torstai 22. syyskuuta 2011

Valtakunnanlaajuinen aktivointipallokatsaus

Unnan kaikki raksupallot on hankittu jonkilaisella alennuksella tai tarjouksella ja kuuluvat Mustin ja Mirrin valikoimiin. Seuraa katsaus näihin valtakunnan koliseviin ja tymähteleviin ruokakuppeihin.

Yksivuotispallo on kevyt ja koliseva raksupallo ohuehkosta ja hauraasta muovista. Koko on kissoille sopivasti pieni, mutta Unnan koko raksuannos mahtuu silti kokonaisuudessaan palloon. "Vaikeustaso" on säädettävissä liukuvasti raksuaukon koolla.

Iso aukko, pieni aukko.

Pienimmälläkään aukon koolla pallo ei ole missään nimessä vaikea, mutta liian pieneksi säädetty aukko voi tukkia pallon. Tämä on tietenkin osittain kiinni myös käytettyjen raksujen muodosta. Tällainen tragedia on kuitenkin sattunut valtakunnassa vain kerran ja kansalaiset voivat helposti pelastaa tilanteen. Pallon pitämästä äänestä on mainittava erikseen, sillä tätilän laminaatilla rullauksen aiheuttama metakka oli iltahämärissä suorastaan infernaalinen.
Ufo on Unnan raksuleluista ainoita koirille suunnattuja. Siispä se on valmistettu pureskelun kestävästä jytäkästä kumista, joka haisee ällöttävältä. Kumin ansiosta ufo on kuitenkin miellyttävän hiljainen pyöriteltävä, vaikka toki pudottelu ja rajummat käpälän liikkeet saavat aikaan tömähdyksiä.

Valkoisten hansikkaiden omistajaa hämmentää, miksi raksuleluilla leikitään raksuitta?

Violetin mötkäleen puolikkaat ruuvataan toisiinsa kiinni, minkä vuoksi raksukapasiteettia on huomattavasti peruspalloa vähemmän. Ufo vetää sisäänsä noin puolet Unnan iltaraksuista taisteluitta. Liian täyteen ja tiukkaan ruuvattuun leluun raksut saattavat jumiutua. Täyttöaste ja ruuvauksen määrä vaikuttavat siis olennaisesti ufon helppouteen, sillä "ylitäytettyä" ufoa ei saa ruuvattua pienimmilleen.
Tuoreimmassa pallossa eli Catmospheressä on keskellä irtiruuvattava putki, jonka toisessa päässä on metallinen suljin raksuaukon säätöä varten. Pallo on melko painava ja kohtuullisen äänekäs. Lisäpainon vuoksi pallon olisi tarkoitus pysyä pääasiassa raksuputken suu ylös päin, mutta Unna on todistettavasti onnistunut keikauttamaan pallon myös täysin ympäri, jolloin se jää suu aukolleen seisomaan. Tällöin vaaditaan huomattavan tuikea läimäys pallon peliin palauttamiseksi.

16 kommenttia:

tuutäti kirjoitti...

Selvästi ammattilaisen esitys! Siis tuo raksupallojen pyörittely.
Mutta nythän Unnalta jäi mainitsematta montako tähteä mikäkin raksupallo sai tiukassa testissä? Kummitätikisuthan testasivat jo kesällä nuo kaksi ensimmäistä - tuloksetta, sillä raksut on parasta syödä kupista.
Olisikohan Tekniikan maailma kiinnostunut julkaisemaan Unnan testin tulokset?

Mamma N kirjoitti...

Mekin haluamme tähdet mukaan tähän testaukseen! Se suurin ja loistavin tähtihän mukana toki olikin :)

ella kirjoitti...

Tuutäti: Täytyypä tarjota juttua TM:lle :D Tähdet puuttuvat, mutta Unnan antamat pisteethän voi laskea suoraan siitä, kuinka monta raksua kustakin pallosta kerta mätkäisyllä irtoaa. Videoistahan sen näkee.

Naukulan Mamma: Unnan tähditys taitaisi olla hieman eri tavalla painottunut... Mitä runsaammin raksuja, sen parempi pallo!

Saara kirjoitti...

Hieno testailu, meillä haluttaisiin sellainen pallo joka ei ole niin kova että rikkoo parketin, ja on tosi hiljainen ihmisen korvaan muutenkin, mutta olisi silti tarpeeksi vaativa kissoille. Löytyisköhän sellaista mistään, toi ufohan voisi olla yksi vaihtoehto.

Sirpa kirjoitti...

Kollo haluaisi pallon, josta raksut putoilevat mahdollisimman helposti. Emäntä on toki asiasta eri mieltä. :)

Heidi kirjoitti...

Pitäisikö meille ostaa tuollainen ufo, jos on äänetön. Toisaalta haju kuulostaa kamalalta...

Koskakohan muuten havaitaan kissablogien potentiaali erilaisten kissatuotteiden markkinoinnissa? Paavo ja Harmi voisivat ilomielin ottaa vastaan esim. raksupalloja ja raksuja, joita sitten testaillaan ja esitellään blogissa. Eli vinkvink Zooplus, Musti&Mirri, Faunatar jne. :)

ella kirjoitti...

Saara: Kiitos. Ufo ei ainakaan riko parkettia, mutta nuo kovamuoviset siinä varmaan kolisisivat. Ufoja saa muuten useammassa eri koossa. Isompi voisi olla hiljaisempi, kun sitä ei saa "heiteltyä" niin paljon. Kaikki koot olivat kuitenkin samaa kumimaista ainetta, että kestäisivät koiran hampaissa.

Sirpa & Kollo: Jostain syystä Unnakin suosisi sellaista ;D

Heidi: Nii-in, jos heruisi edes jotain parempia palkintoja aktivointileluihin :D Muistaakseni jotain Whiskasia on joskus joille kuille kuuluisille blogikissoille lähetettykin.

Ufon hiljaisuus riippuu ihan kissan pelityylistä. Unna paiskoo sitä joskus ihan tosissaan, jolloin siitä tietenkin kuuluu muksahtelua. Ufon koolla tosin voi olla tekemistä tämän kanssa, kuten yllä mainitsinkin.

ella kirjoitti...

Ufohan tuli meille alunperin sean ja Anni Pitkätassun vinkistä: http://youtu.be/yzyi6QH6DBo

Musta ja Harmaa kirjoitti...

Sul on paaaljon parempii ja erilaisempii palloja ku meillä!

ella kirjoitti...

Musta & Harmaa: Mun mielestä sählypallo ois hyvä aktivointipallo.

Terkuin Unna Tuutikki

sea kirjoitti...

Ei meidän ufo haise. :D Ufo on kyllä mukavan hiljainen, jätänkin monesti sen Annille yöksi kun menen itse nukkumaan. En ole koskaan kuullut ääniä makkariin. Liikuntaa kissa ei siinä välttämättä saa, sillä ufo ei pyöri kuten pallot. Aivot kyllä saavat enemmän duunia eikä raksuja tipu jopa pyöräytyksellä. :)

ella kirjoitti...

sea: Meidän ufossa on sellainen perus kumimainen haisu, mutta liekkö sitten valmistuserissä eroja materiaalin koostumuksessa. Unna saa ufoillessaan yhtä "paljon" liikuntaa kuin millä tahansa raksupallollakin, koska eipä tuo neiti niitäkään jahtaa ympäriinsä, vaan pyörittelee pienellä alueella.

sea kirjoitti...

On siinä ehkä tosi vieno tuoksu, mutta todella vieho, nenä pitää tunkea kiinni, jotta haistaa. :D

Joo, Annilla on sama taktiikka, istutaan ja tassulla tärpitään. Toiset kissat vissiin noita palloja jopa pyörittelee, mutta Anni ei niitäkään. :)

ella kirjoitti...

Sea: Joo, youtubesta löysin muutaman videon, jossa kissat tosiaan aktiivisesti rullaavat ympäri kämppää palloineen, mutta itse en ole sellaista todistanut :D

Ufon tuoksuhan saattaa haihtua iän myötä, sillä itse ainakin muistelisin sen olleen aluksi niin voimakas, että kädetkin haisivat aina "ufolta". Nykyisin noin ei käy.

kitinen kirjoitti...

Mä en ole onnistunut tuollaista ufoa löytämään mistään! Kissablogeista vinkin luin ja olen jo kauan koittanut sillä silmällä katsella koirien leluosastot :D

Meillä toi Catmosphere todettiin huonoksi. Se oli aivan liian helppo ja meidän pallo halkesikin tosi lyhyen käytön jälkeen :P Nyt ostettiin noille joku sellainen pyramidi ja siitä olen tykännyt kyllä. Täytyykin käydä päivittämässä siitä omaan blogiin!

ella kirjoitti...

Outoa! Itse näin noita viimeksi viikko sitten Nekalan Mustin ja Mirrin koiraosastolla. Tarjolla oli sekä pieniä ja suuria.

Harmi, että Catmosphere halkesi. Harmi siis lähinnä kissojen kannalta, sillä kyllähän helppo pallo on aina pelaajille mieluisampi :D