torstai 9. kesäkuuta 2011

Luonnon ilot

"Kohti seikkailuja! Kaikki kiinnostaa!"

Matkailu avartaa myös kissan elämää. Ulkoilu innostaa Unnaa tätikissojen komealla reviirillä aivan eri tavalla kuin kotona. Ei tietenkään ehkä vähiten kaikenlaisen liikenteen vähyyden ja mielenkiintoisten asioiden enemmyyden vuoksi. Ikävä kyllä ulkoilu on Tuutista jopa niin jännää, että neitikäinen saattaa välillä seikkailla ovesta ulos myös vahingossa. Onneksi näiden "karkaamisten" kesto on ollut pisimmillään joitakin sekunteja ja kisukatti palannut mielellään sisälle.

Pihaa kiertää loputtoman mielenkiintoinen oja, jossa ei tosin ole vesimyyriä siinäkään. Taitaa tätikissojenkin palveluskunnalla olla vesimyyräporopeukalo keskellä kämmentä. Muitakaan varsinaisia riistaeläimiä ei tätikissojen mailla hiippaile saati pyrähtele, sillä Vappu-neiti korjaisi mailleen eksyvät otukset heti parempaa talteen. Vieraat kissatkin ovat Otto-koiran myötä vähentäneet vierailujaan pihapiirissä, vaikkei Otto suinkaan kissoja tahallaan hätyytä.

"Ei täällä näy ku nurmee. Miksei ne myyrät idä??"

8 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Unna hiipii äänettömästi, jos vaikka saalista ilmaantuisi jossakin vaiheessa.

Mamma N kirjoitti...

Voi Unnaa! Luulen, että Saaripalstalta pitäisi saada myyrän siemen tai pieni alku.

ella kirjoitti...

Sirpa & Kollo: Unna hiipii niin äänettömästi, ettei palveluskunta välillä lainkaan huomaa neitokaisen oma-aloitteisesti hipsutelleen raollaan olevasta ovesta terassille... :D

Naukulan Mamma: Tämä lienee se kynnyskysymys. Ellei näin ole, täytyisi Saaripalstan myyrästäjäpoikien julkaista jonkinlainen vesimyyränviljelytutorial ;)

Viivi kirjoitti...

Meillä olis sekä myyriä että bonuksena citykani. Meidän mami on vaan julistanut sotatilan tuolle kanille, oli kuulemma ylittänyt sen pisteen, jonka jälkeen armoa ei enää anneta.... Laskis vaan meidät kanin perään...

Mindy kirjoitti...

Oih ja voih, kyllä on hienot ulkoilumaastot, joskin kyllä sinne jotain metsästettävää pitäisi saada.

ella kirjoitti...

Viivi: Eikös myyrille ja kaniineille pidäkin olla sotatila pystyssä? Ainakin kylmäsota, jotta vaania kärsii. Kissojen laskemista kaniinin perään kannatetaan: Vappukin on suorittanut yhdyskuntapalvelua hätistelemällä pikkulintuja vastakylveltyltä nurmialueelta.

Mindy: Niin on. Tuutti ja Lyyti ovat onneksi tyytyväisiä saadessaan metsästellä pihasta löytyviä perhosia ja muita ötököitä, mutta Vapulle kelpaisi myyräisempikin maasto.

Tasha kirjoitti...

Ei saa karkailla! :)

ella kirjoitti...

Tasha: Samaa minäkin toivoisin. Unna ei onneksi "tajua" karanneensa ja typyn saa helposti takaisin sisäille, kun malttaa pysyä rauhallisena :) Säikähtäneenä kisu todennäköisesti säntäisi metsään ja jatkoa en uskalla edes kuvitella...