maanantai 6. toukokuuta 2013

Hymytyttö 2013

 Herkullinen annos kastikkeineen.

Seuraa katsaus terveydenhuoltoon. Neiti Penninrahan sisäisestä kauneudesta on huolehdittu loishäädöllä, minkä lisäksi kissapedon pepsodent-hymyä kirkastettiin eläinlääkärivisiitillä. Tätikissojen siisteihin hymysuihin tottunut kansalainen järkyttyi taannoin kissaneidin suuhun vilkaistessaan, ja olipa hammaskiven kertymä eläintenhoitajankin mielestä huomattavan mittava etenkin kissan ikään nähden. Kansalainen on huolimattomuudestaan kovin häpeissään, mutta ehkä joku "kissa hammaskivi" -hakuavaimilla tietoa etsivä hyötyy seuraavasta kuvasta.

Poskihampaat ovat hammaskiven peitossa ja ienraja punertaa.

Hammaskivihakusanalla blogiin saapuville voitaneen neuvoa, että suuhygieniasta kannattaa huolehtia ennen kuin kissan poskihampaat ovat ruskeat, vaikka hammaspoistoitta tällä kertaa selvittiinkin. Hammaspesuun ryhtymisestä ja saavutetun pepsodent-hymyn ylläpidosta kenties myöhemmin, sillä nyt potilas tuijottelee mietteliäänä seiniä rauhoituksen jälkimainingeissa.

"Älkää ampuko. Rauhoitettu." mutisee potilas sekavana.

20 kommenttia:

Mindy kirjoitti...

Aijai, juuri on jännitys päällä, mitä kohtapuoliin vuositarkastusksessa sanotaan hampaista, joiden hoito on jäänyt ihan rappiolle.

Rauhoitettu Tuutunen on hurrrjan söpö! ♥

AnnaS kirjoitti...

Voi karvaista potilasta, kuvateksti hyvin osuva ;)

Me ollaan yritetty hoitaa toisen kissan pepsodenthymyä pitkään ja hartaasti, vaihtelevalla innolla. Nyt pyritään harjaamaan kissakansalaisen hampaat (edes) pari kertaa viikossa.

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Rauhoitettu:D Tarkkaan varjeltu suojelukohde siis ♥

Saattaa suussa tehdä pari päivää kipiää... Onneksi ei tarvinnut legoja poistaa, se vasta olisi ollut ikävä juttu.

ella kirjoitti...

Mindy: Hui sentään, toivotamme onnea tarkastukseen. Muistelisin viimevuotiselta retkeltä, ettei silloin nähty mitään tarvetta hammastoimenpiteille, joten homma tuli nyt hieman yllätyksenä. En pysty muistamaan, onko kissan suuta tuolloin perusteellisemmin tarkastettukaan, perustuiko toteamus hoitotarpeesta pelkkään vilkaisuun.

Anna S: Täällä tuumattiin, että hammaspesuun opettelun lisäksi ruokaa tarjoillaan jatkossa useammin sitkeämpinä ja isompina paloina. Jälkimmäinen lienee potilaankin mielestä hyväksyttävä uskomushoito.

Myrsky: Sanos muuta. Kansalainen jännitti kauheasti, lähteekö samalla keikalla hampaitakin. Huomautettakoon, että kuvassa on vielä "parempi puoli" ja toinen näytti vieläkin harmittavammalta :( Arvon rauhoitettu söpötollo kärsii ainakin syödä jo, kunhan ensin muisti, miten se tapahtuu...

Ana kirjoitti...

Tupsukka on nätti ja ihana ja pehmo kuten aina!

Hammasluuta on erilaista. Meillä pestään hampaat vain kerran viikossa mut onneks on riittänyt. Kissan hammastahnaa, topz ja pyyhe kissan käärimistä varten :-)

ella kirjoitti...

Zepa: Näin on <3 Hammasluuta on erilaista ja niin myös sylkeä. Ihan kuin ihmisilläkin eli toiset keräävät soossia suuhunsa helpommin perushuollosta huolimatta. Kiitos hammashoitorutiinin jakamisesta, Zepa, toivomme, että meilläkin pesu auttaa pitämään ongelmaa kurissa.

Hyväksi havaittuja konsteja sopii jakaa muuten muidenkin, jos sellaisia on päässyt syystä tai toisesta kertymään :)

Mamma N kirjoitti...

Voi mikä rauhoitettu kaunotar! ♥

Helmiltä on kerran poistettu hammaskiveä, harjattu ei ole *punastelee* Välineet kyllä on hankittu, eli varmasti pitäisi ryhdistäytyä.

ella kirjoitti...

Mamma N: Terveiset välitetty Tuutuselle :) Rauhoitetuksestaan heräilevä kissa on niin muissa maailmoissa, että se on toisaalta söpöä ja hupsua, mutta toisaalta jopa hieman pelottavaakin.

Ylimääräisen hammashuollon tarve riippunee pitkälti kissan taipumuksesta kerätä kiveä. Meillä tätä tarvetta selvästi on.

Taru kirjoitti...

Mutta miksi olen lukevinani Unnan lääkkeistä sekavana olevista silmistä että " tämä voisi olla sinun kissa. Tai kaikki 4. Laiminlyöntisi harjauksessa ei tule jäämään salaisuudeksi..."
Joo, Börjellä ainakin on taipumusta enkä harjaa. Muka helpompi harjailla sillä kissan hammasharjalla kaikkia muita pieniä hankalia paikkoja kuten patterin takapuolta.

Hmm.

ella kirjoitti...

Taru: Juu-u. Syyllisyyttä täälläkin tunnettiin, kun tilanne paljastui. Sanotaanhan jokaikisessä kissaoppaassa "totuta kissasi hampaiden harjaukseen pienestä pitäen"...

Sirpa kirjoitti...

Hyvä, että hampaat puhdistuivat! :)

Tuo alimmainen kuva on söpö - ihana neiti Penninraha - hiukan rauhoitusta saaneena! ;)

ella kirjoitti...

Sirpa ja Kollo: Sitä minäkin. Vaikka hammaskiven paljastuminen harmittikin, oli siitä se hyöty, että hampaat hoksattiin puhdistaa. Alimmaisessa kuvassa on tosiaan jälleen neiti Penninrahan hypnoosikatse, tehokas myös rauhoitettuna :)

Maryjane kirjoitti...

Täällä meillä ihmisotus pelkää hammaslääkäriä ja sai juuri tuomion että viisaudenhampaat täytyy poistaa. Kai se on sitten tullut liian viisaaksi, tai yrittänyt päteä liikaa? Saisko sillekin rauhoituksen? Hermohan tuohon menee kun ravaa edestakaisin ja vuoroin valittelee hammassärkyä ja vuoroin päättää, että varaa lekuriajan vasta huomenna. Vaikka ihmisotukselle saisikin rauhoituksen, niin tuskinpa se yhtä söpöksi muuttuu kuin tuo neiti alimmassa kuvassa :)

~Myrsky & Viima

Kisulit kirjoitti...

Voi Unna Tuutikkia!
Meillä suoritettiin juuri madotus,mutta hampaat ...? Eipä ole tullut mieleen katsoa kissakansalaisten suuhun. (Siellähän on teräviä, purukykyisiä HAMPAITA!) Pitää vissiin aloittaa ensin hampaiden kotitutkimukset. Onkohan ulkona liikkuvilla ja ruokailevilla kissakansalaisilla yhtä paljon hammaskiveä kuin sisällä asuvilla kanssasisarillaan?

ella kirjoitti...

Maryjane: Hui sentään, jos ihmisotuksenkin hammaslääkärireissu sujuu kuin Tuutusen! Ensin piileskeli pallonmuotoisena kuljetuskopassa (autossa?), eikä suostuisi tulemaan pois, jolloin rauhoitusta varten olisi katto kopasta irroitettava... Sitten tuijottelisi silmät seisten ja viikset pörhössä seiniä tunnin muutaman, kieli suusta roikkuen ja vain kaula hereillä heiluen. Toivotamme ihmisotukselle onnea liiallisen pätevyyden poistoon!

Kisulit: Sitähän ei tiedä kuin kurkistamalla ;) Kannattanee joka tapauksessa aloittaa varovasti se kissapedon pepsodent-hymyn ihastelu juuri siksi, että teräväähän siellä on! Huolestua tulee erityisesti, jos suusta ei löydykään mitään purukykyistä tai purupotentiaali alkaa olla kyseenalaistettu, kuten Unna Tuutikilla keskikuvassa.

sea kirjoitti...

Meilläkin on harja ja tahna, mutta aika laiska äippä myös... Älkää kertoko Annille, mutta kesällä käy tie rokotuksiin ja varmaankin suuta on hoidettava myös. Tosin niin pitäisi kyllä varata se aika itsellekin, kun ei ole sitten viime kesän paikkausreissun voinut syödä vasemmalla puolella suuta, nyt vihloo oikealtakin eli kohta on pakko suunnata lekuriin. :D

sea kirjoitti...

Ai niin! Alimmainen kuva on iiiiiihana. :)

ella kirjoitti...

Sea: Kissapotilas oli aika surkuhupaisan suloinen heräillessään :)

Toivotamme mutkattomuutta teidänkin hammashoitoreissuillenne niin kissalle kuin ihmisellekin. Ikäväähän se on, jos ei edes syöminen suju!

Sirpa kirjoitti...

Unnan esimerkistä viisastuneena päätin katsoa myös Popsukan suuhun ja hammaslääkärireissuhan siitä tuli. Harjaushommiin pitää meidänkin ruveta. Pörriäisrikkaita kesäpäiviä Unnalle!

ella kirjoitti...

Sirpa: Voi toista, toivottavasti hammaslääkärissä sujui kuitenkin hyvin :) Unna kiittää toivotuksista, pörriäiset maistuvat!