sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Jouluhumua

"Oi, Minulleko?"

Tuhdista paketoinnista huolimatta "Lyytille" nimikoitu paketti sai molempien tätikissojen suosion avaamattomanakin. Harvemmin kissat viitsivät omia pakettejaan aukoa, mutta tämän paketin kanssa ei olisi kädellisten apua tarvittu lainkaan ellei hiirulaisen ympäriltä olisi tarvinnut poistaa syötäväksi kelpaamattomia muovipussikerroksia.


Yökkömötkäle aiheutti molemmissa tätikissoissa suunnatonta ihastusta, mutta Tuutti ei aiemmasta kiinnostuksestaan huolimatta viitsinyt enää lainkaan innostua hiirulaisesta. Silti haisulilelu on kuolattu märäksi jo useamman kerran.


Pekka Kanan komeat pyrstöhöyhenet saivat osakseen vaimeampaa suosiota, mutta toisaalta kukkolelu kestänee vielä sittenkin, kun haisuhiirestä on jo löyhkä laimennut.

Tuutti ei saanut lelulahjaa, mutta jouluriemua on tuottanut tätikissojen upouusi, kattoon saakka ulottuva kiipeilypuu. Puu hämmästyttää Tuutusta kovasti ja ensiksi puuhun olikin kavuttava hyvin varovasti kurkistellen. Varmuus kiipeilyyn löytyi kuitenkin nopeasti, ja nyt Tuutti karauttaakin ylimmälle tasolle joka ilta huoneessa yöpyvän kansalaisen nukahdettua. Näkymä ikkunasta on silloin parhaimmillaan ja myös jakamaton huomio kiipeilijämestarille taattu.

Päättömän korkea kiipeilypuu.

"Jäikö niiltä tontuilta yhtään paistia tai lientä?" tarkistaa Vappu.

Kuvasta huolestuneille tiedoksi, ettei kissojen tarvinnut joulunakaan tyytyä perunamuussiin, vaan arkisen kissanmuonan lisäksi natusteltiin kuivakaloja ja popsittiin hirven lihaa.

19 kommenttia:

seijastiina kirjoitti...

Ahaa.. täällä myös yksi hurmiointunut lahjan saaja :D
Hyvät on herkut kissoillasi.♥

ella kirjoitti...

Niin tuntuivat katitkin tuumivan, sillä sellaista kyytiä herkut lautasilta katosivat :) Mukavaa, kun onnistuu miellyttämään karvaisiakin kavereita.

Mamma N kirjoitti...

Aika seikkailijoita <3! Mitenkäs se yhteiselo on muuten sujunut alkukankeuksien jälkeen?

ella kirjoitti...

Vappu ei juuri Tuutista välitä eli antaa kaverin kuljeskella rauhassa ja samalle sohvallekin neidit mahtuvat nukkumaan. Lyyti on rauhoittunut hieman, mutta haluaa edelleen olla huoneessa korkeammalla paikalla kuin Tuutti ja ajaa pikkukatin yhä pakosalle ainakin kerran päivässä. Karvat eivät ole pöllynneet, kuten kesällä, mutta meteli on melkoinen, kun Tuutti huutaa paikalle poliisia Lyytin ollessa kintereillään... Jännää riittää.

Saila kirjoitti...

No hyvä kuulla että kunnon väki tarjosi ruokaa myös tassusankarittarille. Vapun ilme on ihana <3 Ja Unnan valkoiset villahousut <3

ella kirjoitti...

Vappu tuijotti varsin intensiivisesti (= silmät kierossa) paistinpannulle jäänyttä viimeistä kalapalaa ja tottahan sitten sai sirkaman siitäkin :) Kissojen masut eivät siis suinkaan roiku tyhjinä jouluisinkaan.

Furensic Evidence kirjoitti...

Mitä, ei lelulahjaa Tuutille? Onneksi sentään syötävää, jota Unna varmaan osaa myös arvostaa. Vaan jospa Unna saa tuollaisen kiipeilypuun joskus?

Meidän katit saivat kumpikin oman lelun, Skinneez-merkkisen koiranlelun, joka on näöltään kuin roadkill. Ajattelin, että kiinnostaisi kissoja, mutta kattia kanssa. Kiinnostaa vain, jos lelua roikottaa ilmassa tai kuljettaa lattiaa pitkin.

ella kirjoitti...

Arvelin, että Tuutti saa nujuta tätien lelujen kanssa, mikäli viitsii. Tätilässä Tuutuselta jää kuitenkin leikit vähemmälle, koska pelivälineille on tavallisesti muitakin ottajia... Katsotaan sitten kotona :)

Tuollaista löppöistä Skinneez-ötiäistä pohdin muuten itsekin, kun ajattelin, että moista raatoa olisi kissan hauska riepotella. Täytyneepä harkita vielä uudelleen, vaikka saisihan sinne varmaankin ujutettua tujauksen kissanminttua, jos lähtisi ratkojan kanssa kikkailemaan.

Sirpa kirjoitti...

Vappu taisi yrittää liikuttaa katseen voimalla ruokaa pannulta kissan ulottuville. :)

Tuutti voimistelee. :)

ella kirjoitti...

Juu, teletappiset siirtovoimat olivat kovassa käytössä Vapulla :) Tosin lopulta siirtovoima taisi kohdistua enemmän katseleviin ihmisiin, jotka ensin liikuttuivat ja sitten liikuttivat hieman kalaa kissan lautaselle ;D

luolaleijona kirjoitti...

Hei, minun kommmenttini katosi bittiavaruuteen! Höh. Sitä vain, että makoisat jouluruoat teillä! Meillä kissojen joulu oli askeettisempi, mutta hirveä saa sitten joskus taas "mummolassa" :)

ella kirjoitti...

Ohoh, niin näkyy kadonneen, kun ei löytynyt roskapostisuodattimestakaan :/

Eipä taida kissoja kalenterijuhlat kiinnostaa, kunhan kuppiin kuitenkin jotain kilahtaa :) Meillä eivät ainakaan ole hirvenlihasta kieltäytyneet arkenakaan ;D

Nessu ja Maiselmo kirjoitti...

Kyl hienoja lahjoja! Ja upeat herkut siinä. =)

ella kirjoitti...

Toivon mukaan kisutkin tykkäsivät ja suosio säilyy :)

Taina kirjoitti...

Heh,tuo ensimmäinen kuva on the best,omii heti lahjansa,niinkuin pitääkin,ettei muut ehdi:D,on todellakin ollut siellä hyvät ruoat,ei ole ihme jos lautaset on olleet tyhjät heti melkein:)

ella kirjoitti...

Kissojen lautaset ainakin olivat tyhjät miltei välittömästi. Nämä neitokaiset eivät ruuan suhteen turhia kursaile :D

Tuota lahjapakettia halivat molemmat tätikissat vuorotellen ja pelkkää lahjapaperiakin nuuhkuteltiin avaamisen jälkeen antaumuksella :) Valeriaanan voimakas tuoksu on selvästi kissaan nenään vieläkin huomattavampi.

kitinen kirjoitti...

Ihan parhaat kuvat tätikissoista nuo eka ja vika! :D :D Ja Unnan massu <3

Heidi kirjoitti...

Vapun ilme :D

ella kirjoitti...

Kitinen: Kiitos kehuista :) Nämä(kin) misut ovat hurjan ilmeikkäitä, kunhan vain sattuisi aina olemaan kameran kanssa valmiina.

Paavo & Harmi: Niinpä O,O Neiti osaa keskittyä tärkeisiin asioihin.