyvää mutta vaarallista herkkua.

Mamma N kirjoitti...

Että sellaista välipalaa! Ties kuinka pikantin makuisia ovat. Parempi kyllä olisi ehkä siirtyä vaikka kissanminttunameihin. Ihan varmuuden vuoksi.

ella kirjoitti...

Sirpa & Kollo: Siltä vaikuttaa. Pörisijöissä on ainakin Unnan mielestä aihetta hittinamiksi.

Myrsky & Minna: Mehiläisten saati kimalaisten kanssa minulla ei ole ollut koskaan ongelmia, sillä ne eivät jää samalla tavalla härräämään ympärille, kunhan hoksaavat, etten ole parvekekukka. Ampiaiset puolestaan pohtivat minuuttitolkulla, olisinko sittenkin jonkilainen ampiaisten ruoka ja hermostuttaahan se!

Saila: Viljohan on ollut melkoinen ilmatorjuntalaitos! Totta kai pudonneet vihollislentäjät on tuotava mamman kuulusteltaviksi vaikka keskellä yötä... Ja kuka muu muka siihen aikaan lentäisi kuin petollinen vakooja?

Taru: Niin vain näkyy maistuvan!

Mamma N: Varmaan tosiaan muukin kelpaisi, mutta esimerkiksi kissanminttunamit eivät suristele karkuun ja tipahda pöllämystyneinä lennosta tehotassun iskusta ;)

Mamma N kirjoitti...

Pitäisköhän niitä nameja vähän jalostaa tuohon suuntaan?! :D

ella kirjoitti...

Mamma N: Uskoisin pöristen pakenevan namin olevan välitön hitti :D