maanantai 12. joulukuuta 2011

Lumen valvoja

Unna Tuutikki on aina ollut nimensä veroinen. Siis sen nimen, josta ei koskaan varsinaista nimeä tullutkaan, nimittäin Talvikin. Mitä nyt rakastaa lämpöä, inhoaa hyistä vetoa ja kylmyyttä, vierastaa märkiä tassuja ja jouluista visiittiä tätilään. Muuten siis ihan talvikissa. Tai ainakin lumihiutaleita on kiva katsella. Ikkunasta.


Tuiskuisina päivinä Unna istuu pakastimen päällä kuin liimattuna ja etukeno on lumen valvojalla mieletön. Tarkasti Tuutti analysoi hiutaleiden syöksymisnopeutta ja tulokulmia, eikä yksikään lumitähti kissan katsetta pakene.

Välilä Unna ilmeisesti päättää uhrata tassunsa tieteelle ja ojentaa sen kohti putoavia hiutaleita. Onneksi uhrautuvaa tieteilijää suojaamassa on ikkunalasi, joka estää somia käpäliä kastumasta ja kylmettymästä. Viime talvena tätikissojen luona kyllä testattiin, että lumi on hyistä ja tekee maan totaalisen ulkoilukelvottomaksi!

"Jos vähän kuiteski? Jos se ois viime talvesta lämmenny?"

11 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Lumi on kylmää - Kollo kävi eilen ulkoilemassa ja räpisteli takatassujaan. Tänään ei ole halunnut ulos. :) Kollolle tuli taas viihdykkeeksi lintujen ruokinta-automaatti. :D

Saara kirjoitti...

Tiedetään tunne, kylmä ei ole kivaa, mutta lumesta on sentään jotain iloa. Toisin kuin sateesta jota täällä tulee vain..

ella kirjoitti...

Sirpa & Kollo: Hienoa, että Kollon viihdykkeistä on huolehdittu, vaikka keli on ulkoilukelvoton :)

Saara: Ei Unnakaan sateesta välitä sitäkään vähää mitä lumesta. Ainoa kiva puoli myrskytuulissa ja vedossa on ilmavirran pyydystäminen täppäilemällä käpälin tuuletusräppänää. Ihmiset eivät oikein keksi vedostakaan hyviä puolia...

Jenni kirjoitti...

Koratiassa seurataan kuin liimattuna, silmä tarkkana ja henkeä pidätellen Unna Tuutikin tiedeprojekteja. Mihin kaikkeen tuo Tiedekissa nro 1 vieä yltääkään tutkimuksissaan? Olemme varmoja, että Unna on tieteentekijänä aivan Nobel-ainesta.

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Tiedettä ja lumen tutkiskelua ikkunan takaa. Voi pientä mustavalkeaa lumikissaa♥

Otto Kulta kirjoitti...

Kissan tiedonprosessoinnin nopeus on tutkitusti supertietokonetasoa ellei nopeampikin (no joke, en nyt loyda linkkia tutkimukseen). Unnakin pyorittelee suvereenisti Fourier-muunnoksia ja analysoi vasemmalla tassulla lumikiteitten rakenteita. Sohvalla masukarvoja tuulettava kissi ei laiskottele, vaan ratkoo matemaattisia ongelmia. Pennista vetoa, etta Unnalta ja muilla kisuleilta loytyy elegantti ratkaisu niin euroalueen kriisiin kuin vaikkapa pitkaaikaistyottomyyteen.

ella kirjoitti...

Jenni: Se on hyvä, että Koratiassa pysytellään uusimman tutkimustiedon tuntumassa :) Aivan vielä ei yliopistomaailmassa ole Unnan tutkimuksia julkaistu ja tunnustettu, mutta vielä sielläkin havahdutaan!

Myrsky: Pienellä kissalla riittää puuhaa. Omatoimisesta täystyöllistyksestään huolimatta mustavalkoinen söpöliini ehtii aivan hyvin vastaanottaa yltäkylläisesti ihalua :)

Otto Kulta: Kissoilla tuntuu olevan vastaus kaikkeen, mutta mitäpä niistä turhaan ihmisille virkkamaan. On varmasti hauskempaa katsoa, kuinka ihmiset ongelmiaan yrittävät ratkaista. Erinäisiä aktivointipelejä kansalaisille siis ;)

Heidi kirjoitti...

Paavo ja Harmi odottaa, että täälläkin sataisi lunta niin voisivat tehdä taljalla maaten tieteellistä lumitutkimusta! ;)

Mindy kirjoitti...

Oih, saatte nauttia lumesta ja sen tuomasta valosta! Meillä ei enää jakseta seurata vesipisaroita, kun niitä tippuu ja valuu yhtenään.

Ana kirjoitti...

Nätillä tutkijalla on siinä myös aikas nätit verhot. Kelpais. Kaikki!

ella kirjoitti...

Heidi: Paavolla ja Harmilla onkin erityisen hyvä tutkimusalusta ja kärsivällinen suhtautuminen tieteen tekoon :D

Mindy: Eipä mennyt aikaakaan, kun sekin lumi muuttui loskaksi. Taitaisi vaatia ympäri vuorokautista lumimyrskyä, ettei kaikki sulaisi saman tien soosiksi... Mutta kyllä se kunnon lumi vielä sieltä tulee :)

Zepa: Kansakunta kiittää verhokehuista ja neiti Penninraha pokkaa loput suosionosoitukset!