tiistai 30. marraskuuta 2010

Paino-ongelma


Unnaa koetettiin punnita menetelmällä "kissa kansalaisen sylissä - kansalainen = kissa". Tulokset olivat hämmentäviä, vaikka koeasetelma on sittemmin toistettu muutamiakin kertoja.

"En oo yhtään painava. Oon pieni ja rakas!"

Voiko näin pieni kissa painaa 4,4 kg? Lyyti-tädillä on tukeva heltta massunsa alla jo 4,2 kilon painossa. Selvästi pienempi Vappu puolestaan tasapainoilee neljän kilon alapuolella ja sen mahan alla on samanlainen olemattoman ohut nahkaheltta kuin Unnalla. Jouluna lienee suoritettava vertailupunnitusta kissojen välillä.

"Tossa se lukee. R-A-K-S. Nih."

sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Kelpaa, ei kelpaa, kelpaa...


Jotta elämä valtakunnassa ei kävisi liian yksioikoiseksi, päätti Tuutti yllättää kansalaiset nukkumalla majansa yläkorissa. Niin, juuri Siinä Yläkorissa. Tämä ihme nähtiin jopa kahdesti samana iltana, mutta sittemmin yläkoriin ei ole vilkaistukaan. Ehkä tähystäjälle ei ole töitä kuin kerran kuussa tai sitten Unna muisti, että on periaatteessa kyse kissankorista, joita on lähtökohtaisesti karteltava.

"Hoi kapteeni, typeryksiä tyyrpuurissa!"

Edit. Juuri kun sain kirjoitettua, ettei yläkoriin ole sittemmin vilkaistukaan, Unna pomppasi päivänokosille. Mikään ei ole niin ennalta-arvattavaa kuin se, että kissa tekee juuri päin vastoin kuin arvelit...

perjantai 26. marraskuuta 2010

Pieni paraatikissa [Felis catus commissatio]

Aamuisin valtakunnan keittiössä liikkuu erikoinen kissalaji, pieni paraatikissa. Sen tunnistaa helpoiten näyttävästä tepastelustaan selkäkaarella ympäri erilaisten jalkojen. Paraatikissan häntä hipaisee kaikkea, minkä kissa ohittaa ja sen nälkäinen kehräys kuuluu naapuriin saakka.

Pieni paraatikissa kierroksellaan.

Toisin kuin erittäin satunnaisesti esiintyvä satumainen Half-Curl -kissa esiintyy pieni paraatikissa säännöllisesti joka aamu. Innokkaasta esiintymisestään huolimatta paraatikissaa on kuitenkin vaikea valokuvata, sillä paraatikissa on luonteeltaan keikarimainen ja puskee rakastavasti kameraa, mikäli kuvaaja erehtyy kyykistymään.


Pieni paraatikissa tuntee erityistä vetoa jalkoihin. Tuolinjalkojen ympäri se tanssahtelee tarmokkaasti samalla häntäänsä päristellen. Samoin sitä miellyttävät ihmisjalat, joita se puskee kehräten äänekkäästi.


Kierroksillaan pieni paraatikissa pyrkii osoittamaan toistuvasti ruokakupin sijainnin ja tutkijat ovat päätelleet tyhjän ruokakupin olevan avaintekijä paraatikissan ilmestymisessä. Ruokakupin täyttöasteen muuttuminen saa paraatikissan pian katoamaan aina seuraavaan aamuun saakka.

keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Kissakuvahaaste: Kilpailu

144. kissakuvahaasteessa on aiheena kilpailu. Unna Tuutikille erityisen sopiva kilpailu olisi tuijotuskilpailu, sillä malliohjelmissa ihastellut intensiiviset katseet sujuvat tältä kissaneidiltä vaivatta.

Näillä belladonna-silmillä houkutellaan basaariin asiakkaita.

Näin tuijotetaan suohon Ikea-hiirtä tuputtavat vähämieliset.

Tällä tuijotuksella voitetaan tuijotuskilpailu. Myönnä pois, hymyilisit ensin!

sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Itsensä toteuttava ennuste

Villarakkaan kissan valtakunnassa ei neulota ilman, että villalanka välillä takavarikoitaisiin yllätystarkastuksia varten. Ties vaikka lanka olisi välillä vaihdettu johonkin akryylisotkuun?

"Hetki pieni, tarkistan langan laadun!"

"Näyttää erehdyttävästi villalta."

"Tuntuu viiksiinkin villalta."

"Maistan vielä varmuuden vuoksi."

Villaa se oli. Edelleen.

perjantai 19. marraskuuta 2010

Leijonankeltaista nurin ja oikein

Parilla viimeisellä ulkoilukerralla Unna on rynninyt hytisten takaisin kotiovelle, vaikka syksyllä ja kesällä valjastelu maittoi tunteja. Parannusyrityksenä valtakunnassa on ryhdytty neulomaan pikkukatille villapaitaa Luolaleijonan paitaohjetta maatiaisen muotojen mukaan mukaillen. Langaksi valikoitui Novitan täysvillainen Florica leijonankeltaisena.

Neiti Penninraha arvioi neuleen sävyä ja ottaa mittaa mittanauhasta.

Neuleblogeja kammoavat älköön peljästykö: projekti jäänee ainoaksi. Valtakunnassa ei ole käsityönopettajien vaatimuksista huolimatta koskaan onnistuttu neulomaan kahta samanlaista sukkaa tai lapasta.

tiistai 16. marraskuuta 2010

Unitrendit: talvi 2010-2011

Kesähelteillä sopi tutia venytetyissä ja hyvin lämpöä haihduttavissa asennoissa. Säiden kylmettyä voisi luulla Tuutusenkin siirtyneen monille kissoille tyypilliselle, energiataloudelliselle kiepille. Unna kuitenkin kantaa huolta masutuuletuksesta talvisinkin, joten perinteinen ratkaisu ei sovi.

Talvi näkyy unitrendeissä muun muassa vetoisen ovenvieruspaikan hylkäämisenä, minkä lisäksi Unna nukkuu vähenevässä määrin lattioilla ja tukeutuu sen sijaan monipuolisesti sohvaan:

Tässä Unna on tuettuna pää-, selkä-, kylki- ja jalkapuolelta talven trendien mukaisesti.

Huomatkaa vatsapuolen riittävä ilmastointi myös puolivireässä vaiheessa: tänä talvena lyttääntynyt masuvilla on täysin passée!

Hurjimmat trendin seuraajat tukevat itsensä joka puolelta muodikkaalla kuljetuskopalla:

"Ohoh, kello onkin jo noin paljon... Nyt ei kyllä millään ehdi!"

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

"Raindrops keep falling on my head..."

Tällainen yllätysvideo odotti minua eräänä päivänä.



Aktiivisen tassuttelun tuloksena Unnallekin selvisi, että suihkuverho tosiaan on märkä. Videon kuvannut ja koostanut kansalainen ei ollut ehtinyt maisemoida pyykkipäivän täyttämää kylpyhuonetta, mutta yllätyksen iloisuutta se ei vähentänyt lainkaan.

perjantai 12. marraskuuta 2010

Neljä lipaisua sekunnissa?

Uutisissa kerrotaan tutkijoiden keskittyvän olennaiseen eli kissojen erinomaisuuteen. Tutkimuksen mukaan kissa pystyy latkimaan noin neljän lipaisun sekuntinopeudella. Unna Tuutikki näyttää mallia:

"Kas näin," neiti Penninraha näyttää kieltä tutkijoille.

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Sylikissa

Epäluulostelevasta luonteestaan johtuen Unna Tuutikki ei ole vieläkään mikään syliteltävä, vaikka nostella saa tarvittaessa täysin vastalauseetta. Sohvalla neiti tulee viereen omasta tahdostaan päivittäin.


Joinakin erikoislaatuisina hetkinä Tuutti kuitenkin haluaa syliin. Se tapahtuu venyttämällä etukäpälät ja kaula istuvan kansalaisen jalkojen yli. Pyllypuoli pysyy turvallisesti sohvalla. Kokonaan syliin tuleminen olisi ilmeisesti liian riskialtista, sillä siitä voisi seurata mm. karmeaa vapauden riistoa (halimista, nostelua...).

Tällaisia UTP-standardit täyttäviä luottosylejä on maailmassa toistaiseksi kaksi.

maanantai 8. marraskuuta 2010

Tuning-Tuutunen

Kuulkaas neiti, alustavalot ovat kiellettyjä yleisessä tieliikenteessä!

"Oi..."

"...kai sentään ajovalot ovat herra sheriffistä riittävät?"


perjantai 5. marraskuuta 2010

Haastekysely ja vuosipäivä

Tansku haastoi ja Unna Tuutikki vastaa parhaansa mukaan! Lapsuusmuisteloihin keskittyvä kysely sopiikin hienosti tähän päivään, sillä tänään tulee täyteen vuosi siitä, kun Tuutti jätti emonsa ja muutti ihmisasuntoon.

1.Mitä vastasit pienenä kysymykseen "Mikä sinusta tulee isona"?
Kissa. Parempaa uravalintaa ei ole.

2.Mitkä olivat sarjakuvien/piirrettyjen lemppareitasi?
Aku Ankkaa luen joskus kainalossa ja Alfred J. Kwakia oon kurkkinu kans!

3.Lempileikkejäsi?
Punapistejahti ja huiskuttelu oli ekoja leikkejä, joita ihmisten kanssa leikin. Ihan pienenä painittiin sisarusten kanssa.

4.Parhaat synttärit ja miksi?
Syntymisen jälkeen oon viettänyt vasta yhet syntymäpäivät, jotka siis kiistattomasti oli parhaat. Sain silakoita! Niistä tää blogikin alko.

5.Mistä urheilusta pidit/harrastit?
Ihan pienenä harrastin eniten ulkoilua, painia, piilosta ja pakoon juoksua! Nykyisin mm. jooga, voimistelu ja akrobatia on lähellä sydäntä.

6.Ensimmäinen musiikki-idolisi?
Pienenä minulle soitettiin usein Tom Jonesin What's New Pussycat:ia, ja ko. artistin lempinimikin on sopivasti Tiikeri! Sehän passaa, kun fanitan muutenki raidallisii poikii, kuten esim. Harmaata ja Ransua.

7.Paras joululahjasi/muu lahja jonka olet saanut?
Viime jouluna veivät tätilään! Oli toisaalta kamalaa ja toisaalta kamalan kivaa, kun kaikki yritti kesyttää ja sain hakee lihapaloja ihmisiltä.

8.Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä,jota et vielä ole tehnyt?
Oon vielä aika nuori, joten ihan kaikkee en oo sikskään kerenny. Haluaisin mm. ajaa Lyyti-tädin sohvan alle ja vaania lintuja Vappu-tädin kanssa.

Sisarusten kanssa elokuussa 2009. Kiitokset kuvaajalle, toivottavasti et pahastu julkaisusta!

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Mieliteko


Kommenteissa on tullut joskus mainittua Tuutin rakkaudesta hiilihappojuomiin. Ruokakategoriaan kirjoitus ei silti kuulu, sillä kissa ei ole koskaan limppareita maistellut. Kurkun kostukkeen sijaan juomat ovat Unnasta ilmeisesti erinomaista viihdettä, sillä neiti jaksaa ihmetellä kuplajuomien pirinää pitkällisestikin.

maanantai 1. marraskuuta 2010

Jos sohvaa haluat siirtää nyt, niin takuulla yllätyt...

Vastoin aiempaa luuloa foliopallot eivät maadu. Ne pesiytyvät sohvan alle.


Kuvan pallosadon lisäksi sohvan alta löytyi kolme Aku Ankkaa, molemmat laserlelut ja käpy. Unna ilahtui ikihyviksi lelulöydöistä. Johtopäätös: sohvaa kannattaa siirtää useammin, jotta kissa saa "uusia" leluja.