torstai 24. marraskuuta 2011

Kissanlämmitin

Kansalaiset ovat ymmärtäneet vasta hiljattain, että valtakunnassa on ollut pätevä kissanlämmitin jo huomattavasti ennen Tuutin hallitsijaksi tuloa. Toki kansalaisen villavilttiinkin varastoima lämpö ilahduttaa kissaneitiä, mutta läppärin lämmintä ilmaa puhaltava tuuletusaukko se vasta miellyttääkin.

Lämpöiset pasaatituulet puhaltavat.

Kissatieteen ystävinä kansalaiset suorittivat mittauksen suosikkipaikan lämpötilasta. Huippulukemaksi saatii 31 celsiusastetta, mikä on noin 11 astetta korkeampi kuin valtakunnan olohuoneen lämpötila keskimäärin.

31 astetta. Tässä ei takaneljännes palele!

15 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Kissat tietävät, mihin kohtaan kannattaa sijoittua saadakseen mahdollisimman lämpimät olot, varsinkin talvella. :)

Myrsky ja Minna kirjoitti...

No ei palele takaneljännes ei:)

L-L kirjoitti...

Erinomaista olosuhteiden todentamista. Meillä on myös mietitty kyseisen paikan lämpötilaolosuhteita. Vanha kannettava tietokone vonkui välillä surkeasti kun Lulu ja Lotta parkkeerasivat vuorotellen pyöreät ja karvaiset kankkunsa sen tuulettimen kylkeen.

Bemary kirjoitti...

Meille on kanssa tuloillaan ton tapanen viltti. Vielähän ei tiiä onko siitä ihmiselle kunnon lämmikkeeks (ei oo kooltaan iso), mut veikkaanpa, että kissat, varsinki Sinni, tulee tykkäämään ihmistenki eestä. :)

Mindy kirjoitti...

Varsin huomaavainen asettuminen kansalaisia ajatellen. Näppäimistön päällä istuminen tai makaaminen on meillä mieluisaa puuhaa. Tosin Livia malttaa jäädä myös läppärin viereen lämmittelemään.

Viivi kirjoitti...

Kuinkas on etuneljänneksen laita? Olemme huolissamme, ettei se puoli vaan vilustu...

ella kirjoitti...

Sirpa & Kollo: Näillä perustein ei olekaan erikoista, että kissoja pidetään viisaina myös vuoteen sijaintia miettiessä :) Mukavimmat ja lämpimimmät unipaikat löytää aina kissa.

Myrsky: Hyvä niin! Kun takaneljännes on tyytyväinen, loputkin kissasta viihtyy :)

L-L: Tiivis kissayhteys saattanee tosiaan aiheuttaa lieviä ilmanvaihto-ongelmia kannettavallekin :D

Bemary: Suosittelemme ehdottomasti! Tämän valtakunnan viltti on varsin suuri ja menee yhden kansalaisen peittonakin tarvittaessa. Normaalioloissa siis kissan lisäksi viltistä voivat saada lämpöä yhdet ihmisjalat.

Mindy: Unna ei juurikaan syliin tuppaudu, eikä näin ollen myöskään läppärille kiipeäminen kiinnosta, kun sekin on sylissä. Näppäimistöllä istuen pääsisi tietenkin paremmin vaikuttamaan blogijulkaisuihin :D

Viivi: Unna pitää kyllä lämpötasapainostaan huolen ja kääntää välillä varuilta vatsapuolenkin föönattavaksi ;)

tuutäti kirjoitti...

Kylläpäs Tuutusen ympäristön terminen ososuhdeseuranta on tarkkaa! Sen kyllä teidän, että Unnan viltti on 'puhdasta uutta villaa' ja on suotavaa, etta kansalaistenkin varpaat pääsevät lämmittelemään viltin alle.

ella kirjoitti...

Tuutäti: Aivan niin, viltti on mitä erinomaisin niin kansalaisten kuin kissankin mielestä. Lisäksi se on riittävän laaja useammille varpaille :)

Mamma N kirjoitti...

Taas siellä on tehty tiedettä :D ! Vaikuttaa varsin sopivalta viltiltä ja lämpötilalta kissalle!

ella kirjoitti...

Naukulan Mamma: Unnan mielestä noin 30 asteen lämpötila on melko ihanteellinen muutenkin ja sellaista saisi olla useamminkin kuin vain kesällä. Liika lämmöstä ei kuitenkaan ahkeran masutuuletuksen ystävän tarvitse koskaan kärsiä :D

Jenni kirjoitti...

Unna on kyllä todella tieteellinen kissa, nyt selvisi myös takaneljänneksen ihannelämpötila. :) Tästä tutkimustuloksesta lienee iloa muissakin kissakodeissa. Kiitos hyötyinformaatiosta!

ella kirjoitti...

Jenni: Unna kannattaa ehdottomasti tiedettä ja osallistuu mielellään tällaisiin kissojen yleisiä elinoloja parantaviin tutkimuksiin :D

Mari kirjoitti...

Hihih.. :)

ella kirjoitti...

Mitäs siellä takarivissä kikatellaan? Eksakti kissatiede ei ole naurun asia! :D